Η Φινλανδία προειδοποιεί τους πολίτες της: Ετοιμαστείτε για διακοπές ρεύματος

 28/03/2024    06 : 36 : 54
ρευμα 2
70 / 100

Φινλανδία: Οι Φινλανδοί θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανής έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος τον χειμώνα, προειδοποιεί η διαχειρίστρια του ηλεκτρικού δικτύου της Φινλανδίας Fingrid έχοντας προχωρήσει σε μία επικαιροποιημένη αξιολόγηση της κατάστασης.

Η Φινλανδία εξαρτάται από τις εισαγωγές για την κάλυψη των αναγκών της και αντιμετωπίζει την μείωση της ικανότητας εισαγωγής ενέργειας από την Σουηδία λόγω της καθυστέρησης κατά δύο μήνες της επαναλειτουργίας του πυρηνικού αντιδραστήρα Ringhals 4.

«Ως αποτέλεσμα μεγάλης αβεβαιότητας, οι Φινλανδοί πρέπει να είναι έτοιμοι για διακοπές στην ηλεκτροδότηση λόγω πιθανών ενεργειακών ελλείψεων τον προσεχή χειμώνα».

Πτώχευση
Η εταιρεία Karhu Voima Oy, τμήμα της KSS Energia, ανακοίνωσε ότι υπέβαλε αίτημα για υπαγωγή στο πτωχευτικό δίκαιο εξαιτίας της εκτόξευσης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας που κατέστησε μη επικερδή την επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι εξετάσθηκαν διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις, ανάμεσά τους και η συγχώνευσή της με την μητρική εταιρεία, αλλά και αυτό κρίθηκε ότι δεν είναι αρκετό.

«Λόγω των προβλέψεων για υψηλή τιμή της ενέργειας τον ερχόμενο χειμώνα, δεν συντρέχουν οι συνθήκες για την συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Όλι-Πέκα Ραντάλα, διευθύνων σύμβουλος της Karhu Voima Oy. «Η κατάθεση αίτησης πτώχευσης ήταν η αναπόφευκτη λύση».

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}