Δεκάδες πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ κατασχέθηκαν στον Βόλο

 28/03/2024    09 : 31 : 11
συλληψη
69 / 100

Σε καφετέριες, εστιατόρια κ.α. επέλεγαν να χρησιμοποιούν για πληρωμή ειδών πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, δύο νεαροί ημεδαποί 22 και 23 ετών από την Αθήνα, οι οποίοι εδώ και δύο ημέρες, είχαν έρθει στον Βόλο και διέμεναν σε παραλιακό ξενοδοχείο.

Οι δύο νεαροί, επέλεγαν επιχειρήσεις εστίασης για να “σπάσουν” τα πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και προτιμούσαν να πληρώνουν σε σερβιτόρους για παράδειγμα δύο καφέδες και να τους επιστραφούν από το πλαστό πενηντάρικο ρέστα 40 ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα.

Σε μια περίπτωση, καταστηματάρχης πέρασε 50αρικο που του έδωσαν οι δύο νεαροί από συσκευή γνησιότητας και καθώς η συσκευή δεν αναγνώριζε το χαρτονόμισμα, οι δράστιες έφυγαν.

Ο καταστηματάρχης όμως ενημέρωσε την Αστυνομία και παρέδωσε υλικό από κάμερες, όπου αποτυπώνονταν εμφανισιακά οι δύο δράστες.

Άμεσα διανεμήθηκαν οι φωτογραφίες τους και οι περιγραφές της ενδυμασίας τους σε όλες τις αστυνομικές δυνάμεις του Βόλου και άρχισε αναζήτηση των δύο ατόμων στον κεντρικό τομέα της πόλης.

Εντοπίστηκαν πεζοί στο κέντρο του Βόλου να κατευθύνονται σε κατάστημα εστίασης.

Άμεσα ειδοποιήθηκε το κέντρο επιχειρήσεων και σε λίγο οι δύο νεαροί βρέθηκαν κυκλωμένοι από αστυνομικούς χωρίς δυνατότητα διαφυγής και συνελήφθησαν.

Η σύλληψη των δύο ατόμων, μιά ημέρα μετά την άφιξή τους στον Βόλο και την έναρξη της παράνομης δράσης τους, αποτελεί μια ακόμη επιτυχία για τον Διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας κ. Γ. Ντιζέ και τον Διευθυντή της Ασφάλειας Βόλου κ. Διαμ. Καρβέλη καθώς οι δύο νεαροί φαίνεται πως είχαν απαασχολήσει τις διωκτικές Αρχές και στην Αθήνα, όπου όμως διέφευγαν της σύλληψης.

Στο αυτοκίνητο των δύο δραστών στο πάρκινγκ του Λιμένα Βόλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περίπου 20 πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ και στην κατοχή τους μερικά ακόμη μαζί με γνήσια χαρτονομίσματα, κυρίως των 20 ευρώ, τα οποία προέρχονται από “σπάσιμο” των πλαστών 50αρικων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η ποιότητα των πλαστών χαρτονομισμάτων, τα οποία οι συλληφθέντες φέρεται να κατέθεσαν πως τα προμηθεύτηκαν στην Αθήνα, ήταν αρκετά καλή και εύκολα θα μπορούσε να γίνει ένα τέτοιο χαρτονόμισμα δεκτό σε μια γρήγορη συναλλαγή με υπάλληλο όπως σε καταστήματα εστίασης, βενζινάδικα κ.α.

Αναφέρει η Αστυνομία:

Συνελήφθησαν, στις 07-05-2023 το απόγευμα στον Βόλο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, δύο ημεδαποί άνδρες, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων και άλλων μέσων πληρωμής.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για θέση σε κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων από τους δράστες, οι αστυνομικοί τους εντόπισαν και τους ακινητοποίησαν.

Στην κατοχή τους, καθώς και σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του ενός, το οποίο κατασχέθηκε ως μέσο διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -1.450- ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ &
  • το χρηματικό ποσό των -1.040- ευρώ σε γνήσια χαρτονομίσματα και κέρματα.

Όπως προέκυψε  οι δράστες αποπειράθηκαν να θέσουν σε κυκλοφορία πλαστό χαρτονόμισμα σε κατάστημα καφέ της πόλης του Βόλου, ενώ στις 06-05-2023 το βράδυ έθεσαν σε κυκλοφορία δύο πλαστά χαρτονομίσματα των -50- ευρώ σε ομοειδή καταστήματα της πόλης, τα οποία, αφού προσκομίστηκαν από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων, κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}