Singular Logic: Με ιστορικό ρεκόρ εσόδων…τα αποτελέσματα των εκλογών!

 02/10/2023    11 : 35 : 56
singular logic
70 / 100

Διευρύνονται τα εκλογικά έσοδα για τη Singular Logic, καθώς όπως ήταν αναμενόμενο η εταιρεία πήρε και το δεύτερο έργο της συγκέντρωσης και μετάδοσης των αποτελεσμάτων της αυριανής, νέας προσφυγής στις εθνικές κάλπες.

Το νέο συμβόλαιο ανέρχεται σε 5.332.000 ευρώ. Εκ των οποίων τα 1.032.000 ευρώ αφορούν τον επιβαλλόμενο Φ.Π.Α (24%) που βαρύνει το Υπουργείο Εσωτερικών και κατ’ επέκταση τον τακτικό προϋπολογισμό.

Τα υπόλοιπα 4.300.000 ευρώ είναι τα έσοδα της Singular Logic.

Από το πρώτο εκλογικό συμβόλαιο, που αφορούσε την αναμέτρηση της 21ης Μαΐου, η τεχνολογική εταιρεία είχε έσοδα 4,6 εκατ. ευρώ, ενώ μαζί τον Φ.Π.Α το συνολικό «πακέτο» των προσφερόμενων υπηρεσιών έφτασε στα 5,704 εκατ. ευρώ.

Ιστορικό ρεκόρ στα εκλογικά έσοδα

Για τη Singular Logic η εφετινή χρονιά θα είναι η πιο παραγωγική στην ιστορία της, σε ότι αφορά τη δραστηριότητά της με φόντο τις εκλογές. Ήδη η συνολική αξία των δύο συμβολαίων ξεπερνά τα 11 εκατ. ευρώ, σπάζοντας το προηγούμενο ιστορικό ρεκόρ του 2019. Όταν για το τριπλό τότε εκλογικό έργο ( εθνικές εκλογές, Ευρωεκλογές και Αυτοδιοικητικές κάλπες ) το ύψος των αμοιβών είχε ανέλθει στα 9,659 εκατ. ευρώ αθριστικά.

Στην τωρινή περίπτωση τα έσοδα της εταιρείας εξαιρουμένου του Φ.Π.Α φτάνουν στα 8,9 εκατ. ευρώ. Αντιπροσωπεύοντας το 53% του κύκλου εργασιών στη διάρκεια της περσινής χρήσης. Ποσοστό που αναμένεται να διευρυνθεί περεταίρω καθώς τον προσεχή Οκτώβριο έρχονται οι εκλογές δύο γύρων σε Δήμους και Περιφέρειες. Με συνέπεια να αναμένονται επιπλέον έσοδα για τη Singular Logic.

Σε αυτήν ο εκτελεστικός Προέδρος Σπύρος Μανωλόπουλος κατέχει το 17,23% των μετοχών , ενώ ποσοστό 16,15% έχει ο αδελφός του Ιωάννης, που δεν μετέχει στη διοίκηση. Οι δυό τους είναι παιδιά του αείμνηστου Πατρινού επιχειρηματία και ιδρυτή της εισηγμένης Δημήτρη Μανωλόπουλου.

Στο μετοχικό σχήμα με 16,79% είναι και ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Μπέλλος, ενώ ποσοστό 19,33% κατέχεται από την Alpha Bank.

Στα 2,34 εκατ. ευρώ η πρώτη δόση για τα κόμματα

Ανεξαρτήτως όλων αυτών «τρέχει» τρέχει και η θεσμοθετημένη χρηματοδότηση των κομμάτων για την κάλυψη μέρους των αναγκών που «γεννούν» οι νέες εκλογές. Σε πρώτη φάση χορηγούνται 2,343 εκατ. ευρώ, που αντιστοιχούν στο 50% + 10% της συνολικής χρηματοδότησης. Εξ αυτών τα 1.973.350 ευρώ πηγαίνουν στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και τα υπόλοιπα 370.312 ευρώ κατανέμονται στα κόμματα που έχουν εκπροσώπηση στο ευρωκοινοβούλιο, εξαιρουμένης της Χρυσής Αυγής.

Υπό αυτές τις συνθήκες και με βάση τις εκλογικές δυνάμεις του κάθε κόμματος η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει αθροιστικά 1.123.806 ευρώ. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το ποσό είναι 590.199. Για το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής το συνολικό κονδύλιο είναι 307.738 ευρώ. Το Κ.Κ.Ε παίρνει 196.558 ευρώ, ενώ στα ταμεία της Ελληνικής Λύσης μπαίνουν 125.358 ευρώ.

Μετά από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και ανάλογα με τα όσα αποτυπωθούν στις κάλπες θα χορηγηθεί το υπόλοιπο 40% της εκλογικής χρηματοδότησης. Δηλαδή περί τα 1,6 εκατ. ευρώ. Δικαιούχοι στην περίπτωση αυτή είναι τα κόμματα που έχουν λάβει τουλάχιστον 1,5%, είτε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, είτε στις τελευταίες ευρωεκλογές.

Συνολικά και από τις δύο δόσεις της εκλογικής χρηματοδότησης τα δικαιούχα πολιτικά κόμματα θα λάβουν περί τα 3,9 εκατ. ευρώ. Ως εξτρά παροχή, καθώς δεν περιλαμβάνεται στην τακτική ετήσια επιχορήγηση, που για το 2022 ανήλθε στα 9,95 εκατ. ευρώ.

Στις εκλογές της 21ης Μαΐου, το πρώτο τμήμα της χρηματοδότησης των κομμάτων ανήλθε στα 2,94 εκατ. ευρώ, ενώ άλλα 1,9 εκατ. ευρώ ήταν το δεύτερο κομμάτι της εκλογικής επιχορήγησης. Σε αυτό, μεταξύ των άλλων, μετείχε και το πολυσυζητημένο κίνημα Νίκη με επικεφαλής τον θεολόγο Δημήτρης Νατσιό, που έλαβε 17.291 ευρώ, ενώ 9.127 ευρώ πήρε η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}