Έδωσε προκαταβολή 5.000 ευρώ για…ανύπαρκτο Peugeot

 29/03/2024    05 : 47 : 01
αυτοκινητα
67 / 100

Δεκάδες είναι πλέον οι καταγγελίες από ανυποψίαστους καταναλωτές οι οποίοι έχουν δώσει παχυλές προκαταβολές για την απόκτηση ανύπαρκτων εισαγόμενων ή εγχώριων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ο επιτήδειος έμπορος εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων που δραστηριοποιείται στα Δυτικά Προάστια διαφημίζει τα ανύπαρκτα μοντέλα μέσω ιστοσελίδων πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων και στη συνέχεια με «έντεχνο» τρόπο πείθει τους ανυποψίαστους καταναλωτές που τον καλούν τηλεφωνικά ή τον επισκέπτονται στο κατάστημά του ώστε να προχωρήσουν την κατάθεση τουλάχιστον του 50% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου ώστε να μην χάσουν την ευκαιρία!

Μεταδίδει το newsauto.gr

Στη συνέχεια ζητά από τα ανυποψίαστα θύματά του να είναι έτοιμοι να παραλάβουν το ανύπαρκτο μεταχειρισμένο αυτοκίνητο για το οποίο έχουν δώσει και αρκετές χιλιάδες ευρώ προκαταβολή μετά από 10 ή 15 ημέρες ώστε να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εκτελωνισμού και έκδοσης άδειας κυκλοφορίας.

Βέβαια οι ημέρες κυλούν γρήγορα και οι ανυποψίαστοι καταναλωτές διαπιστώνουν ότι μάλλον έχουν μπλέξει άσχημα και είναι πολύ πιθανό να χάσουν και τις χιλιάδες ευρώ που έχουν δώσει ως προκαταβολή.

Όπως επισημαίνει ένα από τα νέα ανυποψίαστα θύματα του εμπόρου μεταχειρισμένων αυτοκίνητων στα Δυτικά Προάστια:

«Αγαπητό Newsauto ήθελα να αγοράσω ένα αυτοκίνητο και έψαχνα για εμπορίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων αλλά και διαθέσιμα οχήματα σε ιστοσελίδες με αγγελίες μεταχειρισμένων αυτοκινήτων. Μετά από έλεγχο διαπίστωσα μια ευκαιρία στην εμπορία αυτοκινήτων με έδρα τα Δυτικά Προάστια όπου υπήρχε ένα εισαγόμενο μεταχειρισμένο Peugeot 208 με πρώτη άδεια κυκλοφορίας το 2019 και τιμή πώλησης τις 9.800 ευρώ.

Εξαιτίας της απόστασης που υπήρχε μεταξύ εμού και της εμπορίας μεταχειρισμένων η επαφή έγινε τηλεφωνικά και ο επιτήδειος ιδιοκτήτης της εμπορίας μεταχειρισμένων με δελέασε ακόμη περισσότερο αναφέροντάς μου ότι αν κατέθετα σήμερα τις 5.000 ευρώ ως προκαταβολή η τιμή θα μειώνονταν κατά 1.000 ευρώ και η τελική τιμή απόκτησής του γαλλικού μοντέλου θα έπεφτε στις 8.800 ευρώ!

Πείστηκα και επειδή δεν ήθελα να χάσω την ευκαιρία κατέθεσα την ίδια ημέρα ηλεκτρονικά τις 5.000 ευρώ και ο επιτήδειος έμπορος με διαβεβαίωσε ότι σε 15 εργάσιμες ημέρες τα χαρτιά θα ήταν έτοιμα.

Ο χρόνος κυλούσε και παρήλθε το 15νθήμερο που θα παραλάμβανα το αυτοκίνητο και σε συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων με κορόιδευε σχετικά με την παράδοση του αυτοκινήτου που είχα κλείσει.

Μετά από ένα μήνα αποφάσισα να επισκεφθώ την Αθήνα και την εμπορία μεταχειρισμένων αυτοκινήτων στα Δυτικά Προάστια ώστε να δω και το αυτοκίνητο από κοντά. Δυστυχώς το αυτοκίνητο δεν υπήρχε! Ο επιτήδειος έμπορος με διαβεβαίωνε ότι το αυτοκίνητο που έχω κλείσει βρίσκεται σε φυλασσόμενο χώρο στο Κορωπί…

Την επόμενη ημέρα ο επιτήδειος έμπορος με κάλεσε ώστε να με ενημερώσει ότι προέκυψε ένα… μπέρδεμα και σε 20 ημέρες θα παραλάβω το αυτοκίνητό του. Εγώ βέβαια αρνήθηκα να περιμένω επιπλέον ένα μήνα και απαίτησε να του επιστραφεί η προκαταβολή. Δυστυχώς όμως ο επιτήδειος έμπορος πραγματοποίησε μια ψευδή κατάθεση στον λογαριασμό μου και όπως φαίνεται δεν είναι διατεθειμένος να μου επιστρέψει τα χρήματα που κατέβαλα για το ανύπαρκτο αυτοκίνητο που διαφημίζει μέσω των ιστοσελίδων με αγγελίες πώλησης μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Παράλληλα διαπίστωσα ότι τόσο η Αστυνομία όσο και η Δικαιοσύνη δεν μπορούν να κάνουν και πολλά πράγματα αν το ποσό που έχει καταχραστεί ο επιτήδειος έμπορος μεταχειρισμένων αυτοκινήτων δεν ξεπερνά τις 120.000 ευρώ ώστε να κατηγορηθεί για κακούργημα!

Μοναδικό καταφύγιο για όλους εμάς τους εξαπατημένους αποτελεί το Newsauto.gr το οποίο στέκεται δίπλα μας και προσπαθεί με τον δικό του τρόπο να προστατεύσει τους ανυποψίαστους καταναλωτές.»

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}