Ο Παπαθανάσης, η ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ και το…”κούρεμα γουλι”

 30/05/2023    08 : 38 : 15
παπαθανασης1
70 / 100

ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ-Παπαθανάσης: Βρήκαμε χρόνο και κοιτάξαμε σε λίγο πιο μεγάλο βάθος τα οικονομικά στοιχεία της περίφημης εταιρείας των αφών Παπαθανάση και του συνεταίρου τους, για την οποία οι έγκυρες πληροφορίες μας λένε ότι θα «εξυγιανθεί» μέσω της γνωστής ΤΕΚΑΛ του κ. Παναγιώτη Ψαλτάκου, έναντι τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ θα διαγραφούν από τις τράπεζες χρέη από δάνεια ύψους σχεδόν… 16 εκατ. ευρώ.

Μιλάμε για κούρεμα «γουλί», της τάξεως του 90%. Κι αν κρίνουμε από τα όσα γράφονται στην τελευταία έκθεση, όλα αυτά για τη διάσωση των θέσεων εργασίας… εννέα (9) εργαζομένων. Πιθανώς και της εγγύησης που εξακολουθεί, όπως ο ίδιος είπε, να βαρύνει τον κατά τα λοιπά φίλτατο αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης Νίκο Παπαθανάση.

Μας έχει κάνει, βλέπετε, μεγάλη εντύπωση η πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων της ΔΟΜΟΠΟΛΙΣ, από έτος σε έτος, αλλά και η πιθανή καθυστέρηση στην κινητοποίηση κάποιων μηχανισμών από τις τράπεζες, που θα κουρέψουν τώρα τα… μαλλιοκέφαλά τους.

Ήδη από το 2014 η εταιρεία εμφανίζει τζίρο 240.000 ευρώ, που δεν φτάνει «ούτε για ζήτω», που λέει ο λαός μας. Ο τζίρος αυτός είναι περίπου σταθερός (μεταξύ 220.000-250.000) για όλα τα έτη από τότε μέχρι και το 2021. Από την άλλη, τα κονδύλια για «Μεταβολές Αποθεμάτων» και «Αγορές εμπορευμάτων και υλικών» εμφανίζουν μηδενική μεταβολή από το 2014 έως και το 2021.

Οπως προκύπτει λοιπόν, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της εταιρείας προέρχεται από την εκμετάλλευση σταθμών πάρκινγκ. Εντούτοις, παρότι η αξία των παγίων της από το 2019 ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ μετά από συνολικές αποσβέσεις 1,97 εκατ. ευρώ (αποσβέσεις που διενεργούνται σταθερά σε όλο το διάστημα 2014-2021) το 2021, λίγο δηλαδή πριν μπει στη διαδικασία εξυγίανσης, η εταιρεία, πέρα από τις καθιερωμένες αποσβέσεις, έρχεται και περνά μια απομείωση παγίων, ύψους άνω των 3,5 εκατ. ευρώ, ρίχνοντας την αξία τους στις… 917.000 ευρώ. Τη μια χρονιά 4,7 εκατ. πάγια, την επόμενη τα ίδια πάγια, στα… 9 κατοστάρικα!

Έγινε σεισμός και γκρεμίστηκαν τα κτίσματα; Χάθηκαν τα γήπεδα; Τι ακριβώς συνέβη στα ξαφνικά;

Θα επανέλθουμε…

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}