56χρονος κατέρρευσε από ασιτία στο Βόλο

 01/02/2023    04 : 32 : 43
70 / 100

Αναστάτωση προκλήθηκε σε συνοικία του Βόλου, όπου ένας 56χρονος κατέρρευσε στην αυλή ενός σπιτιού όπου έχει στήσει ένα πρόχειρο κατάλυμα για να διαμένει. Ο 56χρονος δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις γείτονα και όταν έσπευσε μαζί με άλλους στο σημείο για να δει τι συμβαίνει, τον βρήκαν πεσμένο στο πάτωμα, πίσω από την πόρτα του αυτοσχέδιου σπιτιού του και δεν μπορούσε να αντιδράσει. Ο άνθρωπος φέρεται να είχε καταρρεύσει από την ασιτία και την κακουχία.

Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι γύρω στις 14:30 και ευαισθητοποιημένοι πολίτες έτρεξαν να καλέσουν σε βοήθεια το ΕΚΑΒ και την Αστυνομία. Ο 56χρονος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας με το ζάχαρό του. Διαμένει όμως, σε άθλιες συνθήκες. Γείτονές του ανέφεραν ότι είναι μακροχρόνια άνεργος και ζει χωρίς ρεύμα και νερό εδώ και πολλά χρόνια.

Ο ταλαιπωρημένος πολίτης σιτίζεται από το «Σπίτι Γαλήνης» της ενορίας του και τη γειτονιά του, καθώς κάτοικοι γνωρίζοντας τα προβλήματά του, φροντίζουν να του πηγαίνουν ένα πιάτο φαγητό. Χθες, όμως ο 56χρονος δεν ανταποκρινόταν στις εκκλήσεις γείτονά του, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος. Οι γείτονες είδαν από το τζαμάκι της πόρτας τον άνδρα πεσμένο στο πάτωμα σε κακή κατάσταση και καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Επί τόπου μετέβη και πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ Βόλου. Οι διασώστες κατάφεραν να πάρουν τον άνδρα και να τον διακομίσουν στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου, για παροχή πρώτων βοηθειών, όταν κάτοικοι έσπασαν το τζαμάκι και κατάφεραν να ανοίξουν τη πόρτα. «Έτρεμε και ήταν καταϊδρωμένος. Οι κοινωνικές Υπηρεσίες απαιτείται να παρέμβουν, να μείνει σε κάποια δομή», επισημάνθηκε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο 56χρονος μένει σε αυλή σπιτιού που έχει μετατραπεί πρόχειρα σε δωμάτιο. Για να εξασφαλίζει τα προς το ζην μαζεύει ανακυκλώσιμα απορρίμματα από κάδους απορριμμάτων και τα πουλάει. Δίπλα από το δωματιάκι του έχει δέσει με αλυσίδα το καρότσι, με το οποίο οι κάτοικοι της περιοχής τον βλέπουν να περιφέρεται από σημείο σε σημείο για να μαζεύει παλιοσίδερα και άλλα αντικείμενα.

Το δωματιάκι του είναι γεμάτο σκουπίδια και όταν οι κάτοικοι άνοιξαν την πόρτα, για να τον βοηθήσουν, διαχύθηκε δυσάρεστη οσμή στην ατμόσφαιρα.

Παρά το γεγονός ότι είναι γιος πολύτεκνης οικογένειας και έχει δικά του παιδιά, δεν διατηρεί σχέσεις με την οικογένειά του.

«Πρέπει να σταματήσει αυτή η κατάσταση. Έχει να κάνει μπάνιο χρόνια. Το δωματιάκι όπου μένει είναι γεμάτο σκουπίδια», ανέφεραν κάτοικοι της περιοχής.

Στο σημείο μετέβησαν και αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου, οι οποίοι δεν χρειάστηκε να προχωρήσουν σε κάποια ενέργεια και αποχώρησαν.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}