Βαγγέλης Κρητικός: Απώλεια εθνικής-οικονομικής κυριαρχίας οι χιλιάδες πλειστηριασμοί!

 29/03/2024    03 : 28 : 53
KOK DANEIA
67 / 100

Ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Δανειοληπτών- Καταναλωτών, Βαγγέλης Κρητικός μίλησε την Πέμπτη(27/4) στον 98.4 για το πώς τα κόμματα θα όφειλαν να έχουν ως Νο1 θέμα στην προεκλογική τους ατζέντα, τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς.

Όπως είπε, η υπόθεση δεν εξελίσσεται απλά στο μείζον κοινωνικό θέμα της χώρας, αλλά αγγίζει και τα ζητήματα πλέον της οικονομικής και εθνικής της κυριαρχίας.

Ο εφιάλτης των ιδιοκτητών ακινήτων στη χώρα μας, είναι χωρίς τέλος καθώς οι πλειστηριασμοί είναι προ των πυλών για χιλιάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Τα κόμματα με μια γενναία εθνική κίνηση συναίνεσης στο θέμα θα έπρεπε να πάρουν στρατηγικές αποφάσεις και όχι στην ουσία να “χαϊδεύουν” τα αρπακτικά της αγοράς.

Τα «κοράκια» των αγορών (Funds και servicers) σε αγαστή συνεργασία με τις συστημικές τράπεζες βγάζουν στο σφυρί τα σπίτια των λαϊκών νοικοκυριών και τα καταστήματα μικρών επαγγελματιών εξασφαλίζοντας τεράστια κέρδη.

Πέρυσι, όλο το έτος οι πλειστηριασμοί ήταν 52.000 περίπου. Φέτος το πρώτο τρίμηνο είναι 30.000. Άρα πάμε για πάνω από 120.000 πλειστηριασμούς μέσα στο έτος. Τώρα έχουμε 2.000 πλειστηριασμούς που είμαστε σε προεκλογική περίοδο.

Αυτό που ακούστηκε πως δεν γίνονται πλειστηριασμοί κατοικιών δεν ισχύει, γίνονται κανονικότατα πρώτης κατοικίας. Την ίδια ώρα οι servicers και τα funds βγάζουν τεράστια κέρδη. Μόνο ένας από αυτούς έβγαλε καθαρά κέρδη το 2019, 19 εκατομμύρια ευρώ και το 2022, 89 εκατομμύρια ευρώ. Μέγα θέμα και η προέλευση των χρημάτων αγοραστών , είπε, ο κ. Κρητικός, για τις αγορές των κατοικιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στους πλειστηριασμούς ιδιοκτησίας χιλιάδων Ελλήνων.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}