H Crédit Agricole Auto Bank ήρθε στην Ελλάδα

Δευτέρα 03/06/2023    11 : 35 : 53
CA Auto Bank
67 / 100

Η CA Auto Bank είναι ένας διεθνής τραπεζικός όμιλος με δραστηριότητες σε 17 ευρωπαϊκές χώρες και το Μαρόκο και αποτελεί τη συνέχεια της FCA Bank. Η νέα τράπεζα, που ελέγχεται από την Crédit Agricole Consumer Finance (μέρος της Crédit Agricole S.A.), είναι το πνευματικό τέκνο των συμφωνιών μεταξύ του γαλλικού ομίλου και της Stellantis, που ανακοινώθηκαν το 2021, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης των χρηματοπιστωτικών συνεργασιών των δύο εταιρειών.

Μεταδίδει το newsauto.gr

Στόχος της CA Auto Bank είναι να γίνει ένας κορυφαίος ανεξάρτητος συνεργάτης πολλών εμπορικών σημάτων και μαρκών, στη χρηματοδότηση και μίσθωση οχημάτων και στον τομέα της κινητικότητας. Η Τράπεζα, η οποία θα διατηρήσει την ευρωπαϊκή της έδρα στο Τορίνο, έχει ισχυρή διεθνή παρουσία και στόχο τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων ευρώ σε ενεργό χαρτοφυλάκιο έως το 2026 και φιλοδοξεί να επιτύχει έως το 2030, το 80% του νέου χαρτοφυλακίου, τα οχήματα να είναι «πράσινα» (είτε πλήρως ηλεκτρικά είτε υβριδικά).

Στη νέα της εποχή, η τράπεζα προσφέρει μια ολοκληρωμένη προσφορά χρηματοδοτικών, ασφαλιστικών και λύσεις ενοικίασης, συνεργαζόμενη ήδη με περισσότερα από 30 brands που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς κινητικότητας. Ενδεικτικά οι συνεργασίες είναι από συμφωνίες με εμβληματικούς κατασκευαστές όπως Ferrari, Tesla, Mazda, Aston Martin, McLaren, Lotus και Morgan έως συμφωνίες με νεότερους κατασκευαστές αυτοκινήτων όπως οι VinFast, DR Automobiles, Aiways, XEV, Electric Brands και Invicta Electric, που δραστηριοποιούνται στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και όχι μόνο.

Παράλληλα υπάρχει συνεργασία με αρκετούς multi-brand διανομείς και αντιπρόσωπους, όπως και το επίσημο δίκτυο διανομέων Stellantis, τους οποίους η CA Auto Bank θα συνεχίσει να υποστηρίζει, χωρίς τη δέσμευση αποκλειστικής συνεργασίας με τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία.

Η τράπεζα δραστηριοποιείται επίσης στον κόσμο των δικύκλων, μαζί με τις Harley-Davidson, Royal Enfield, Fantic Motor, Vmoto Soco και CAKE, στον κόσμο της αναψυχής με αυτοκινούμενα τροχόσπιτα, με τις Erwin Hymer Group, Groupe Pilote, Groupe Rapido, Knaus Tabbert, Concorde και Carthago και τον κόσμο των ελαφρών και βαρέων επαγγελματικών οχημάτων, με Ford Trucks και BMC Trucks.

Η CA Auto Bank θα ενισχύσει τη διαδικασία ηλεκτρικού μετασχηματισμού που ξεκίνησε εδώ και καιρό, η οποία οδήγησε την εταιρεία να υιοθετήσει μια στρατηγική ESG (Περιβαλλοντική, Κοινωνική και Διακυβέρνηση) που βασίζεται στην αρχή της «δημιουργίας λύσεων κινητικότητας για έναν καλύτερο πλανήτη κάθε μέρα». Για να επιτευχθεί αυτό, η Τράπεζα προσφέρει ένα ευρύ φάσμα ευέλικτων χρηματοοικονομικών προϊόντων που έχουν σχεδιαστεί για να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση των νέων μηχανοκίνητων οχημάτων.

Παράλληλα, θα συνεχιστεί η ανάπτυξη λύσεων κινητικότητας για πράσινη οδήγηση από την Drivalia, την εταιρεία κινητικότητας του ομίλου CA Auto Bank. Η Drivalia παρέχει μια πλήρη γκάμα προγραμμάτων μίσθωσης, ενοικίασης και κινητικότητας: από κοινή χρήση ηλεκτρικού αυτοκινήτου έως συνδρομές και ενοικιάσεις αυτοκινήτων ανεξαρτήτου διάρκειας , συμπεριλαμβανομένης και της λειτουργικής μίσθωσης. Η εταιρεία θα συνεχίσει να επενδύει στην ηλεκτρική υποδομή της, η οποία θα έχει 3.500 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Ευρώπη έως το 2026, και στον στόλο της, ο οποίος θα φτάσει τα 200.000 οχήματα μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, το 55% των οποίων θα αποτελείται από πλήρως ηλεκτρικά και PHEV μοντέλα.

Επιπλέον, τους επόμενους μήνες, η CA Auto Bank έχει προγραμματίσει την εξαγορά –με την επιφύλαξη έγκρισης των αρμόδιων αρχών– των δραστηριοτήτων της ALD στην Ιρλανδία και τη Νορβηγία και της LeasePlan στην Τσεχία και τη Φινλανδία, γεγονός που θα επιτρέψει στην Τράπεζα και τη Drivalia να διευρύνουν περαιτέρω την ευρωπαϊκή τους περίμετρο, με συνολικά περισσότερα από 70.000 οχήματα.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}