Οι δικαστικές “φάπες” έχουν πανικοβάλει τα funds;; Υπαναχωρούν και από τον Φορέα Ακινήτων του Νέου Πτωχευτικού

Δευτέρα 03/03/2024    02 : 13 : 05
κοκκινα δανεια
70 / 100

Funds: Σημάδια πανικού ή μέτρο πίεσης ώστε να έρθουν όλα στα μέτρα τους;; Προφανώς το δεύτερο….Όπως και να έχει όμως οι Έλληνες δανειολήπτες δεν πρέπει για κανένα ρόλο να εφησυχάζουν. Τα δύσκολα είναι μπροστά αφού ο Νέος Πτωχευτικός καραδοκεί…

 

Διαβάστε προσεκτικά τι μεταδίδει το mononews.gr

Δεν είναι μόνο οι πλειστηριασμοί που τινάζονται στον αέρα, μετά την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, η μεγαλύτερη παράπλευρη απώλεια είναι ότι …κινδυνεύει και ο Φορέας Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων. Σύμφωνα με πληροφορίες δύο από τους επενδυτές (funds) που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για να αναλάβουν τον Φορέα φαίνεται ότι υπαναχωρούν.

-Συγνώμη αλλά τα δεδομένα έχουν αλλάξει, φέρονται να διαμήνυσαν στους αρμόδιους οι εκπρόσωποι των δύο από τα έξι funds που πριν από ένα μήνα είχαν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους στο υπουργείο Οικονομικών για τον Φορέα. Εξέφρασαν τον προβληματισμό τους αν θα πρέπει να συνεχίσουν, χωρίς ασφάλεια δικαίου και κανόνες που τηρούνται.

Και ως γνωστόν η λειτουργία του Φορέα είναι κομβικής σημασίας για τον Εξωδικαστικό, αφού θα αποκτά και θα διαχειρίζεται τα ακίνητα των ευάλωτων. Υπενθυμίζουμε ότι ενδιαφέρον με μη δεσμευτικές προσφορές είχαν εκδηλώσει οι Bain, Davidson Kempner, Fortress, Bayview, Bracebridge Capital, και το κινεζικό CRC.

Η απόφαση του Αρείου Πάγου που έχει ανάψει φωτιές σε τράπεζες, εταιρείες διαχείρισης και funds, απαγορεύει στους servicers να διενεργούν πλειστηριασμούς για λογαριασμό των funds που έχουν αποκτήσει τα «κόκκινα» δάνεια των τιτλοποιήσεων με βάση το νόμο 3156 του 2003, ο οποίος αφορούσε εξωδικαστική ρύθμιση των δανείων.

Και ενώ οι servicers ζήτησαν από το υπουργείο Οικονομικών να εκδώσει διευκρινιστική εγκύκλιο για το τι ισχύει, απέφυγε να το κάνει και για την υπόθεση θα γνωμοδοτήσει εκ νέου η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου.

Όμως μέχρι τότε, όπως αναφέρουν εκπρόσωποι των εταιρειών διαχείρισης στο mononews.gr :

-Η απόφαση δημιουργεί προβληματισμούς στους επενδυτές που έχουν αγοράσει χαρτοφυλάκια τιτλοποιημένων δανείων, ή επιθυμούν να αγοράσουν

-Δεν ενισχύει το αίσθημα δικαίου

-Δημιουργεί πρόβλημα στις εναπομείνασες τιτλοποιήσεις, όπως και στη δευτερογενή αγορά

-Και φυσικά στον Φορέα Απόκτησης και Επαναμίσθωσης Ακινήτων.

Από την πλευρά τους οι servicers αναφέρουν ότι το θέμα θα είχε επιλυθεί με μία διευκρινιστική εγκύκλιο του υπουργείου και στο ερώτημα γιατί τρέχουν τις διαδικασίες των πλειστηριασμών με βάση το νόμο του 2003 και όχι του 2014, απαντούν πως μεγάλα δικηγορικά γραφεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού θεώρησαν ότι το θεσμικό πλαίσιο του 2003 πρόσφερε πλήρη κάλυψη στις κινήσεις τους..

Και τώρα η Ολομέλεια του ΑΠ θα πρέπει να γνωμοδοτήσει ποιο είναι το κατάλληλο πλαίσιο και αν θα έχει αναδρομική ισχύ ή όχι.

Βέβαια αναφέρουν πως η απόφαση που άναψε φωτιές, είναι βούτυρο στο ψωμί συγκεκριμένων δικηγορικών γραφείων που θα ξεκινήσουν κύκλο ανακοπών σε αποφάσεις πλειστηριασμών.

———————————————————————————————————

 

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_92.html

ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_55.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΔΑΝΕΙΩΝ & ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

https://bit.ly/3AAXWHm

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

2η ΕΥΚΑΙΡΙΑ – ΕΚΟΥΣΙΑ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΥ & ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ

https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}