Λαϊνόπουλος: Ήρθε η ώρα του σφυριού και για το ακίνητο της Κηφισιάς

 24/02/2024    06 : 15 : 31
πλειστηριασμοι ηλεκτρονικοι
66 / 100

Στο “στόχαστρο” των πλειστηριασμών θα βρεθεί την ερχόμενη Τετάρτη το μεγάλο ακίνητο της Ι.Ε. Λαινόπουλος στην Κηφισιά, τρεις μήνες περίπου μετά το γόνιμο σφυρί για το ακίνητο του ομίλου στη Γλυφάδα.

Υπενθυμίζεται ότι το κατάστημα της άλλοτε κραταιής Προμότ Λαϊνόπουλος στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, όπου βρισκόταν εκθεσιακός χώρος και συνεργείο, είχε βρεθεί αρκετές φορές στην πλατφόρμα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών και τελικά, στις 6 Σεπτεμβρίου, κατακυρώθηκε στα 1.253.930 ευρώ, μόλις δέκα ευρώ υψηλότερα από την τιμή εκκίνησης.

Τώρα, για τις 29 Νοεμβρίου, έχει προγραμματιστεί πλειστηριασμός για το μεγάλο ακίνητο της Ι.Ε. Λαινόπουλος ΑΒΕΕΜ στη Νέα Κηφισιά, και ειδικότερα στη θέση “Αδάμες”, που αποτελούσε και την έδρα της εταιρείας. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και τιμή πρώτης προσφοράς τα €3,929 εκατ. ευρώ.

Για περισσότερες από δύο δεκαετίες, ο όμιλος Λαϊνόπουλος είχε καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με την αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων στην χώρα μας, με την Promot Λαϊνόπουλος να αποτελεί επί 22 χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους dealer της Mercedes-Benz και των Smart στην χώρα μας.

Τα προβλήματα για τον όμιλο ξεκίνησαν το 2001, όταν έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής, Ιωάννης Λαϊνόπουλος. Τότε ανέλαβαν τα ηνία τα παιδιά του, Μανώλης και Όλγα, οδηγώντας μάλιστα τον όμιλο σε αξιοσημείωτες επιδόσεις με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, η οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας και το “διαζύγιο” με την Mercedes-Benz ήταν αυτά που έδωσαν στην επιχείρηση το τελειωτικό χτύπημα. Η Mercedes-Benz Ελλάς ΑΕΕ ανακοίνωσε το 2012 ότι διακόπτει τη συνεργασία της στον τομέα των πωλήσεων με την Promot Λαϊνόπουλος και την Compact Lain, που διέθετε τα αυτοκίνητα Smart, ενώ τον Φεβρουάριο του 2017 ακολούθησε η διακοπή της συνεργασίας και στον τομέα της τεχνικής εξυπηρέτησης.

Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις της Ι.Ε. Λαινόπουλος, που αφορούν τη χρήση 2016, η εταιρεία εμφάνιζε σωρευμένες ζημίες 1,8 εκατ. ευρώ και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις 2,9 εκατ. ευρώ. Το ύψος των εγγυήσεων που είχε παραχωρήσει η εταιρεία προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες για τα δάνεια των εταιρειών του ομίλου ανέρχονταν συνολικά στο ύψος των 39,5 εκατ. ευρώ περίπου. “Διευκρινίζουμε ότι η συνολική λογιστική αξία της περιουσίας της εταιρείας κατά την 31.12.2016, ανέρχεται στο ποσό των 6 εκατ. ευρώ περίπου. Σημειώνουμε ότι η ρευστοποιήσιμη αξία των περιουσιακών στοιχείων, σε περίπτωση ρευστοποίησης του συνόλου της περιουσίας της εταιρείας, υπολείπεται σημαντικά των υποχρεώσεων για τα υφιστάμενα 6 δάνεια των εταιρειών του ομίλου προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες για τα οποία η εταιρεία είναι εγγυήτρια και συνεπώς η διοίκηση εκτιμά ότι σε τέτοια περίπτωση η αξία της επιχείρησης είναι μηδενική. Τα παραπάνω αποτελούν σημαντικές οικονομικές ενδείξεις που υποδηλώνουν την ύπαρξη αβεβαιοτήτων οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν αμφιβολίες για την απρόσκοπτη συνέχιση της δραστηριότητας της εταιρείας”, αναφερόταν στις οικονομικές καταστάσεις. Οι πλειστηριασμοί για διάφορα ακίνητα του ομίλου ξεκίνησαν ήδη από το 2017.

Το σφυρί
Ο πλειστηριασμός της ερχόμενης εβδομάδας αφορά ένα οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 6.497,00 τ.μ. ή 6.435,00 τ.μ. βάσει Εθνικού Κτηματολογίου ή 6.192,48 τ.μ. βάσει θεωρημένου τοπογραφικού διαγράμματος από την Πολεοδομία. Το ως άνω περιγραφόμενο οικόπεδο βρίσκεται στο 16ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας και εντός του οικοδομικού τετραγώνου 1-2 του Βιομηχανικού Πάρκου του Δήμου Κηφισιάς. Είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και έχει προκύψει από τη φυσική συνένωση δύο όμορων και συνεχόμενων οικοπέδων, τα οποία κατά τους τίτλους κτήσης είχαν συνολική επιφάνεια 7.236,00 τ.μ.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}