Funds, πλειστηριασμοί, δίωξη και μεταφορά πλούτου στην αλλοδαπή

Δευτέρα 03/03/2024    02 : 03 : 27
πλειστηριασμοι
64 / 100

Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΣΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥΣ

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ Ο ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΤΑ ΦΑΝΤΣ Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΩΝΥΜΟ
Ο όρος αναφέρεται στο «ιδιώνυμο» (ειδικό) αδίκημα όπως περιγράφεται στον νόμο N.4229/24 Ιουλίου 1929 (ΦΕΚ 245/Τεύχος Πρώτον/25 Ιουλίου 1929) μετά από πρόταση της κυβέρνησης Βενιζέλου. Ο τίτλος του νόμου ήταν «Περί των μέτρων ασφαλείας του κοινωνικού καθεστώτος και προστασίας των ελευθεριών των πολιτών». Ο στόχος του ήταν η ποινικοποίηση των ανατρεπτικών ιδεών, ιδιαίτερα η δίωξη κομμουνιστών, αναρχικών και η καταστολή των συνδικαλιστικών κινητοποιήσεων. Ιδιώνυμο στη Νομική Επιστήμη ονομάζεται το έγκλημα εκείνο για το οποίο προβλέπονται ιδιαίτερες ποινές σε σχέση με τα εγκλήματα της γενικής κατηγορίας, όπου αυτό υπάγεται. Ο όρος από το 1929 απέκτησε πολιτική σημασία και σημαίνει κάθε κατασταλτικό μέτρο που ποινικοποιεί την υποστήριξη και διάδοση αντικαθεστωτικών ιδεών.

Γράφει ο Ιωάννης Βελώνης*

Η προσπάθεια δίωξης του Π. Λαφαζάνη στην ουσία είναι η προσπάθεια απαξίωσης και απενεργοποίησης (με την μέθοδο απειλής-φόβου) των αξιών της συλλογικότητας και του Εθνικού Πλούτου. Με έναν νόμο καταστολής ακόμη και (κατά το δοκούν) ανατρεπτικών ιδεών, μιας άλλης εποχής με τελείως ξένα-άσχετα δεδομένα με τα σημερινά, παρουσιάζουν την ειρηνική και νόμιμη άρνησή του Λαφαζάνη σε μία αυταρχική πρακτική πειρατείας περιουσιών και πλούτου που έχει χιλιο-πληρωθεί από γενεά σε γενεά , ως επικίνδυνο πνεύµα ατοµισµού. Δια της ποινικοποίησης και δίωξης της ελεύθερης έκφρασης και Συνταγματικής υποχρέωσης αντίστασης κάθε Έλληνα φορολογούμενου πολίτη (Π. Λαφαζάνης) στον αντισυνταγματικό, καταχρηστικό, αποικιοκρατικό μηχανισμό υφαρπαγής εθνικού πλούτου από αγνώστους μετόχους εξωχώριων εταιρειών με έδρα φορολογικούς παραδείσους, εκτός από τον πανικό και φόβο των διωκτών να εξυπηρετήσουν άλλους αφέντες, είναι εμφανής η εσφαλµένη και ιστορικά ουδέποτε επαληθευθείσα προσδοκία του Κυρίου Τσίπρα και των υπολοίπων της Βουλής να απαξιώσουν κάθε αντίδραση στην προγραμματισμένη πειρατεία. Οι αξίες που εκφράζονται από τα δικαιώµατα του ανθρώπου ενσωµατώνονται και προστατεύονται επαρκώς από τις αξίες της συλλογικότητας χωρίς να χρειάζονται ξεχωριστή κατοχύρωση, από όποιον Λαφαζάνη ο οποίος δεν διεκδίκησε απλά αντέδρασε και βρέθηκε μπροστάρης.

Το περιβόητο ΙΔΙΩΝΥΜΟ και δίωξη Π. Λαφαζάνη (οφείλουν οι ιστορικοί να το αναφέρουν) είναι αντίρρηση στα δικαιώµατα του ανθρώπου, ιδιαίτερα όταν κατοχυρώνονται από το Σύνταγμα. Στην συγκεκριμένη και ιδιαίτερη για την περίοδο και συνθήκες που ζούμε είναι νόμος – ιδεολόγημα που απλώς συγκαλύπτει σχέσεις δύναµης και επιβολής και κρύβει εξαπάτηση , εκµετάλλευση και αδικία.

Γι’ αυτό λοιπόν, κάθε φορά που προβάλλεται κάποιο επιχείρηµα εναντίον των δικαιωµάτων του ανθρώπου, η επιβαλλόµενη αντίδραση είναι να ρωτήσουµε εν ονόµατι τίνος ασκήσατε την νομοθετική σας δύναμη Κύριε Τσίπρα και Κύριε Κοντονή? Ενεργήσατε ηθελημένα ? ή αθέλητα, ως ηθικός λαθρεπιβάτης. ∆ηλαδή στηριζόµενοι ανοµολόγητα σε αξίες τις οποίες µε τα λόγια καµώνεστε ότι αµφισβητείτε? Η, αρνήστε γενικά ότι στηρίζεστε σε αξίες, αμφισβητείτε δηλαδή ότι ο λόγος σας έχει οποιαδήποτε ηθική χροιά και µιλάτε ηθικά ουδέτερα, και απλώς περιγράφετε µε ρεαλισµό και δίχως ιδεοληψίες την ωµή πραγµατικότητα. Ούτε και αυτή την υπεκφυγή µπορούµε όµως να πάρουµε στα σοβαρά. Είναι δυνατόν να ισχυρισθεί κάποιος, ο οποίος απευθύνεται στους άλλους λέγοντάς τους “οι αξίες, πάνω στις οποίες στηρίξατε τους αγώνες σας, πάνω στις οποίες χτίσατε τους θεσµούς σας, για τις οποίες πολλοί από εσάς θυσιάστηκαν, είναι, αν τις δούµε ψυχρά και αντικειµενικά, ανυπόστατες, ανύπαρκτες, απλά ιδεολογήµατα ???

Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (Εθνικού Πλούτου και Κρατικού Εισοδήματος).
Όπως είχε δημοσιεύσει η εφημερίδα Αυγή αλλά και άλλα έντυπα πρόσφατα, ΄΄μια τράπεζα πουλάει ένα κόκκινο δάνειο σε fund αποκτώντας ένα αρχικό κεφάλαιο. Ακολούθως, το fund -με διάφορες προφάσεις όπως αναφέρθηκε και παραπάνω- δεν προχωρά σε ρύθμιση με τον δανειολήπτη. Στη συνέχεια, και αφού ο εκπρόσωπος-servicer έχει πάρει και την προμήθεια πώλησης του κόκκινου δανείου, το fund προχωρά σε πλειστηριασμό ο οποίος είναι σε υψηλή τιμή και καθίσταται άγονος. Μετά διεξάγεται και δεύτερος και εμφανίζεται ως αγοραστής μια εταιρεία real estate η οποία είναι θυγατρική της αρχικής τράπεζας του παραδείγματος και παίρνει το ακίνητο. Έτσι, η τράπεζα είτε τοποθετεί το ακίνητο του πολίτη στο χαρτοφυλάκιό της είτε προχωρά σε εκ νέου πώληση. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι ο πολίτης να έχει χάσει το ακίνητό του για ένα μικρό χρέος και οι υπόλοιποι κρίκοι της αλυσίδας -τράπεζα, fund, servicer- να κερδοσκοπούν΄΄.

Τα funds που έχουν αγοράσει τα κόκκινα δάνεια των τραπεζών τα τελευταία χρόνια ελέγχουν σήμερα εμπράγματη εξασφάλιση (υποθήκη ή προσημείωση) για περί τα 700.000 ακίνητα, αξίας άνω των 40 δισ. ευρώ. Το πρώτο εξάμηνο του 2022 αναρτήθηκαν στην πλατφόρμα e-auction 23.360 πλειστηριασμοί, ενώ για το 2022 είναι συνολικά αναρτημένοι 44.000 και για το 2023 η λίστα αυξάνεται καθημερινά.

Επτά στους 10 Έλληνες ζουν σε ιδιόκτητο ακίνητο.

Η κατοικία ως οικονομική, κοινωνική και πολιτισμική διάσταση.

Η κατοικία συνδέετε στενά με τον ψυχικό κόσμο του ανθρώπου, με την οικογενειακή και την κοινωνική ζωή του και αποτελεί έκφραση του πολιτισμού του.

Για πολλές δεκαετίες µετά το δεύτερο παγκόσµιο πόλεµο, η µόνη µακροπρόθεσµη προστασία απέναντι στον πληθωρισµό ήταν η επένδυση σε οικόπεδα και σπίτια. Έτσι σήµερα το 81,8% των περιουσιακών τους στοιχείων είναι σε ακίνητα. Η άµεση σχέση του Έλληνα µε την κατοικία φαίνεται και από το πολύ υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης: 80,1%. Μάλιστα στις αγροτικές περιοχές, το ποσοστό αυτό φτάνει και το 97%.

Μια επένδυση €100 σε ακίνητα στις 31/12/1995 µετατρέπεται στις 31/12/2008 σε €304,8, δηλαδή τριπλασιάζεται. ∆εν συµβαίνει το ίδιο µε τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Οι καταθέσεις ταµιευτηρίου µετατρέπονται σε €241,3 και οι µετοχές (µε τα µερίσµατα) σε €209,7. Στο ίδιο διάστηµα των 13 ετών, το καλάθι της νοικοκυράς από €100 ακρίβυνε στα €159,3. Αυτό σηµαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία έφεραν θετικές αποπληθωρισµένες αποδόσεις. Τα ακίνητα, χωρίς τους φόρους είχαν µια σωρευτική πραγµατική απόδοση 144,5% ή 7,12% ετησίως πάνω από τον πληθωρισµό.

ΠΩΣ ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΕΙΡΑΤΕΙΑΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ( ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΦΟΥΣΚΑΣ).
Στεγαστικά Δάνεια = Λογιστικό χρήμα.

Καταβολή Φόρων που αντιστοιχούν στα ακίνητα = Πραγματικό χρήμα.

Η ΜΕΘΟΔΕΥΜΕΝΗ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ. ΔΙΑΛΥΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. ΚΑΘΙΖΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ & ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ. ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Η αλόγιστή αλλά μεθοδευμένη χορήγηση δανείων αύξησε τις τιμές των ακινήτων διευκόλυνε την παροχή δανείων για νοικοκυριά και επιχειρήσεις που αντιµετώπιζαν περιορισµούς στη χρηµατοδότηση. Τα δάνεια αυτά µε τη σειρά τους επέτρεψαν ακόµα περισσότερη κατανάλωση ή επενδύσεις, επιταχύνοντας τη συνολική επίδραση στον οικονοµικό κύκλο. Μέσω αυτών των καναλιών λοιπόν η αύξηση των τιµών των ακινήτων οδήγησε σε ΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ αύξηση του ΑΕΠ.

Η σπουδαιότητα των ακινήτων για τα ελληνικά νοικοκυριά φάνηκε και από τη πολύ γρήγορη αύξηση των στεγαστικών δανείων στη χώρα µας από το 8,3% του ΑΕΠ το 2000 στο 32,0% το 2008. Ακόµα και τον Ιανουάριο του 2009, µετά την επιδείνωση της κρίσης του και την κάµψη του τραπεζικού δανεισµού, οι ρυθµοί αύξησης των στεγαστικών δανείων παρέμειναν στο 11,1%, τη στιγµή που στην Ευρωζώνη είχαν σχεδόν µηδενιστεί (1,1%).

Αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να διαβάσετε την

Εκθεση 2009 Η Σπουδαιότητα της Αγοράς Κατοικίας στην Οικονοµία

Του Γκίκα Α. Χαρδούβελη Καθηγητή, Τµήµα Χρηµατοοικονοµικής & Τραπεζικής ∆ιοικητικής Πανεπιστηµίου Πειραιώς, Eurobank EFG και CEPR

Παρουσίαση στο συνέδριο της Τράπεζας της Ελλάδος:

«Αγορά ακινήτων: Πρόσφατες εξελίξεις και προοπτικές»

…’’Τα τελευταία χρόνια οι αποδόσεις των ακινήτων ήταν πολύ υψηλότερες από αυτές των καταθέσεων ή του χρηµατιστηρίου. Μια επένδυση €100 σε ακίνητα στις 31/12/1995 µετατρέπεται στις 31/12/2008 σε €304,8, δηλαδή τριπλασιάζεται. ∆εν συµβαίνει το ίδιο µε τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία.

Οι καταθέσεις ταµιευτηρίου µετατρέπονται σε €241,3 και οι µετοχές (µε τα µερίσµατα) σε €209,7. Στο ίδιο διάστηµα των 13 ετών, το καλάθι της νοικοκυράς από €100 ακρίβυνε στα €159,3. Αυτό σηµαίνει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία έφεραν θετικές αποπληθωρισµένες αποδόσεις. Τα ακίνητα, χωρίς τους φόρους είχαν µια σωρευτική πραγµατική απόδοση 144,5% ή 7,12% ετησίως πάνω από τον πληθωρισµό’’.

Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩ Ν ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ( ΑΚΙΝΗΤΑ) ΕΚΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙ ΠΙΝΑΚΙΟΥ ΦΑΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΙ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ (ενσωματωμένη υπεραξία) ΦΟΡΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ κλπ ΕΚΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΔΑΠΗ ( εξωχώριες εταιρείες).
Η βασική λειτουργία των φόρων είναι η ταμιευτική, αφού αποτελεί την κυριότερη πηγή κρατικών εσόδων. Τα φορολογικά έσοδα χρηματοδοτούν την παροχή δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών αλλά και την λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

Ο φόρος αποτελεί δυναμικό φαινόμενο που σχετίζεται με την επίτευξη κοινωνικών και οικονομικών σκοπών, στα πλαίσια του κοινωνικού κράτους.

ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ.

Ενιαίο Τέλος, Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), Ακίνητης Περιουσίας (Ε.Τ.Α.Κ.), Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων , Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (Φ.Α.Π.), ο Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.) ,(ΕΝ.Φ.Ι.Α.), Κύριος και συμπληρωματικός φόρος. Ο κύριος φόρος υπολογίζεται για κάθε ακίνητο (εμπράγματο δικαίωμα) χωριστά, ενώ ο συμπληρωματικός φόρος επιβάλλεται επί της συνολικής αξίας της ακίνητης περιουσίας (εμπράγματων δικαιωμάτων) κάθε ιδιοκτήτη, όταν η ακίνητη περιουσία αυτή υπερβαίνει τα 200.000,00 €., φόρος κληρονομιάς, φόρος δωρεών. Επιπλέον, εκτός του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.), οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώνουν, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, και το Τέλος Ακίνητης Περιουσίας (Τ.Α.Π.).

Διαχρονικά έχουν δοθεί πολλοί ορισμοί για την έννοια του ακινήτου. Θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι ακίνητο είναι το έδαφος και τα συστατικά του μέρη, σύμφωνα με το άρθρο 948 Α.Κ. Διαχρονικά, η ακίνητη περιουσία προστατεύεται από το κράτος, όπως προκύπτει από τις εκάστοτε ειδικές συνταγματικές διατάξεις της χώρας, που υιοθετήθηκαν.

Ξεκινώντας από το προσωρινό Σύνταγμα που θεσπίστηκε το 1822 με την Πρώτη Εθνοσυνέλευση της Επιδαύρου, η ιδιοκτησία τελεί υπό την προστασία των νόμων. Αργότερα, το 1844 και 1864, η ιδιοκτησία προστατεύεται και αναγνωρίζονται κοινωνικοί περιορισμοί, με την προϋπόθεση τεκμηριωμένης δημόσιας ανάγκης και με αποζημίωση του ιδιοκτήτη. Με το Σύνταγμα του 1907, όταν ένας ιδιοκτήτης ακινήτου δεν συμφωνεί με την κρατική αποζημίωση έχει πλέον το δικαίωμα να προσφεύγει στα δικαστήρια. Τέλος, το 1911 κατοχυρώνεται η ιδιοκτησία αλλά και το δικαίωμα της πολιτείας να απαλλοτριώσει μια περιοχή αφού πρώτα αποζημιώσει τον κάτοχο, ενώ προβλέπεται και η θέσπιση νόμων για θέματα ιδιοκτησίας και διάθεσης ορυχείων, μεταλλείων κ.α. (Παπαδοπούλου Α.-Σ., Σαρουκιάδου Χ., Φιλοπούλου Σ., Φορολογία Ακίνητης Περιουσίας, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, 2019).

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΕΞΤΕΡΜΗΝΕΗΤΟΡ παραγωγής 2015.
Το Ιδιώνυμο Κοντονή – Τσίπρα. Μια προσομοίωση Γερμανικής Κατοχής για την μεταφορά Εθνικού πλούτου στην αλλοδαπή.

Κατά την περίοδο της Γερμανικής κατοχής, πραγματοποιήθηκαν τεράστιες ανακατατάξεις στην οικονομική και κοινωνική δομή της Ελλάδος, γεγονός που είχε άμεσο αντίκτυπο και αναφορικά με μεταβολές στις περιουσίες, κινητές και ακίνητες, των πολιτών. Λόγοι επιβίωσης, εκείνο τον καιρό, επέβαλαν σε πολλούς να πουλήσουν τις ακίνητες περιουσίες τους για να επιβιώσουν, πολλές φορές σε εξευτελιστικές τιμές, καθώς η ανέχεια ήταν μεγάλη.

ΤΙ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΧΕΙ Ο ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ OFFSHORE ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Οι έννοιες φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή (φορολογικές σχεδιασμός) να φαίνονται όμοιες αλλά οι έννοιες του νομίμου και του παρανόμου να είναι δυσδιάκριτες.

Ο Έλληνας νομοθέτης επέλεξε να τις ονομάσει εξωχώριες και όρισε ότι εξωχώρια εταιρεία νοείται, …, η εταιρεία εκείνη που έχει την έδρα της σε αλλοδαπή χώρα και με βάση τη νομοθεσία της οποίας δραστηριοποιείται αποκλειστικά σε άλλες χώρες και απολαμβάνει ιδιαίτερα ευνοϊκής φορολογικής-μεταχείρισης (άρθρο 31.1.στ Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, βλ. και ΠΟΛ 1041/2003 – Υπ Οικ. επί άρθρου 5.7 Ν. 3091/2002). Στην ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ – 1017621/10262/Β0012 – 2006 [συμπληρώθηκε με ΥΑ 1080607/10336/Β0012 (ΦΕΚ Β΄ 1539/4.8.2008)] αναφέρεται ότι με το υπό στοιχεία DAFFE/CFA/FHP (2000)/REV1/CONF έγγραφο του ΟΟΣΑ (Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη) κοινοποιήθηκε λίστα των Κρατών που έχουν χαρακτηρισθεί ως φορολογικοί παράδεισοι.

Οι offshore εταιρείες ( εξωχώριες εταιρείες) συστήνονται συνήθως κατά το αγγλοσαξονικό πρότυπο ως εταιρείες LIMITED – LTD. Όπως δηλαδή τα ΦΑΝΤ που που αγόρασαν έναντι πινακίου φακής της περιουσίες των Ελλήνων. Ιδρύονται σε περίπτωση που αγοράζει ή οικοδομεί κάποιος ένα ακίνητο. Με την ίδρυση της εταιρείας αυτής, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει τα παρακάτω πλεονεκτήματα: -Ανωνυμία -Αποφυγή του πόθεν έσχες -Αποφυγή πληρωμής φόρων κληρονομιάς και μεταβίβασης του ακινήτου -Αποφυγή κατασχέσεων για χρέη -Μη τήρηση Βιβλίων και στοιχείων του Κ.Β.Σ.( Ν. 3522/2006 άρθρο 27)- Νομικές και φορολογικές ακροβασίες του ειδικού φόρου ακινήτων.

Το 2018 το Γενικό Λογιστήριο του κράτους φόρος που απέφυγαν να καταβάλλουν οι εν λόγω εταιρείες και οι αντίστοιχες απώλειες για το Κράτος μετρήθηκαν σε 3.483.863.013 ευρώ.

ΒΟΥΛΙΜΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΣ ΜΕ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΟΨΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ-ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΜΙΑ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΛΟΣΣΕΟ ΤΑ ΛΙΟΝΤΑΡΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΠΑΡΑΖΟΥΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 2019 η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ αποκάλυψε ένα πολύ σημαντικό θέμα, το οποίο ουδέποτε διαψεύστηκε, ενώ δεν υπήρξαν ποτέ απαντήσεις από το υπουργείο Οικονομικών. Η αποκάλυψη ήταν ότι αποτελεί συνειδητή επιλογή των συστημικών τραπεζών να μη δηλώνουν εμπρόθεσμα στο Κτηματολόγιο τα δικαιώματα εμπράγματης ασφάλειας (προσημειώσεις, υποθήκες κ.λπ.) που τους αναλογούν, με σκοπό να μην πληρώσουν τα 35 ευρώ ανά δικαίωμα, αφού στην περίπτωση που δηλώσουν τα δικαιώματα αυτά, μετά την έναρξη λειτουργίας των κτηματολογικών γραφείων σε όλη τη χώρα, δεν πληρώνουν το λεγόμενο «κτηματόσημο». Οι τράπεζες πολλές φορές επικαλούνται… έλλειψη προσωπικού και αδυναμία διαχείρισης τόσων χιλιάδων εμπράγματων δικαιωμάτων, όμως η ουσία είναι πως σε δεκάδες (ή και εκατο­ντάδες) χιλιάδες περιπτώσεις έχουν ήδη μετακυλίσει στους δανειολήπτες, μέσω των εξόδων δανείου, τα 35 ευρώ, χωρίς όμως να τα αποδώσουν στο Κτηματολόγιο. Αντίστοιχα, αποκαλύψαμε ότι ενώ θα έπρεπε τα στεγαστικά δάνεια, όταν αγοράζονται μαζικά από τα funds, να δηλώνονται στο Κτηματολόγιο και να καταβάλλονται τα ανάλογα τέλη, έχει νομοθετηθεί πριν από μία οκταετία η απαλλαγή τους από τα τέλη του Κτηματολογίου. Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το Δημόσιο να χάνει εκατομμύρια ευρώ. ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΕΙΣΦΟΡΑΣ Ν128/75 (400-500εκατ/ετος) ΠΡΟΣΑΥΞΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΟΣΗ ΔΑΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΙΘΕΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.

Κύριε Τσίπρα όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα τι είδους αξιόποινες πράξεις είναι, για να σας ανοίξουμε δίοδο να δράμετε (τρέξετε) με φόρα εκεί που ορίζουν οι νόμοι και το Σύνταγμα???

*Οικονομικός  Αναλυτής Συμβάσεων/// Δημόσια Οικονομία –Διοίκηση Επιχειρήσεων-Εμπορικό Δίκαιο – Διεθνείς Σπουδές (Γεωπολιτική- Διεθνείς Σχέσεις)

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}