Τα κοράκια “καρφώνουν” τον Χατζηδάκη: “Πολιτικός ελιγμός” το νομοσχέδιο για τους Servicers

 19/07/2024    05 : 56 : 12
κορακια γυπες funds
68 / 100

Ως «πολιτικό ελιγμό» χαρακτηρίζουν οι Servicers το αυστηρό «ποινολόγιο» που προβλέπει για τις Εταιρείες Διαχείρισης, το νέο πλαίσιο του Εξωδικαστικού Μηχανισμού που θα έρθει προς ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Νοέμβριο.

Μεταδίδει το mononews.gr

Συγκεκριμένα προβλέπονται χρηματικά πρόστιμα μέχρι 500.000 ευρώ αλλά και αφαίρεση της άδειας λειτουργίας, για εκείνες τις εταιρείες διαχείρισης που δεν ενημερώνουν σωστά τους οφειλέτες.

Από την πλευρά τους οι Servicers, απαντούν πως θα σχολιάσουν το νομοσχέδιο όταν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση και επαναλαμβάνουν πως είναι υπέρ της ενημέρωσης των οφειλετών, ωστόσο όπως λένε, η ανάλογη πλατφόρμα που θα παρέχει τις απαντήσεις στα ερωτήματα τους, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, καθώς απαιτείται χρόνος.

Επισημαίνουν ακόμα πως οι Εταιρείες Διαχείρισης εγκρίνουν το 75% των αιτημάτων που υποβάλλονται στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού.

Ωστόσο αναφέρουν πως το 40% των δανείων που ρυθμίζονται μέσω του Εξωδικαστικού μηχανισμού «σκάνε» και πάλι σε σύντομο χρονικό διάστημα. Χρειάζεται προσοχή, λένε χαρακτηριστικά, διότι ο Εξωδικαστικός «πατάει» στα πλάνα του «Ηρακλή» και αυτό σημαίνει πως αν το ποσοστό των αθετήσεων είναι υψηλό, τότε οι στόχοι των τιτλοποιήσεων δεν θα επιτευχθούν.

Και παράλληλα υπογραμμίζουν πως το υψηλό ποσοστό αθετήσεων δημιουργεί πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα της πλατφόρμας του Εξωδικαστικού. Όπως λένε θα πρέπει να μπει «κόφτης» καθώς αρκετοί οφειλέτες χρησιμοποιούν την ένταξη τους στην πλατφόρμα του Εξωδικαστικού μόνο και μόνο για να κερδίσουν χρόνο, και μετά το τρίμηνο αφήνουν τα δάνεια να «σκάσουν» πάλι.

Βέβαια για τους οφειλέτες που δεν εξυπηρετούν τις ρυθμίσεις για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κινούνται αυτόματα οι νομικές διαδικασίες που οδηγούν σε πλειστηριασμό των ακινήτων.

Θετική είναι η θέση των Servicers στην πρόβλεψη του νόμου που περιλαμβάνεται στα αλλαγές του Εξωδικαστικού, που δημιουργεί πλαίσιο που αφορά τη λειτουργία των εταιρειών παροχής πιστώσεων, οι οποίες θα μπορούν να δανειοδοτούν «κόκκινους» δανειολήπτες, προκειμένου να αγοράσουν πίσω τα ακίνητα τους από τις εταιρείες διαχείρισης.

Τέλος θεωρούν πως σε ότι αφορά τον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων θα πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη μέριμνα από την πλευρά της πολιτείας για την προστασία των ευάλωτων, καθώς τα όρια ευαλωτότητας διατηρούνται χαμηλά, ενώ οι τιμές ακινήτων και ενοικίων έχουν αυξηθεί σημαντικά, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί να ζητείται από τους servicers να ασκούν κοινωνική πολιτική.

……………………………………………………..

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}