Έμπορος στη Νίκαια μοιράζει ακάλυπτες επιταγές

 28/03/2024    08 : 32 : 20
αυτοκινητα
68 / 100

Την «δόξα» του επιτήδειου εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια φαίνεται ότι ζήλεψε κάποιος άλλος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος διάλεξε έναν διαφορετικό τρόπο να «επιστρέφει» τα χρήματα των ανυποψίαστων καταναλωτών.

Ειδικότερα ο νέος επιτήδειος έμπορος που δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας φαίνεται ότι ακολουθεί το μοντέλο πώλησης ανύπαρκτων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων εισπράττοντας προκαταβολές και για να κατευνάσει την οργή των πελατών αφού δεν παραδίδει ποτέ αυτοκίνητα του δίνει ακάλυπτες επιταγές!

Με αυτό τον τρόπο καθυστερεί όλες τις νομικές διαδικασίες που πιθανόν να ξεκινήσουν οι ανυποψίαστοι καταναλωτές εναντίον του και βέβαια χρησιμοποιεί τα χρήματα τους για να κινηθεί με άνεση αφού ούτε οχήματα παραδίδει αλλά και ούτε χρήματα επιστρέφει!

Όσον αφορά στο νομικό κομμάτι των συγκεκριμένων υποθέσεων οι επιτήδειοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα κατηγορηθούν για πλημμέλημα και θα δικαστούν μετά από πολύ καιρό ενώ για να βρεθούν αντιμέτωποι με φυλάκιση και κακούργημα θα πρέπει το ποσό που έχουν καταχραστεί από ανυποψίαστους καταναλωτές να υπερβαίνει τις 120.000 ευρώ, γεγονός που είναι δύσκολο να συμβεί από το άθροισμα διαφορετικών θυμάτων…

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ανυποψίαστος καταναλωτής: «Δυστυχώς έχω πέσει θύμα και εγώ από κάποιον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων ο οποίος δραστηριοποιείται στην περιοχή της Νίκαιας. Το μεταχειρισμένο αυτοκίνητο το βρήκα μέσω αγγελίας σε ιστοσελίδες πώλησης και μετέβηκα στο κατάστημα του επιτήδειου εμπόρου στα νότια προάστια για να δω από κοντά το όχημα που με ενδιέφερε. Το αυτοκίνητο ήταν ένα μεταχειρισμένο Opel Corsa και η τιμή του ανέρχονταν στις 2.500 ευρώ. Μάλιστα ο επιτήδειος έμπορος μου έδινε 1 χρόνο εγγύηση, θα τοποθετούσε αισθητήρες παρκαρίσματος, θα έκανε βιολογικό καθαρισμό αλλά και το ετήσιο service! Όμως όπως αποδείχθηκε αντί να μου παραδώσει το αυτοκίνητο το οποίο και εξόφλησα αμέσως μέσω e-banking εκείνος απλά ανέβαλε συνεχώς την παράδοσή του. Στις συνεχείς τηλεφωνικές κλήσεις που πραγματοποιούσα αλλά και μετά από οχλήσεις στο κατάστημά του συμφωνήσαμε να μου επιστρέψει τα χρήματά μου δίδοντάς μου μια επιταγή που λήγει σε λίγες ημέρες. Φυσικά η επιταγή ήταν ακάλυπτη και την σφράγισα στην τράπεζα και ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων από την περιοχή της Νίκαιας έχει εξαφανιστεί από προσώπου γης και πλέον δεν απαντά σε καμία κλήση μου!

Ο λόγος που δημοσιοποιώ την υπόθεσή μου στο Newsauto.gr είναι να προστατεύσω άλλους ανυποψίαστους καταναλωτές από τον επιτήδειο έμπορο μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που δρα στην περιοχή της Νίκαιας και ίσως με την δημοσιοποίηση να μαζευτούμε αρκετά θύματα μαζί και να κάνουμε ομαδική μήνυση και αγωγή καθώς αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να αντιμετωπίσει κανείς τέτοιους επαγγελματίες.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}