H Intrum δίνει στίγμα του τι έρχεται: Μεγάλο το ενδιαφέρον επενδυτών για απόκτηση ακινήτου μέσω πλειστηριασμού

 10/12/2023    09 : 26 : 36
Intrum Hellas
67 / 100

Intrum: Aυξανόμενο ενδιαφέρον για οικιστικά ακίνητα (διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εξοχικές κατοικίες) όπως και για logistics και ξενοδοχεία, αναμένεται το επόμενο διάστημα, εκτίμησε ο Κωνσταντίνος Γεωργιάκος, General Manager της Intrum Hellas REO Solutions, στο διεθνές συνέδριο Global NPL της Smith Novak που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο, με τη συμμετοχή παραγόντων της αγοράς ακινήτων από όλo τον κόσμο.

Ο κ. Γεωργιάκος ανέφερε ότι σε ένα περιβάλλον πληθωρισμού και ανησυχίας για τις επιπτώσεις του πολέμου της Ουκρανίας και την ενεργειακή κρίση, η πορεία της αγοράς ακινήτων θα εξαρτηθεί από τους παράγοντες αυτούς. «Το γεωπολιτικό περιβάλλον δημιουργεί μεγάλες προκλήσεις και οι πιο ανθεκτικοί παίκτες της αγοράς θα είναι όσοι είναι καλύτερα προετοιμασμένοι», είπε χαρακτηριστικά.

Από πλευράς των επενδυτών καταγράφεται εσχάτως αυξημένο ενδιαφέρον να αποκτήσουν ακίνητα μέσω πλειστηριασμών και αναμένεται η τάση αυτή να ενισχυθεί, σημείωσε ο κ. Γεωργιάκος και τόνισε ότι «οι εταιρείες διαχείρισης ακινήτων που προέρχονται από servicers, όπως εμείς στην Ιntrum REO Solutions, μπορούμε να ανταποκριθούμε στη ζήτηση καθώς διαχειριζόμαστε ευρεία δεξαμενή ακινήτων, όλων των κατηγοριών».

Αναφορικά με τη χρηματοδότηση της αγοράς, ο κ. Γεωργιάκος σημείωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες έχουν τους πόρους και τη διάθεση να παράσχουν σε υγιείς δανειολήπτες χρηματοδότηση, με διάφορες μορφές, για παράδειγμα, μέσω στεγαστικών δανείων ή με προσυμφωνημένη χρηματοδότηση σε δυνητικούς επενδυτές. Χρηματοδότηση παρέχεται και από διεθνείς τράπεζες που εισέρχονται σταδιακά στην εγχώρια αγορά. Ο επικεφαλής της Intrum Hellas REO Solutions ανέφερε ότι στην ελληνική αγορά αποτυπώνεται μια τάση αποκλιμάκωσης των τιμών στις συναλλαγές του τελευταίου εξαμήνου, με μόνη εξαίρεση τη δευτερογενή αγορά σε συναλλαγές μεταξύ ιδιωτών.

«Η εγχώρια αγορά διαχείρισης απαιτήσεων και ακινήτων αποτελεί πλέον ένα σύγχρονο οικοσύστημα, με εξειδίκευση, στελεχιακό δυναμικό υψηλής ποιότητας, τεχνογνωσία και δίκτυο που καλύπτει όλη την επικράτεια», είπε ο κ. Γεωργιάκος και εκτίμησε ότι από τους servicers ανταγωνιστικό πλεονέκτημα θα έχουν όσοι είναι ενεργοί στην αγορά, οι οποίοι και θα μπορούν να τιμολογήσουν σωστά τις συναλλαγές που πραγματοποιούν.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

——————————————————–

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}