Αγωγές από funds κατά της Credit Suisse

Τετάρτη 05/05/2024    04 : 15 : 37
credit suisse
65 / 100

Το hedge fund Appaloosa LP κατέθεσε αγωγή για ομόλογα υψηλού κινδύνου της Credit Suisse ύψους 17 δισ. δολαρίων που εξανεμίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας διάσωσης της τράπεζας από την κατάρρευση πέρυσι.

Η Appaloosa λειτούργησε ως σύμβουλος επενδύσεων για την Palomino Master Ltd. και την Azteca Partners LLC, οι οποίες είναι επίσης ενάγοντες στην αγωγή, για τις αγορές τους σε ομόλογα της Credit Suisse γνωστά ως ομόλογα τύπου Α1.

Τα funds υπέστησαν «σημαντικές επενδυτικές απώλειες» όταν η UBS Group εξαγόρασε την Credit Suisse και τα ομόλογα διαγράφηκαν τον Μάρτιο του 2023 από τις ελβετικές αρχές, λίγες μέρες μετά την αγορά τους από την Palomino και την Azteca.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατατέθηκε την Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Νιούρκ του Νιου Τζέρσεϊ, οι επενδυτές ισχυρίζονται ότι η Credit Suisse τους παραπλάνησε για την οικονομική της κατάσταση όταν αγόρασαν τους τίτλους.

Η κατάσταση ρευστότητας της Credit Suisse παρουσιάστηκε εσφαλμένα «ως πολύ ισχυρή και με δυνατότητα να γίνει ισχυρότερη, την περίοδο που υπήρχε μαζική ανάληψη καταθέσεων από την τράπεζα και η Credit Suisse έχανε δισεκατομμύρια δολάρια σε αναλήψεις ημερησίως», σύμφωνα με την αγωγή.

Εκπρόσωπος της UBS δεν απάντησε άμεσα σε αίτημα για σχολιασμό. Οι δικηγόροι της Appaloosa επίσης αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

Η αγωγή είναι μία από τις πολλές που έχουν κατατεθεί για την διαγραφή των συγκεκριμένων ομολόγων AT1.

Οι ενάγοντες κάνουν λόγο για παραβιάσεις των νόμων περί κινητών αξιών και του νόμου περί οργανωμένου εγκλήματος και διαφθοράς του Νιου Τζέρσεϊ (New Jersey Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act). Ζητούν αποζημίωση χωρίς να έχει κατονομαστεί το ποσό.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}