Δικαιοσύνη: Αυτοί είναι οι νέοι επικεφαλής των μεγάλων δικαστηρίων και εισαγγελιών της χώρας

 28/03/2024    12 : 03 : 17
δικαιοσυνη
66 / 100

Δικαιοσύνη-δικαστήρια: Νέες διοικήσεις, έχουν πλέον τα μεγάλα δικαστήρια της χώρας. Οι δικαστές και οι εισαγγελείς ψήφισαν τους συναδέλφους τους που θα έχουν τα ηνία της διοίκησης σε μια διαδικασία χωρίς προβλήματα, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου.

Συγκεκριμένα:

-Νέος προϊστάμενος του Εφετείου Αθηνών εξελέγη ο πρόεδρος Εφετών Δημητρης Οικονόμου επικρατώντας του Αθανάσιου Δαβέττα. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγησαν οι εφέτες Παπαδημητροπουλου και Μπετσικωκου. Ο κ. Οικονόμου αναλαμβάνει μετά τη λήξη της θητείας της Τριανταφύλλης Δρακοπούλου.

-Προϊσταμένη στην Εισαγγελία Εφετών εξελέγη εκ νέου η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Γκανέ, επικρατώντας με 68 ψήφους του εισαγγελέα Εφετών Κων/νου Τζαβέλα που πήρε 24 ψήφους. Η κα Γκανέ είχε εξαιρετική συνεργασία με τους συναδέλφους της και άλλωστε έχει μακρά εμπειρία στην Δικαιοσύνη.

-Νέος προϊστάμενος του Πρωτοδικείου Αθηνών εξελέγη ο Χριστόφορος Λινός, ένας δικαστής με κύρος και οξυδέρκεια. Είναι γιος του πρώην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημ. Λινού και έχει διακριθεί στα χρόνια που υπηρετεί την Δικαιοσύνη. Ο κ.Λινός διαδέχεται την Σοφία Φούρλαρη, που διοίκησε την τελευταία διετία το δικαστήριο και επικράτησε των Σωτήρη Τσουβαλά και Γλυκερίας Ιωαννίδου. Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης εξελέγησαν οι Νικόλαος Nτόβας και Νίκη Ρεβύθη.

-Νέος προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών εξελέγη πανηγυρικά ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριάνος με 100 ψήφους έναντι 5 της συναδέλφου του Αικατερίνης Τσιρώνη.

Ο νέος προϊστάμενος είχε διατελέσει επί χρόνια στην Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ μέχρι σήμερα είναι επικεφαλής στην υπηρεσία ποινικής δίωξης της μεγαλύτερης Εισαγγελίας της χώρας. Θα διαδεχτεί την εισαγγελέα Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, που κατέγραψε για εξαιρετικά επιτυχημένη διετία στην διεύθυνση της Εισαγγελίας.

Στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη εξελέγησαν νέες διοικήσεις δικαστηρίων εξελέγησαν οι πρόεδροι των Τριμελών Συμβουλίων Διευθύνσεων του Εφετείου, του Πρωτοδικείου και του Ειρηνοδικείου Θεσσαλονίκης καθώς επίσης και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

Με 55 ψήφους εξελέγη η πρόεδρος Εφετών Σοφία Μαντζακίδου στη θέση της προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου, ενώ αναπληρώτρια αναδείχτηκε η Αναστασία Κυριαζή η οποία συγκέντρωσε 8 ψήφους. Μέλη του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου εξελέγησαν οι πρόεδροι Νικόλαος Βώκας και Μαρία Τσιρωνίδου, με 58 και 47 ψήφους αντίστοιχα.

Στο πρώτο βαθμό της Δικαιοσύνης, με 49 ψήφους εξελέγη πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης ο Πέτρος Αλικάκος. Ως μέλη του ίδιου συμβουλίου εξελέγησαν οι πρωτοδίκες Ιωάννης Αγγελόπουλος και Δέσποινα Σκαρλάτου, με 89 και 85 ψήφους αντίστοιχα.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, ως προϊστάμενος εξελέγη ο εισαγγελέας Δημήτρης Σμυρνής, με 19 ψήφους ενώ η εισαγγελέας Κυριακή Κλιάμπα έλαβε 15 ψήφους. Ο κ. Σμυρνής αναλαμβάνει υπηρεσία στη θέση του απερχόμενου προϊστάμενου της Εισαγγελίας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου.

Η ειρηνοδίκης Ευδοκία Σελησίου, με 40 ψήφους, εξελέγη πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης Ειρηνοδικείου ενώ ως αναπληρώτρια εξελέγη η ειρηνοδίκης Ευαγγελία Μαυρίδου- Καπουρτζούδη.

Η κάλπη ανέδειξε ως μέλη του ίδιου συμβουλίου τους ειρηνοδίκες Τριανταφυλλιά Μπακαλοπούλου και Δήμητρα Κόμναρη, με 41 και 39 ψήφους αντίστοιχα.

Πρόεδρος του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης εξελέγη η Σαπφώ Στάθη με 22 ψήφους. Ως μέλη του συμβουλίου εξελέγησαν ο Εμμανουήλ Μιχελακάκης και η Μαρία Έλληνα, με 23 και 22 ψήφους αντίστοιχα.

Οι νέες διοικήσεις θα αναλάβουν τα καθήκοντα τους την 1η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}