Goldman Sachs: Πέντε μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2024

Goldman Sachs: Πέντε μειώσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ το 2024
66 / 100 SEO Score

Σε αναθεώρηση των εκτιμήσεών της σε ό,τι αφορά την πολυαναμενόμενη νομισματική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας προχώρησε η αμερικανική τράπεζα Goldman Sachs.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεσή της, εκτιμά πως η ομοσπονδιακή τράπεζα θα προχωρήσει σε 5 επιτοκιακές μειώσεις 25 μονάδων βάσης, έναντι προηγούμενης εκτίμησης για έξι περικοπές.

Η επενδυτική τράπεζα ανέμενε προηγουμένως ότι η κεντρική τράπεζα θα ξεκινήσει τις μειώσεις επιτοκίων τον Απρίλιο.

Για την επόμενη χρονιά, η Goldman προβλέπει τώρα δύο μειώσεις επιτοκίων αντί για μία που ανέμενε προηγουμένως.

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε στο 2,6% τον Φεβρουάριο από 2,8% έναν μήνα νωρίτερα, ελαφρώς υψηλότερα από την πρόβλεψη για πτώση στο 2,5%.

ΠΗΓΗ