.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ !!! ΛΥΣΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΡΙΕΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ !!!


1. ΕΡΩΤΗΣΗ
ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΩΓΗ ΕΙΝΑΙ ΟΜΑΔΙΚΗ, ΑΦΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΓΩΝ ΑΤΟΜΙΚΑ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΚΠολΔ ΠΕΡΙ ΣΩΡΡΕΥΣΗΣ ΑΓΩΓΩΝ ΚΑΙ ΟΜΟΔΙΚΙΑΣ.
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ, ΣΤΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΝΝΟΜΟΥ ΣΥΜΕΦΡΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ, ΤΟ (Α) ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟ (Β) ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ, ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ.
ΟΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΑΤΟΜΙΚΑ, Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ, ΔΑΝΕΙΟ ΠΡΟΣ ΔΑΝΕΙΟ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΡΑΠΕΖΑ.
ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ, ΚΟΙΝΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ, ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΟΜΟΔΙΚΙΑ ΤΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ.
Η ΣΩΡΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ, ΟΜΑΔΙΚΟ ΔΙΚΟΓΡΑΦΟ, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ΤΗ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ, ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ 50 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΕΝΑΓΟΝΤΑ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΑΡΙΘΜΟΥ ΔΑΝΕΙΩΝ, ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΕΤΣΙ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ Η ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΟΜΕΝΩΝ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΥ, ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, ΕΦΟΣΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ, ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ, ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΥΨΗΛΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΑΝ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΦΥΓΗΣ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ, ΑΝΑΛΟΓΗ ΑΥΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ.  


2.  ΕΡΩΤΗΣΗ   
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΣΥΝΕΧΩΣ, ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ. 
Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΥΤΟΣ, ΠΡΙΝ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΣΕΙ ΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ.
ΕΠΟΜΕΝΩΣ, ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΟΣΟ ΤΟ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ.

3. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΓΙΑΤΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΡΙΕΡ, ΧΑΡΤΙ, ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΑ, ΓΡΑΦΕΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ, ΠΟΥ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ.

4. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ. ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΗΘΙΚΗΣ ΒΛΑΒΗΣ 95.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ.

5. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΙΜΑΙ ΔΑΝΕΙΟΛΗΤΗΣ.ΤΙ ΟΦΕΛΟΣ ΕΧΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΟΦΕΙΛΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΑΣ :6. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΧΩ ΠΟΛΛΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Ή ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΠΟΣΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ, ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΑΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΠΩΣ ΗΔΗ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ. 

Η ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΣ:
1.   50 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ
2.   80 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΜΕΧΡΙ 3 ΔΑΝΕΙΑ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ
3. 100 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 3 ΔΑΝΕΙΑ/ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Η ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ 2 ΚΑΙ 3, ΙΣΧΥΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ.


7. ΕΡΩΤΗΣΗ

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗ ΑΜΟΙΒΗ (%) ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 50 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΣΟΣΤΟ (%) ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΗΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ. Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο, όχι Δικηγορική Εταιρεία !!!

8. ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΠΟΣΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΒΑΛΩ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 20,00 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΜΕΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ, Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΑΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ, ΚΑΙ Η ΕΦΑΠΑΞ (ΜΙΑ ΦΟΡΑ) ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΝΑΓΕΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. 
ΤΟ ΠΟΣΟ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΣΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠ'ΟΨΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ κου ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ, ΕΛΕΓΧΟΥ, ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ, ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΦΑΚΕΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΤΟΥΣ ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΕΣ ΣΤΑ ΟΜΑΔΙΚΑ ΔΙΚΟΓΡΑΦΑ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.

ΑΡΙΘΜΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ
5039-075878-500

ΙΒΑΝ
GR46 0172 0390 0050 3907 5878 500

ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Υπ' όψη Δικηγόρου κου ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟΥ, ΑΜΔΣΑ 26001
ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ E MAIL  
kinima.ypervasi@gmail.com  

ΤΗΣ ΕΝΤΟΛΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ Κ.ο ΛΕΩΝΙΔΑ ΣΤΑΜΟ, ΜΕ ΤΟ ΓΝΗΣΙΟ ΤΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚ ΤΜΗΜΑ Ή ΚΕΠ,  ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΤΟΥ ΚΑΤΑΘΕΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΦΑΠΑΞ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ.

9.α  ΕΡΩΤΗΣΗ  
ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΣΕ ΔΑΝΕΙΟ ΤΡΙΤΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ Ή ΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ. Π.Χ. ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΟΥ/ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ, ΣΥΓΓΕΝΩΝ, ΦΙΛΩΝ Ή ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΟΥ Ή ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΣΥΓΓΕΝΩΝ Ή ΦΙΛΩΝ ΜΟΥ. ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΜΟΝΟΝ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ 95.000 ΕΥΡΩ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΩΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗΣ.
Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ, ΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΕΝΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΙ ΔΙΖΗΣΕΩΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. 

ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ Ή ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ.
ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ Ο ΕΝΑΓΩΝ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΠΟΙΑΣΔΗΠΟΤΕ ΜΟΡΦΗΣ, ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΜΟΝΟΝ Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΔΗΛΑΔΗ Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ Ή Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Α.Ε.

9.β    ΕΡΩΤΗΣΗ   
ΚΑΙ ΑΝ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΕΠΙΣΠΕΥΔΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ, ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΩΣ ΕΝΑΓΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ 
ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΩΣ ΕΝΑΓΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΠΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΤΥΧΕΙ Ο ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΑΠΟΚΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΛΟΓΟ ΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΕΚΔΟΘΕΙΣΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ Ή ΤΟΝ ΕΠΙΣΠΕΥΔΟΜΕΝΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ :
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ, ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ, ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΓΓΥΗΤΕΣ ΩΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΩΣΤΕ, ΜΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 95.000 ΕΥΡΩ, ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ, ΕΤΣΙ, ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΕΞΩΔΙΚΟΥ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ Ή ΤΗΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΚΑΡΤΑΣ.
ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΝΑΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΔΑΝΕΙΟΥ 100.000 ΕΥΡΏ, ΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΕΓΓΥΗΤΗ, ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΜΑΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ 190.000 ΕΥΡΩ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΔΙΠΛΑΣΙΟ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΧΕΙ ΚΑΘΕ ΟΦΕΛΟΣ ΝΑ ΚΟΥΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΟΦΕΙΛΗ, ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΙΑ ΤΑ 190.000 ΕΥΡΩ ΤΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ.


ΣΥΜΒΟΥΛΗ :
ΣΤΙΣ ΠΑΣΗΣ ΦΥΣΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ Ο ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΘΥΜΑ, ΑΦΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.  

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΟ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΕΣ.

ΑΝ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΑ ΔΑΝΕΙΟ, ΤΟΤΕ ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ, ΩΣ ΠΡΩΤΟΦΕΙΛΕΤΕΣ, ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΗΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΤΕ, ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΥ.
ΕΤΣΙ, ΕΙΣΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ.


10. ΕΡΩΤΗΣΗ 
ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΝΑΓΟΝΤΟΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ;;;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας
(ΚΠολΔ), συμμετέχοντας στην Ομαδική Αγωγή του Κινήματος ΥΠΕΡΒΑΣΗ κατά των Τραπεζών,ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της δίκης, χάσουμε - κερδίσουμε,προστατεύουμε ολόκληρη την περιουσία μας από Διαταγές Πληρωμής και Πλειστηριασμούς,για τουλάχιστον 10 χρόνια !!!


Η Κατάθεση της ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ δημιουργεί εκκρεμοδικία υπέρ των εναγόντων δανειοληπτών,σύμφωνα με τα άρθρα 221 και 222 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας (ΚΠολΔ). 
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία (10 τουλάχιστον χρόνια) και μέχρι να τελεσιδικήσει η Ομαδική Αγωγή, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για τα ίδια επίδικα δάνεια και πιστωτικές κάρτες, ανάμεσα στους ίδιους ενάγοντες δανειολήπτες και τις ίδιες εναγόμενες τράπεζες. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, η εκκρεμοδικία από την άσκηση της Ομαδικής Αγωγής, να καθιστά απαράδεκτη την εκδίκαση της αιτήσεως εκδόσεως διαταγής πληρωμής από την Τράπεζα, η δε τυχόν εκδοθείσα διαταγή πληρωμής, να ακυρώνεται κατόπιν ασκήσεως ανακοπής από τον ενάγοντα δανειολήπτη.
Έτσι, όσο διαρκεί η εκκρεμοδικία της Ομαδικής Αγωγής, οι εναγόμενες τράπεζες δεν μπορούν να προβούν σε πλειστηριασμούς επί της περιουσίας των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή δεν μπορούν να εκδώσουν εναντίον τους διαταγές πληρωμής, που είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τον πλειστηριασμό ή, αν τυχόν τις εκδώσουν, αυτές ακυρώνονται από τους ενάγοντες δανειολήπτες με άσκηση ανακοπής.
Όμως, η διαταγή πληρωμής μπορεί να εκδοθεί μία μόνο φορά για κάθε απαίτηση.
Έτσι, αν οι εναγόμενες με την Ομαδική Αγωγή τράπεζες κάνουν το λάθος και εκδώσουν διαταγές πληρωμής κατά των εναγόντων δανειοληπτών, επειδή αυτές κατά τα ανωτέρω θα ακυρωθούν, οι τράπεζες θα έχουν απωλέσει οριστικά το δικαίωμα της εκτέλεσης, δηλαδή του πλειστηριασμού, με βάση τη διαδικασία της διαταγής πληρωμής και θα πρέπει, μετά την τελεσιδικία της Ομαδικής Αγωγής (10-15 χρόνια) να στραφούν κατά των εναγόντων δανειοληπτών με τακτική αγωγή, προκειμένου να διεκδικήσουν τις απαιτήσεις τους από δάνεια και κάρτες, δηλαδή άλλα 10-15 χρόνια, ήτοι σύνολο τουλάχιστον 20 χρόνια !!

Γι' αυτό εξασφαλίστε την συμμετοχή σας στην ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, πριν σας βγάλουν οι τράπεζες διαταγές πληρωμής !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ !!!

Άρθρο 221 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας :
1. Με την άσκηση της αγωγής σύμφωνα με το άρθρο 215, η κατάθεσή της έχει ως συνέπεια α) εκκρεμοδικία, β) το αμετάβλητο της δικαιοδοσίας και αρμοδιότητας του δικαστηρίου, γ) την προτίμηση ανάμεσα σε περισσότερα αρμόδια δικαστήρια, και η επίδοσή της έχει ως συνέπεια τα αποτελέσματα που το ουσιαστικό δίκαιο ορίζει ότι επέρχονται από την έγερση της αγωγής.
2. Εκκρεμοδικία συνεπάγεται και η υποβολή, ενώ διαρκεί η δίκη, αίτησης με την οποία επιδιώκεται καταψήφιση, αναγνώριση ή διάπλαση, καθώς και η πρόταση ένστασης συμψηφισμού
.
Άρθρο 222 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας :
Kατά το άρθρο 222 ΚΠολΔ όταν επέλθει η εκκρεμοδικία και όσο αυτή διαρκεί, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για την ίδια επίδικη διαφορά ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους, εφόσον εμφανίζονται με την ίδια ιδιότητα.

Έτσι, κατά το άρθρο 222 ΚΠολΔ, όταν επέλθει η εκκρεμοδικία και όσο αυτή διαρκεί, δεν μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε δικαστήριο νέα δίκη για την ίδια επίδικη διαφορά ανάμεσα στους ίδιους διαδίκους, εφόσον εμφανίζονται με την ίδια ιδιότητα.


11. ΕΡΩΤΗΣΗ
ΕΧΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΤΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΕΝΑΓΟΝΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΜΕ ΤΟ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑΣ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ 221 & 222 ΚΠολΔ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
ΜΙΑ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ.
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
12. ΕΡΩΤΗΣΗ

ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΚΡΕΜΟΔΙΚΙΑ, ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΑΠΟΚΤΟΥΜΕ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΤΥΠΙΚΟ ΛΟΓΟ ΑΝΑΚΟΠΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΑΣ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, ΚΑΘΙΣΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΜΗ ΒΕΒΑΙΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ !!!

Οι Τράπεζες, καθ’ όλο το διάστημα εξυπηρέτησης μιας δανειακής σύμβασης, εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και αντισυμβατικά, ενσωματώνουν στις απαιτήσεις τους διάφορα χρηματικά ποσά, ενδεικτικά τόκους, χρεωλύσια, τόκους υπερημερίας και έξοδα και ως εκ τούτου χρεώνουν τους δανειολήπτες με διάφορα αυθαίρετα χρηματικά ποσά, τα οποία δεν οφείλουν σε καμία περίπτωση, καθιστώντας έτσι και τις συνολικές απαιτήσεις τους μεγαλύτερες των πραγματικών, λόγω ακριβώς αυτών των αυθαίρετων, αντισυμβατικών και παράνομων χρώσεων, τις οποίες δεν έπρεπε να είχαν ενσωματώσει στα συνολικά ποσά των οφειλών των δανειοληπτών.

Έτσι, οι Τράπεζες συμπεριλαμβάνουν στις απαιτήσεις τους, εντελώς αυθαίρετα, παράνομα και αντισυμβατικά, παράνομους τόκους και χρεώσεις, ήτοι:

α) τοκισμός, κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμός της εισφοράς του Ν. 128/75,

β) παράνομος υπολογισμός επιτοκίου, με βάση υπολογισμού το ημερολογιακό έτος των 360 ημερών, αντί της εκ του νόμου ρητά προβλεπόμενης βάσης υπολογισμού των 365 ημερών και, κατά τα δίσεκτα έτη, των 366 ημερών και

γ) παράνομος υπολογισμός του συνολικού ετήσιου πραγματικού επιτοκίου και του ποσοστού επιβάρυνσης, αντίθετα με την υποχρεωτική, νόμιμη ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ και μέθοδο υπολογισμού που αποτυπώνεται στο μέρος Ι του παραρτήματος Ι της Κ.Υ.Α. Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί Σ.Ε.Π.Ε. και, έτσι, η απαίτησή της δεν είναι βέβαιη και εκκαθαρισμένη, κατά την έννοια των άρθρων 623επ. ΚΠολΔ και 916 ΚΠολΔ.


ΜΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΝΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ :
 • ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ ΑΝΑΠΟΔΕΙΚΤΩΝ ΔΙΑΤΑΓΩΝ ΠΛΗΡΩΜΗΣ 
 • ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ ΔΙΚΑΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΑΟΡΙΣΤΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙ ΜΗ ΒΕΒΑΙΟΥ & ΑΝΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΟΥ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ 
 • ΣΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΠΟΥ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΑΝΑΤΟΚΙΣΜΟΥΣ & ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ 128/1975, ΕΚΤΟΚΙΣΜΟΥΣ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΕΤΟΥΣ 360 ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΤΙ ΤΩΝ 365 & 366 ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΣΕΚΤΑ ΕΤΗ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΤΟΚΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟΔΩΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΑ Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10ΓΙΑ ΤΟ Σ.Ε.Π.Ε. (ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ)
 • ΣΤΟΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΤΥΧΟΝ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ

Η Τράπεζα, προκειμένου να εκδώσει ΝΟΜΙΜΗ Διαταγή Πληρωμής, πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ότι η απαίτησή της είναι ΟΡΙΣΜΕΝΗ (συγκεκριμένη / εκκαθαρισμένη) και ΒΕΒΑΙΗ (δέν υπάρχουν προϋποθέσεις / όροι).

Η δε απόδειξη όλων των ανωτέρω, πρέπει να προκύπτει από τα έγγραφα που προσκομίζει η τράπεζα.

Δηλαδή, το βάρος της απόδειξης ανήκει στην τράπεζα και όχι στον δανειολήπτη !!!

Τα υπό συζήτηση ερωτήματα, λοιπόν, είναι τα εξής :
 1. Πόσο ορισμένη είναι η απαίτηση της Τράπεζας, όταν για την έκδοση διαταγής πληρωμής προσκομίζει ,ΤΟ ΠΟΛΥ, μία κίνηση λογαριασμού ;;;;
 2. Μπορεί ο αντισυμβαλλόμενος του πιστωτικού ιδρύματος (δλδ ο δανειολήπτης) να επιβεβαιώσει την ‘μετατροπή’ των συμβατικών όρων σε αριθμητικές πράξεις ;;;;
 3. Μήπως μπορεί ο Δικαστής ;;;;
 4. Στις λογιστικές εγγραφές της απαίτησης της Τράπεζας, είχε ή/και έχει πρόσβαση ο δανειολήπτης ;;;;
 5. Μήπως ο Δικαστής ;;;;
 6. Στον τρόπο υπολογισμού της απαίτησης της Τράπεζας, είχε ή/και έχει πρόσβαση ο     δανειολήπτης ;;;;
 7. Μήπως ο Δικαστής ;;;;
 8. Πώς προκύπτει, στην κίνηση του λογαριασμού μου, ότι π.χ. το ποσό των 90,38€ είναι σωστό ;;;; 

ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ, ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟΝ Η ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

Πώς ;;;
Αρκεί να ζητήσουμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ, με το ΕΞΩΔΙΚΟ ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ, να μας δώσει τα αντίγραφα των υπολογιστικών πράξεων κάθε χρέωσης, όπως αυτές είναι καταχωρημένες στην κίνηση του λογαριασμού μας, από τις οποίες πρέπει να αποδεικνύεται ότι αυτές έγιναν κατ' εφαρμογή του μαθηματικού τύπου - φόρμουλας της ΚΥΑ Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί ΣΕΠΕ, όπως αυτή αναλύεται στην από 05/09/2015 Γνωμοδότηση του Καθηγητή Οικονομετρίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κου ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΜΒΟΥΚΑ !!!

ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

Και αν δεν μας τα δώσει ;;;
Ζητάμε από την ΤΡΑΠΕΖΑ να επανακαθορίσει την απαίτησή της !!!

Κι αν αυτή δεν το κάνει ;;;
Τότε προφανώς, η απαίτησή της ΠΑΣΧΕΙ βεβαιότητας !!!

Και τι συνέπειες επιφέρει αυτό ;;;
ΑΚΥΡΩΣΙΑ της Διαταγής Πληρωμής !!!


13. ΕΡΩΤΗΣΗ


ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΕΣ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ (ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ) ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ & ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ;;;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Οι πιστωτικές μας συμβάσεις είναι άκυρες:

Επειδή, έχουν συναφθεί παράνομα και, ως εκ τούτου είναι άκυρες, σε συνδυασμό με το άρθρο 174 ΑΚ, αφού η κατ’ άρθρο 106, παρ. 2 του Συντάγματος ανάπτυξη της ιδιωτικής οικονομικής πρωτοβουλίας των τραπεζών έγινε εκ προθέσεως παράνομα και προς βλάβη της εθνικής οικονομίας, ήτοι :
 • αντίθετα με τις αρχές και το πλαίσιο του Παραρτήματος II, ΠΔ/ΤΕ 2560/01.04.2005, όπως τροποποιήθηκε από την ΠΔ/ΤΕ 2614/7.4.2009, την απόφαση ΕΤΠΘ 285/8/09.07.2009 και την ΠΔ/ΤΕ 2626/29.7.2010, 
 • αντίθετα με την παρ. 2, ΠΔ/ΤΕ 2501/31.10.2002 και με τις διατάξεις του άρθρου 4, ν. 2251/1994 «Περί προστασίας των καταναλωτών»,  
 • αντίθετα με την αρχή του Υπεύθυνου Δανεισμού και την ΚΥΑ Ζ1-699/ΦΕΚ Β΄ 917/2010, 
 • αντίθετα με τη θεμελιώδη αρχή της Εμπιστοσύνης και με τις βασικές αρχές της Ρευστότητας και της Ασφάλειας,
 • αντίθετα με το βασικό νομοθετικό πλαίσιο της ΕΕ και, ιδιαίτερα, αντίθετα με τις οδηγίες 73/183/ΕΟΚ, Οδηγία 77/780/ΕΟΚ (Πρώτη Τραπεζική ή Συντονιστική Οδηγία), Οδηγία 83/350/ΕΟΚ, Σύσταση Επιτροπής 87/62/ΕΟΚ, 87/63/ΕΟΚ, 87/598/ΕΟΚ, 88/590/ΕΟΚ, 90/109/ΕΟΚ, Οδηγία 86/635/ΕΟΚ, Οδηγία 88/361/ΕΟΚ, Οδηγία 89/117/ΕΟΚ, Οδηγία 89/299/ΕΟΚ, Οδηγία 89/646/ΕΟΚ (Δεύτερη Τραπεζική Οδηγία), Οδηγία 89/647, Οδηγία 91/308/ΕΟΚ, Οδηγία 92/121/ΕΟΚ, Οδηγία 92/16/ΕΟΚ, 
 • αντίθετα με το εποπτικό πλαίσιο του Συμφώνου της Βασιλείας Ι του 1988, αντίθετα με το εποπτικό πλαίσιο και τις υποχρεώσεις κεφαλαιακής επάρκειας του άρθρου 28, ν. 3601/2007, της ΠΔ/ΤΕ 2595/20.8.2007 και του άρθρου 27, ν. 3601/2007, καθώς και αντίθετα με τις ΠΔ/ΤΕ 2630/2010, 2588/2007, 2589/2007, 2590/2007, 2646/2011, 2655/19.03.2012, 2645/2011, 2594/2007, 2595/2007, 2635/2010 και ΠΔ/ΤΕ 2620/28.08.2009, ΠΥΛΩΝΑΣ 1,2 και 3  και 
 • αντίθετα με την κατά «ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΙΙ» υποχρέωσή τους να ενισχύουν τη λειτουργία διαχείρισης των αναλαμβανόμενων κινδύνων σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων τους και να συσχετίζουν τους κινδύνους αυτούς με τις εποπτικές, καθώς και με τις εσωτερικά εκτιμώμενες κεφαλαιακές απαιτήσεις τους,

Επειδή, οι τράπεζες, παραβίασαν ευθέως τη Συνταγματική αρχή του Κοινωνικού Κράτους Δικαίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 25, παρ.1, εδ. α,β’ του Συντάγματος, σχετικά με την αρχή της τριτενέργειας και την κατά το άρθρο 25, παρ. 1, εδ. δ’ του Συντάγματος αρχή της αναλογικότητας από την, δια των πιστωτικών συμβάσεων όλων των Ελλήνων - ήτοι και των δικών μας - ανάπτυξη της κατ΄άρθρον 106 παρ. 2 του Συντάγματος ιδιωτικής οικονομικής τους πρωτοβουλίας, προς βλάβη της Εθνικής Οικονομίας, με αποτέλεσμα, εκ της αιτίας αυτής, την αναγκαστική παροχή σε αυτές κρατικών ενισχύσεων, με δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους, προς βλάβη της εθνικής μας οικονομίας και, έτσι, προς βλάβη της περιουσίας μας και των κεκτημένων οικονομικών μας συμφερόντων, ως φορολογούμενοι.

Και, ακόμη, επειδή αυτές έχουν συναφθεί αντίθετα με το άρθρο 281 ΑΚ, καθ΄υπέρβαση των ορίων που επιβάλλουν η καλή πίστη, τα χρηστά ήθη και ο κοινωνικός και οικονομικός σκοπός του δικαιώματος και, έτσι είναι αντίθετες στα χρηστά ήθη, κατ΄ άρθρον 178 ΑΚ και, ειδικότερα, αισχροκερδείς κατ΄ άρθρον (179 ΑΚ), και συνεπώς άκυρες κατ΄άρθρον 180ΑΚ ενώ, κατά την κατάρτιση και την εξυπηρέτηση τους, οι τράπεζες παραβίασαν την διάταξη του άρθρου 288 ΑΚ, σε ότι αφορά τις παρεπόμενες υποχρεώσεις τους που απορρέουν από την σχέση εμπιστοσύνης και έχουν διαπράξει κατ΄ επάγγελμα τοκογλυφία, κατά τις διατάξεις των άρθρων 404 ΠΚ και δη κατά τις §§ 1, 2 αυτού και 13 ΠΚ, που συνιστά αδικοπραξία κατά την ευρύτερη έννοια του άρθρου 914 ΑΚ.

Οι απαιτήσεις των τραπεζών από τα υπόλοιπα των οφειλών μας δεν είναι ορισμένες και εκκαθαρισμένες, κατ' άρθρο 916 ΚΠολΔ και, έτσι, πρέπει να επανακαθοριστούν, μετά την απομείωσή τους κατά κεφάλαιο και τόκους :

Επειδή, η καταβολή υπέρμετρων τόκων απαγορεύεται από το νόμο (ΑΚ 281, αρθρ.2 παρ.7 περ.ια΄του ν.2251/1994), τυχόν δε υπέρμετροι τόκοι, καταβληθέντες, καταλογίζονται στο κεφάλαιο και δεν εξαναγκάζεται η πληρωμή τους (βλ. ΕφΑθ 3562/2001 αδημ) ενώ, η ενσωμάτωση υπέρμετρων τόκων στο διατασσόμενο να πληρωθεί κεφάλαιο καθιστά μη εκκαθαρισμένη την διατασσομένη να πληρωθεί απαίτηση.

Επειδή, οι τράπεζες, 
καθ’ όλη τη διάρκεια των πιστωτικών μας συμβάσεων, προέβαιναν με γνώση και πρόθεση : (α) στον παράνομο τοκισμό, κεφαλαιοποίηση και ανατοκισμό της εισφοράς του Ν.128/1975, (β) στον παράνομο υπολογισμό του επιτοκίου των πιστωτικών σας συμβάσεων, με βάση υπολογισμού το ημερολογιακό έτος των 360 ημερών, αντί της εκ του νόμου ρητά προβλεπόμενης των 365 ημερών και, κατά τα δίσεκτα έτη, των 366 και (γ) στον παράνομο υπολογισμό του συνολικού ετήσιου πραγματικού επιτοκίου και του ποσοστού επιβάρυνσης των πιστωτικών σας συμβάσεων, αντίθετα με την Κ.Υ.Α. Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί Σ.Ε.Π.Ε. και, έτσι, ενσωμάτωσαν σε όλες τις οφειλές μας, σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα και με περισσότερες πράξεις, διάφορα χρηματικά ποσά, ειδικότερα τόκους, χρεωλύσια, τόκους υπερημερίας και έξοδα και, ως εκ τούτου, εισέπραξαν και επιδιώκουν να εισπράξουν μη οφειλόμενα χρηματικά ποσά, αυξάνοντας έτσι αυθαίρετα και παράνομα τις απαιτήσεις τους.

Επειδή,  κατά τα ανωτέρω, οι τράπεζες συντέλεσαν εξ οικείου πταίσματος στην πρόκληση και στην έκταση της ζημίας πιστωτικού κινδύνου εκ των πιστωτικών μας συμβάσεων, υπό την έννοια του άρθρου 300 ΑΚ και, έτσι, έχουν συνευθύνη και συνυπαιτιότητα σε ότι αφορά την σύναψη, την εξυπηρέτηση και τη διαμόρφωση των σημερινών, αυθαίρετων υπολοίπων των οφειλών μας, που είναι μεγαλύτερα των πραγματικών και, έτσι, δυσκολευόμαστε ή, ακόμη, αδυνατούμε να τα εξυπηρετήσετε, με αποτέλεσμα να είναι άκυρη η οφειλή τόκου δυνάμει των πιστωτικών μας συμβάσεων, άλλως πρέπει να απαλλαγούμε από το κόστος της χορηγηθείσας πίστωσης, περιλαμβανομένων των τόκων, και να έχουμε την υποχρέωση να καταβάλουμε μόνο το ποσό του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες στις συμβάσεις μας δόσεις, άλλως, δια των πιστωτικών μας συμβάσεων έχουν συνομολογηθεί και ληφθεί υπέρμετροι τόκοι, των οποίων, σε κάθε περίπτωση, απαγορεύεται η καταβολή εκ του νόμου (ΑΚ 281, αρθρ.2 παρ.7 περ.ια΄του ν.2251/1994).

Επειδή, η απομείωση των οφειλών μας, κατά 
το συνολικό ποσό των τόκων και των πάσης φύσης εξόδων, προβλέπεται ρητά σε κάθε περίπτωση που οι τράπεζες παραβιάζουν την αρχή του Υπεύθυνου Δανεισμού της ΚΥΑ Ζ1-699/ΦΕΚ Β΄ 917/2010 και, επίσης, νομολογήθηκε πρόσφατα με την ECLI:EU:C:2016:842 ΔΕΕ της 9ης Νοεμβρίου 2016, όταν οι τράπεζες παραβιάζουν τις διατάξεις του παραρτήματος Ι, της Κ.Υ.Α. Ζ1-699 (ΦΕΚ 917 Β’/23-6-10) περί ΣΕΠΕ, όπως εν προκειμένω έπραξαν και με τις δικές μας πιστωτικές συμβάσεις. 

Επειδή, οι απαιτήσεις των τραπεζών από τις πιστωτικές μας συμβάσεις πρέπει, ακόμη, να απομειωθούν και κατά το κεφάλαιο των οφειλών μας, κατά ποσό ανάλογο των κρατικών ενισχύσεων με τους δημόσιους χρηματοδοτικούς πόρους που έλαβαν οι τράπεζες από το 2008 μέχρι και σήμερα, προς αποκατάσταση της κεφαλαιακής τους επάρκειας  και της ρευστότητας, προς βλάβη των κρατικών προϋπολογισμών, του χρέους και, έτσι, της ελληνικής εθνικής οικονομίας, της περιουσίας και των κεκτημένων οικονομικών συμφερόντων των φορολογουμένων στην Ελλάδα φυσικών και νομικών προσώπων και, έτσι, και των δικών μας.

SSL Certificates