40.000 πλειστηριασμούς ετοιμάζουν οι Servicers για το 2024!

 24/02/2024    07 : 06 : 57
πλειστηριασμοι
68 / 100

40.000 πλειστηριασμούς το 2024
Για το 2024 έχουν ήδη αναρτηθεί 11.029 πλειστηριασμοί εκ των οποίων οι 882 είναι σε αναστολή. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό των servicers θα πραγματοποιηθούν περί τις 40.000 δημοπρασίες εντός της νέας χρονιάς, ώστε να προχωρήσουν οι ανακτήσεις οι οποίες υστερούν σημαντικά λόγω της αποχής δικηγόρων και συμβολαιογράφων το τελευταίο δίμηνο.

Από το imerisia.gr

Τα καλά νέα για τους οφειλέτες, το δάνειο των οποίων βρίσκεται στα χέρια των servicers είναι ότι αυστηροποιήθηκε το θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις υποχρεώσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης που από την 1η Απριλίου 2024 θα παρέχεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κατά τα πρότυπα του e-banking. Η σαφής και αναλυτική πληροφόρηση ενισχύει όχι μόνο τα δικαιώματα των οφειλετών αλλά θα διευκολύνει και την προώθηση συναινετικών λύσεων – ρυθμίσεων, όπως εκτιμάται.

Η υποχρέωση για δημιουργία πλατφορμών αναμένεται να φέρει μεγάλες ανακατατάξεις στον κλάδο των εταιρειών διαχείρισης, καθώς από τις 23 εταιρίες που έχουν αδειοδοτηθεί από την Τράπεζα της Ελλάδας από το 2019, οι επτά διαχειρίζονται περί 90 δις ευρώ «κόκκινα» δάνεια, με τις τρεις μεγάλες DoValue, Cepal και Ιntrum να έχουν μερίδιο 83% με βάση τη συνολική αξία των υπό διαχείριση ανοιγμάτων. Οι «μικροί» παίκτες πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στη σχετική απαίτηση αφού χρειάζονται τεράστιες επενδύσεις.

Εως τον Ιούνιο το μεγάλο ξεκαθάρισμα
Εντός του Ιανουαρίου αναμένεται να εξειδικευθεί η υιοθέτηση της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους servicers, με την έκδοση της Πράξης της Εκτελεστικής Επιτροπής από την Τράπεζα της Ελλάδος η οποία – σύμφωνα με πληροφορίες – θα θέτει ως καταληκτική ημερομηνία για τη νέα αδειοδότηση τον Ιούνιο του 2024. Τότε αναμένεται να γίνει και το τελικό «ξεκαθάρισμα» του κλάδου, ο οποίος καλείται εκ του νέου θεσμικού πλαισίου να ξεπεράσει τις «παιδικές ασθένειες».

«Ο κλάδος καλωσορίζει το νέο νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή με το οποίο αυστηροποιείται περαιτέρω μεν το σύστημα λειτουργίας των Εταιρειών Διαχείρισης, αλλά παράλληλα, σηματοδοτείται η επίσημη θεσμοθέτηση του κλάδου, ο οποίος ας μην ξεχνάμε ότι διαχειρίζεται €19 δισ. εγγυήσεις του Δημοσίου, και παράγει εργασία με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα» υπογράμμισε από το βήμα της ετήσιας τακτικής συνέλευσης της Ενωσης Εταιρειών Διαχείρισης (ΕΕΔΑΔΠ) ο Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Cepal, Θεόδωρος Αθανασόπουλος.

……………………………………………

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ

Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για όλους τους Δανειολήπτες !!!

ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΗΣ ΥΠΕΡΒΑΣΗΣ :
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_3.html

ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 2023 ΚΑΤΑ ΤΩΝ SERVICERS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/2023-servicers.html

ΕΞΩΔΙΚΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗΣ & ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΣΜΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/2015/11/blog-post_28.html

ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_93.html

ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/blog-page_41.html

STOP SERVICERS & FUNDS
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/nea-stop-funds-funds.html

YΠΕΡΒΑΣΗ 3ΣΕ1
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/31-240.html

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος !!!
Ειδικά, τώρα, με το νέο Πτωχευτικό Νόμο, που δεν συγχωρεί λάθη, ελαφρότητες και καθυστερήσεις και που δεν σας επιτρέπει την πολυτέλεια να ελπίζετε σε θαύματα…..

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
https://kinima-ypervasi.blogspot.com/p/120.html

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}