New York Post: Η Viva Wallet εμπλέκεται με την πορνογραφική Sirina!

 24/02/2024    07 : 04 : 05
viva jp morgan
67 / 100

Mε τη γνωστή ελληνική πορνογραφική εταιρεία Sirina Entertainment εμπλέκει τη Viva Wallet του Χάρη Καρώνη δημοσίευμα της New York Post. Στα δε οικονομικά της εταιρείας, όπως επισημαίνουν πηγές, επικρατεί χάος, με αποτέλεσμα την έντονη δυσαρέσκεια της αμερικανικής J P Morgan, που ήρθε στην Ελλάδα, έδωσε τεράστια κεφάλαια και μετά από μήνες ελέγχων και αξιολόγησης της πραγματικότητας… βλέπει πως το deal εξελίσσεται σε φιάσκο.

Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η New York Post, oι ιθύνοντες του τραπεζικού γίγαντα JPMorgan Chase είναι έντονα προβληματισμένοι με την εταιρεία επεξεργασίας ηλεκτρονικών πληρωμών Viva Wallet, καθώς η τελευταία διατηρεί δεσμούς με ένα στούντιο παραγωγής πορνοταινιών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η Viva Wallet, μια ελληνική startup 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που έλαβε επένδυση 800 εκατομμυρίων δολαρίων από την JPMorgan με αντάλλαγμα το 49% πριν από ένα χρόνο, διαχειρίζεται διαδικτυακές πληρωμές για τη Sirina Entertainment, η οποία διαθέτει έναν κατάλογο ταινιών για ενήλικες με τίτλους όπως «Όργια στο χωριό».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το προσωπικό διαχείρισης αξιώσεων της Viva Wallet παραβιάζει τους όρους παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι απαγορεύουν την παροχή υπηρεσιών πληρωμών σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Η Viva Wallet ρωτήθηκε αλλά δεν σχολίασε το δημοσίευμα… Επίσης, η JPMorgan αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως αναφέρει η New York Post, ο κολοσσός της Wall Street απέκτησε το 49% στη Viva Wallet στο πλαίσιο της φιλοδοξίας του CEO Jamie Dimon να επεκτείνει το αποτύπωμα του αμερικανικού οίκου στην Ευρώπη.

Φυσικά, η αναταραχή στο Viva Wallet δεν είναι ο μόνος πονοκέφαλος που αντιμετωπίζει η JPMorgan σχετικά με την επένδυσή της.
Αυτή τη στιγμή έχουν βγει μαχαίρια για τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της Viva.

Ο Χάρης Καρώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Viva Wallet, αγνόησε το αίτημα της JPMorgan να διορίσει δύο άτομα που θα αντικαταστήσουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου τα οποία επιλέχθηκαν από την τράπεζα και παραιτήθηκαν πρόσφατα.

Ο Καρώνης, αντ’ αυτού, διόρισε ο ίδιος τον οικονομικό διευθυντή της Viva Wallet καθώς και έναν πρώην επενδυτή για να καλύψει τις δύο θέσεις στο διοικητικό συμβούλιο στη θέση των εκπροσώπων της JPMorgan.

Στη συνέχεια προσπάθησε να διώξει τον τελευταίο εκπρόσωπο της JPMorgan από το πενταμελές συμβούλιο, αλλά αργότερα εγκατέλειψε αυτή την ιδέα.

Ξεχωριστά, η JPMorgan απέρριψε αίτημα της Viva Wallet για δάνειο 100 εκατομμυρίων δολαρίων εν μέσω ελέγχου από τις ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές αυτό το καλοκαίρι καθώς διατυπώνονται φόβοι περί αδυναμίας συμμόρφωσης με τους νόμους κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η διοίκηση της Viva Wallet φέρεται να απέλυσε υπαλλήλους που ύψωσαν κόκκινες γραμμές για θέματα συμμόρφωσης.

Η JPMorgan είχε δηλώσει μέσα στο 2023 ότι «είχε γνώση ορισμένων ευρημάτων από τις ρυθμιστικές αρχές της Viva και εργάζεται για να τα αντιμετωπίσει».

Εκπρόσωπος της Viva είπε στην The Post, «Η Viva.com συνεργάζεται συνεχώς με τους μετόχους της επί τη βάσει ενός εποικοδομητικού διαλόγου για όλα τα θέματα της Εταιρείας».

«Έχοντας ιδρύσει φυσικά υποκαταστήματα σε 24 χώρες, η Viva.com προσπαθεί να συμμορφώνεται πλήρως με το ρυθμιστικό πλαίσιο καθεμιάς από αυτές τις χώρες».

Η εταιρεία είπε ότι έλαβε «μέτρα δέουσας επιμέλειας» για να διασφαλίσει ότι ήταν «σε πλήρη συμμόρφωση» με το «τοπικό και ρυθμιστικό πλαίσιο» στην Ευρώπη.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}