Η απόλυτη ξεφτίλα των ΜΜΕ σε ένα δημοσίευμα-πλυντήριο για DoValue κλπ. κοράκια των πλειστηριασμών

 19/07/2024    05 : 40 : 26
dovalue
67 / 100

Διαβάστε τι μεταδίδει το newmoney.gr:

Το κοινωνικό έργο της doValue έχει επίκεντρο τον άνθρωπο

Η doValue Greece δρα με υπευθυνότητα και συνέπεια απέναντι στην κοινωνία μέσα από πρωτοβουλίες συγκεκριμένου σκοπού με μακροχρόνιο κοινωνικό όφελος αλλά ταυτόχρονα και μέσα από τη συμβολή της στην απασχόληση με τη δημιουργία θέσεων εργασίας, στηρίζει την ανάπτυξη της χώρας. Παράλληλα, έχει αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας, που στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: την κοινωνία, το περιβάλλον και την υγεία.

Ως oργανισμός άρρηκτα συνδεδεμένος με το κοινωνικό σύνολο, ενεργεί με πράξεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που έχουν επίκεντρο την ύψιστη αξία της ανθρώπινης ζωής. Το 2022 αποτέλεσε μια ακόμη χρονιά, για την doValue που έκανε πράξη τις αξίες που τη διέπουν. Με ενσυναίσθηση στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των πυρόπληκτων της Βόρειας Εύβοιας, συμμετέχοντας ενεργά στο πρόγραμμα ανασυγκρότησης, της περιοχής, που επλήγη από τις πυρκαγιές του Αυγούστου 2021 αλλά και από τις μετέπειτα πλημύρες του χειμώνα. Διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα άμεσης αποκατάστασης, η doValue κινήθηκε με γρήγορα αντανακλαστικά, αναλαμβάνοντας άμεσα τη χορηγία για την επισκευή, ανακαίνιση κι επανεξοπλισμό του Δημοτικού Ιατρείου Ροβιών στο Δήμο Μαντουδίου, Λίμνης, Αγίας Άννας. Το Αγροτικό Ιατρείο στις Ροβιές Βόρειας Εύβοιας, παραδόθηκε πλήρως επισκευασμένο τον Οκτώβριο του 2022, μεριμνώντας ώστε οι κάτοικοι να μη στερηθούν την υγειονομική υποδομή, που είναι απολύτως απαραίτητη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τους επισκέπτες της περιοχής.

Κρίσιμης σημασίας έργο αποτέλεσε ακόμη, η αγορά κι εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παροχή ρεύματος στην ιστορική δομή της ΕΛΕΠΑΠ στο Παγκράτι. Για την ακρίβεια τοποθετήθηκαν 181 φωτοβολταϊκά πλαίσια, τα οποία εγκαταστάθηκαν στις στέγες των κτηρίων της ΕΛΕΠΑΠ, αθροίζοντας μία συνολική ισχύ συστήματος 97,74kW. Η απόδοση του συστήματος εκτιμάται σε περισσότερες από 150.000 kWh ετησίως, που καλύπτει περισσότερα από τα ¾ της κατανάλωσης της εγκατάστασης, καθιστώντας το έργο, ειδικά στις τρέχουσες συνθήκες της ενεργειακής κρίσης, ιδιαίτερα σημαντικό. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία πολλαπλής σημασίας, καθώς ενισχύει στην πράξη το δύσκολο έργο του Οργανισμού, εξοικονομώντας πόρους που θα χρησιμοποιηθούν για θεραπευτικά προγράμματα στα Γενναία Παιδιά της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Ανάπηρων Προσώπων. Παράλληλα, μέσα από τη σπουδαία αυτή πράξη, η doValue κατάφερε να συνδέσει έμπρακτα και την ευαισθητοποίησή της σε περιβαλλοντικά θέματα, καθώς, η παραγωγή ενέργειας από το φωτοβολταϊκό σύστημα, συμβάλλει στη μείωση του ενεργειακού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος, κάτι που συνάδει συνδυαστικά και με τις εταιρικές της αρχές. Το έργο ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο 2022 και διασυνδέθηκε με τον ΔΕΔΔΗΕ το Σεπτέμβριο του 2022 σκορπίζοντας χαμόγελα στα παιδιά και το προσωπικό της ΕΛΕΠΑΠ.

Τον Ιούνιο του 2022 μια ακόμα δράση ευαισθησίας, έλαβε «σάρκα και οστά», αυτή τη φορά με τη γυναίκα στο επίκεντρο. Πρόκειται για τη χορηγία του «pampering room», στον χώρο της Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής για καρκινοπαθείς «Δίπλα στη Γυναίκα». Αποδεικνύει έτσι την έμπρακτη υποστήριξη σε μια τόσο κρίσιμη από υγειονομικής πλευράς περίοδο που βιώνουν οι γυναίκες και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός τους. Μέσα απ’ αυτή την πράξη μέριμνας κι αγάπης, η doValue δηλώνει το παρών σε γυναίκες που στο πιο δύσκολο στάδιο μετά από ένα χειρουργείο, χρειάζονται ψυχολογική και θεραπευτική υποστήριξη και μια μεγάλη αγκαλιά για την επόμενη ημέρα. Το “pampering room” αποτελεί έναν χώρο όπου θα εφαρμόζονται οι μέθοδοι υποστηρικτικής ιατρικής και ο οποίος ανασχεδιάστηκε και ανακαινίστηκε καταλλήλως παρέχοντας στους ασθενείς και τους οικείους τους, την αναγκαία ψυχολογική ενθάρρυνση και υποστήριξη που απαιτείται. Στο χώρο του “pampering room” που δημιουργήθηκε ασθενείς έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώσουν πριν από την όποια επέμβαση ή κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας τους, να πάρουν δυνάμεις και να υποστηριχθούν ψυχολογικά ώστε να ανταποκριθούν με μεγαλύτερη επάρκεια στην αγωγή που λαμβάνουν.

Η υπηρεσία της υποστηρικτικής ιατρικής εξακτινώνεται σε όλη την πτέρυγα της κλινικής που νοσηλεύονται γυναίκες με καρκίνο. Η doValue Greece στηρίζει, από την έναρξή τη λειτουργία του κέντρου υποστηρικτικής ιατρικής και θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλάι των γυναικών αυτών αλλά και να στηρίζει τις ανάγκες του νοσοκομείου για την βέλτιστη πρακτική των θεραπειών.

Στην περιοχή της υγείας και της στήριξης πρωτοβουλιών για τον καρκίνο η doValue Greece βρίσκεται σταθερά δίπλα στην προσπάθεια του Συλλόγου Καρκινοπαθών – Εθελοντών – Φίλων – Ιατρών Κ.Ε.Φ.Ι συμμετέχοντας τα δύο τελευταία χρόνια στις δράσεις εξωστρέφειας και κινητοποίησης, ενδυνάμωσης και διασύνδεσης του συλλόγου, και στον Ποδηλατικό Γύρο με σύνθημα “Τρέχουμε πιο γρήγορα από τον καρκίνο” συμπορευόμενη με τα μέλη, τους επιζώντες/ μαχητές τους φίλους, τους ασθενείς και τους ιατρούς θα Το Κ.Ε.Φ.Ι. σε ένα κοινό σκοπό να καλλιεργηθεί η πεποίθηση ότι όλοι μπορούν να τα καταφέρουν.

Στο πλαίσιο υποστήριξης ευπαθών ομάδων, και προγραμμάτων κοινωνικοποίησης νέων που αντιμετωπίζουν δύσκολες οικογενειακές συνθήκες, απόρων και άλλων ομάδων της κοινωνίας μας που χρήζουν υποστήριξης αποφάσισε να συνδράμει από την φετινή χρονιά στο έργο της «Εξέλιξη Ζωής». Το έργο της «Εξέλιξης Ζωής» στοχεύει στην υποστήριξη και ενδυνάμωση εφήβων (12-17 ετών) και νεαρών ενηλίκων (18-25 ετών) που προέχονται από δομές κλειστής παιδικής προστασίας, με απώτερο σκοπό την προετοιμασία και επίτευξη ανεξάρτητης αξιοπρεπούς διαβίωσής τους και δημιουργικής ένταξής τους στην κοινωνία, συμπεριλαμβανομένου του επαγγελματικού προσανατολισμού.

Η ενίσχυση του έργου της Εξέλιξη Ζωής αφορά δύο σημαντικούς άξονες: Ο πρώτος αφορά στην ενίσχυση αυτονόμησης ενήλικων ωφελούμενων (18-25 ετών) και ειδικότερα την ανάληψη του ετήσιου κόστους ενός ωφελούμενου για θέματα που σχετίζονται με στέγαση και μόρφωση, όπως

• Φροντίδα για εύρεση στέγης και οικονομική ενίσχυση για μίσθωση ακινήτου
• Οικονομική στήριξη σπουδών
• Συνεδρίες συμβουλευτικής σταδιοδρομίας και ψυχοκοινωνικής ενδυνάμωσης
• Παροχή καθοδήγησης σε θέματα καθημερινότητας

Ο δεύτερος άξονας αφορά στην ενδυνάμωση της επαγγελματικής ταυτότητας των ενήλικων ωφελούμενων κι εδώ η doValue άνοιξε την πόρτα της και δημιούργησε ευκαιρίες εργασίας για νέους ανθρώπους που αναζητούν την επόμενη μέρα τους στην κοινωνία και τον προσανατολισμό τους στην επαγγελματική αποκατάσταση. Στο πλαίσιο αυτό και στο ξεκίνημα της δράσης ο πρώτος ωφελούμενος απασχολήθηκε ήδη στην εταιρία αποκομίζοντας μία ξεχωριστή εμπειρία βιώνοντας ένα δομημένο σύστημα λειτουργίας μίας μεγάλης εταιρίας με διαδικασίες στόχους και στρατηγική. Βίωσε την καθημερινότητα και το απαιτητικό πρόγραμμα μιας ομάδας, συμμετείχε σε συζητήσεις θεμάτων και γενικά απέκτησε μια πλήρη επαγγελματική εμπειρία από την ενασχόλησή της σε καθημερινή βάση στο περιβάλλον μιας επιχείρησης. Ένα παιδί με όρεξη για μάθηση με στόχους με θετική διάθεση να λειτουργήσει μέσα σε μία ομάδα να ακολουθήσει κανόνες. Η doValue Greece μετά τη Βενίς, το πρώτο κορίτσι που «αγκάλιασε» στο πλαίσιο αυτής της δράσης, θα δώσει την ευκαιρία και σε άλλους ωφελούμενους του Εξέλιξη Ζωής να αποκτήσουν την εμπειρία να αναζητήσουν τις ευκαιρίες τους. Είναι σημαντικό να δοθεί η δυνατότητα σε αυτά τα παιδιά να αποκτήσουν την εξοικείωση με τη διαδικασία επιλογής υποψηφίων μέσα από τις προσωπικές συνεντεύξεις, την συζήτηση, την παρουσίαση της προσωπικότητας τους και των δυνατοτήτων τους, την έκφραση των σκέψεων τους αλλά και την συγγραφή ενός βιογραφικού.

Το 2022 η doValue Greece στους βασικούς άξονες εταιρικής υπευθυνότητας ενσωμάτωσε και τον Αθλητισμό με βασικό κριτήριο τις κοινωνικές προεκτάσεις, τη δημιουργία υγιούς προτύπου και την επιρροή του αθλητικού ιδεώδους, της άμιλλας και της αξίας ως αναγνώριση της προσπάθειας, στην κοινωνία και ιδίως τους νέους. Στο πλαίσιο αυτό υποστηρίζει τον πρώτο ‘Έλληνα Χρυσό Ολυμπιονίκη Κωπηλασίας στο Τόκιο το 2021, Στέφανο Ντούσκο, αθλητή του μονού σκίφ ο οποίος κατέκτησε την ύψιστη διάκριση, αυτή του Χρυσού μεταλλίου για πρώτη φορά με τα ελληνικά χρώματα.

Ως χορηγός του Αθλητή η doValue θα συνδράμει στην προσπάθεια του για τα επόμενα δύο χρόνια μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού το 2024, αλλά και τους ενδιάμεσους σταθμούς σε ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Στέφανος Ντούσκος (χρυσός Ολυμπιονίκης – Τόκιο 2022) εκπροσωπεί τις διαχρονικές ηθικές αξίες του ελληνικού αθλητισμού και τις αρετές των Ελλήνων αθλητών που ξεχωρίζουν με επιμονή, στοχοπροσήλωση, επίπονη δουλειά, σκληρή προετοιμασία, σεμνότητα και ήθος, ανεβάζοντας στο υψηλότερο βάθρο τα εθνικά μας χρώματα.

Μέσα από τη χορηγία όλων αυτών των σημαντικών πρωτοβουλιών αλλά και όλων όσων ακόμα έχει υποστηρίξει η doValue Greece τα δύο τελευταία χρόνια, η doValue κάνει πράξη τις αξίες που τη διέπουν, δημιουργεί θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και δείχνει το δρόμο προς τη σπουδαία κατεύθυνση της στήριξης της ενσυναίσθησης και της ανθρώπινης αλληλεγγύης.

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}