Βρετανία: Το φαινόμενο «σεξ αντί ενοικίου» στοχεύει να καταστείλει με νέα νομοθεσία το Υπουργείο Εσωτερικών

 29/03/2024    08 : 59 : 44
βρετανια
63 / 100

«Η Alina* δυσκολευόταν οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας και την προσέγγισε διαδικτυακά ο ιδιοκτήτης της. Πρότεινε μια συμφωνία ενοικίασης όπου θα του παρείχε σεξ και προσωπικές φωτογραφίες με αντάλλαγμα τη μείωση του ενοικίου της και των οικιακών τιμολογίων.

Εκείνη την εποχή η Alina δεν έβγαζε αρκετά χρήματα για να βρει ένα εναλλακτικό μέρος για να ζήσει, έτσι συμφώνησε. Ο ιδιοκτήτης που την εκμεταλλευόταν, έφτανε συχνά στο σπίτι της μεθυσμένος και απροειδοποίητα, με σκοπό να κάνει σεξ μαζί της. Συχνά αρνιόταν να φύγει και η ίδια βρισκόταν υπό συνεχή απειλή έξωσης και τον κίνδυνο να μείνει άστεγη εάν δεν συμμορφωνόταν με τα αιτήματα του όποτε αυτός ήθελε».

H National Ugly Mugs (NUM), είναι μια οργάνωση που δραστηριοποιείται για να τερματίσει τη βία κατά των εργαζομένων του σεξ και είναι μεταξύ των φιλανθρωπικών οργανώσεων που κλήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών να συνεισφέρουν προς τη νομοθετική πρόταση.

Η υπουργός Εσωτερικών ανακοίνωσε σήμερα την εξέταση νέου νόμου για το φαινόμενο «σεξ αντί ενοικίου» δημοσιεύοντας ανοιχτή πρόσκληση για αποδεικτικά στοιχεία ώστε να καθοριστεί η κλίμακα του «σεξ αντί ενοικίου» στο Ηνωμένο Βασίλειο και να διερευνηθεί εάν η υπάρχουσα νομοθεσία προστατεύει τα θύματα.

Η κυβέρνηση αναζητά τις απόψεις των θυμάτων, της αστυνομίας και των φιλανθρωπικών οργανώσεων ως μέρος της πρόσκλησης για αποδεικτικά στοιχεία που ξεκινά σήμερα (21 Απριλίου) για να κατανοήσει καλύτερα την κλίμακα και τη φύση της απεχθούς ανταλλαγής «σεξ αντί ενοικίου» στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το «σεξ αντί ενοικίου» είναι μια ρύθμιση όπου οι ιδιοκτήτες ανταλλάσσουν καταλύματα δωρεάν ή με έκπτωση σε αντάλλαγμα για σεξουαλικές σχέσεις με τους ενοικιαστές τους. Αυτό είναι ήδη παράνομο βάσει του νόμου περί σεξουαλικών αδικημάτων και οι ιδιοκτήτες μπορούν ήδη να διωχθούν για απόπειρα σεξουαλικής επαφής αντί ενοικίου.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο να εκμεταλλεύονται ευάλωτα άτομα, και ιδιαίτερα νεαρές γυναίκες, σε διευθετήσεις «σεξ αντί ενοικίου». Πρόκειται για κατάχρηση εξουσίας που φέρνει τους ανθρώπους σε απελπιστικές καταστάσεις και δεν έχει θέση στη χώρα μας», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών, Σουέλα Μπράβερμαν.

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας δημοσκοπήσεων YouGov, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τη στέγαση, Shelter, σχεδόν 1 στις 50 γυναίκες στην Αγγλία έχουν δεχτεί προτάσεις για «σεξ αντί ενοικίου» τα τελευταία πέντε χρόνια.

*Αυτή η τροποποιημένη περίπτωση βασίζεται στις εμπειρίες μιας εργάτριας του σεξ, όπως αναφέρθηκαν στην ερευνητική ομάδα NUM. Τα προσωπικά στοιχεία έχουν αλλάξει.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}