275 οι σημερινοί πλειστηριασμοί. Αυτά είναι τα “επώνυμα” σφυριά

 19/06/2024    01 : 40 : 39
πλειστηριασμοι1
69 / 100

Τέσσερις βιομηχανικές μονάδες, ένα all day στέκι στο Κεφαλάρι και ένα ακίνητο της Mouzenidis Travel περιλαμβάνονται στους 275 πλειστηριασμούς που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν σήμερα, Παρασκευή 28 Απριλίου.

Ο υψηλότερος σε επίπεδο τιμής εκκίνησης είναι αυτός που αφορά τα ακίνητα της εταιρείας ηλεκτρολογικού και τηλεπικοινωνιακού υλικού και προϊόντων φωτισμού Pilux & Danpex.

Η εν λόγω εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της στη Β. Ελλάδα περί τα τέλη του 1975, αλλά μετά από τέσσερις δεκαετίες παρουσίας στην αγορά κηρύχθηκε σε πτώχευση τον Απρίλιο του 2018.

Στις 24 Μαρτίου 2023 έγιναν τρεις πλειστηριασμοί για ισάριθμα ακίνητα της εταιρείας εκ των οποίων κατακύρωση υπήρξε μόνο για το ένα.

Έτσι σήμερα γίνεται ο επαναληπτικός για τα άλλα δύο και με μειωμένη τιμή εκκίνησης.

Το πρώτο σφυρί αφορά ένα ενιαίο ακίνητο, ολικής έκτασης 7.670,27 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, που βρίσκεται εντός της Βιομηχανικής Περιοχής (ΒΙ.ΠΕ.) Σίνδου Θεσσαλονίκης. Επί του ακινήτου υπάρχουν κτισμένοι κύριοι χώροι, συνολικού εμβαδού 8.645,51 τ.μ. και βοηθητικοί (υπογείου) 402,94 τ.μ.

Από τις εκθέσεις εκτίμησης προκύπτει ότι τα κτίρια είναι συμβατικής κατασκευής με φέροντα οργανισμό από οπλισμένο σκυρόδεμα και απλή μπατική τοιχοποιία, κουφώματα αλουμινίου και τριπτά επιχρίσματα.

Στον περιβάλλοντα χώρο υπάρχει συμπαγής περίφραξη ύψους 2 μέτρων στα όρια με τα όμορα οικόπεδα, ενώ στην πρόσοψή του μεταλλικά κάγκελα επί τοιχίου σκυροδέματος.

Τέλος, διαθέτει και δύο συρόμενες μεγάλου ανοίγματος θύρες εισόδου/εξόδου οχημάτων. Ο ακάλυπτος χώρος είναι ασφαλτοστρωμένος και σε ένα τσιμεντοστρωμένος. Η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 1.224.375 ευρώ.

Ο δεύτερος πλειστηριασμός αφορά οικόπεδο στη Θεσσαλονίκη, στη θέση “Σαούκ Μπουρνάρ ή Σουρτζή Μπουνάρ”, επί της οδού Γ. Κατεχάκη 20, έκτασης 635,60 τ.μ. Στο οικόπεδο που προήλθε από τη συνένωση δύο μικρότερων, προϋφίστατο τριώροφη οικοδομή.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για τα παραπάνω ακίνητα έχει οριστεί σε 1.102.500 ευρώ.

Η FiliaCom του Αργυρού

Σήμερα «κληρώνει» και για το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας «FiliaCom Εμπορική και Συμβουλευτική Α.Ε.». Ο πλειστηριασμός με επισπεύδουσα τη doValue αφορά εργοστασιακή μονάδα κλωστοϋφαντουργίας, που βρίσκεται στη θέση «Τάκα» της Δημοτικής Κοινότητας Φιλιατών Θεσπρωτίας. Το ακίνητο αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο συνολικής επιφάνειας 12.984,88τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι μειωμένη κατά 20%, στα 1.044.000 ευρώ, καθώς έχουν προηγηθεί δύο άγονοι πλειστηριασμοί.

Πρόκειται για εταιρεία συμφερόντων του Στέλιου Αργυρού, πρώην Προέδρου του ΣΕΒ την περίοδο 1992-94, μετέπειτα ευρωβουλευτή και σήμερα Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του Alba. Ο ίδιος, σύμφωνα με τα στοιχεία, από τον περασμένο Σεπτέμβριο και εκκαθαριστής της εταιρείας FiliaCom Α.Ε.

Η οικογένεια Αργυρού δραστηριοποιείτο στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας επί δεκαετίες (με τα Κλωστήρια Αττικής κ.ά.) και το 1992 εξαγόρασε από την ΕΤΒΑ την «Κλωστήρια Φιλιατών Α.Ε.», ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια της Πειραϊκής-Πατραϊκής. Ωστόσο, τρία χρόνια μετά, το 1995 τα Κλωστήρια Φιλιατών έβαλαν λουκέτο.

Το 2013 ανακοινώθηκε νέα επένδυση (συγχρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ) στις εγκαταστάσεις της Κλωστήρια Φιλιατών. Κάπως έτσι προέκυψε η FiliaCom Α.Ε. με έμφαση «στη μόχλευση των κεφαλαίων για επενδύσεις κυρίως στους τομείς της ενέργειας και του περιβάλλοντος» και στο πλαίσιο αυτό η Φίλια Περιβαλλοντικές Βιομηχανίες Α.Ε., με μονάδα ανακύκλωσης μπουκαλιών ΡΕΤ, και η FiliaSol Α.Ε. για τις ΑΠΕ. Για το βιομηχανικό ακίνητο στις Φιλιάτες είχε τεθεί ο στόχος να μετατραπεί σε επιχειρηματικό πάρκο για έργα περιβάλλοντος και ενέργειας. Ωστόσο η συνέχεια δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες.

Η μονάδα της Τανάγρας

Ένα ακόμη βιομηχανικό ακίνητο βγαίνει σήμερα στο σφυρί. Αφορά την πλήρη κυριότητα ενός ενιαίου αγροτεμαχίου αποτελούμενου από τρία μερικότερα όμορα αγροτεμάχια, με τα επ’ αυτού κτίσματα, ήτοι ένα βιομηχανοστάσιο επεξεργασίας χάρτου και κατασκευής χαρτοκιβωτίων με όλα τα συστατικά και τα παραρτήματα του. Το ενιαίο αγροτεμάχιο είναι συνολικής έκτασης 12.974,49 τ.μ. και βρίσκεται στην Τοπική Κοινότητα Σκούρτων Δερβενοχωρίων του Δήμου Τανάγρας, στη θέση «Καστιζα».

Όπως προαναφέρθηκε, εντός του παραπάνω γηπέδου υφίσταται διώροφο κτίριο βιομηχανίας κυτιοποιίας και γραφικών τεχνών, συνολικής επιφάνειας 4.480τ.μ. Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία που πραγματοποιήθηκε στο ακίνητο, διαθέτει μεταλλικό φέροντα οργανισμό και τοιχοπλήρωση από θερμομονωτικά πάνελ. Ακόμη, αναφέρεται ότι βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση συντήρησης και οριοθετείται περιμετρικά από υψηλό τοιχίο από σκυρόδεμα. Η πρόσβαση πραγματοποιείται από την επαρχιακή οδό Πύλης – Σκούρτων, ενώ ο περιβάλλων χώρος της είναι πλήρως ασφαλτοστρωμένος. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή εκκίνησης έχει οριστεί σε 768.800 ευρώ.

Σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, στην εγγύτερη περιοχή του ακινήτου, η δόμηση είναι ιδιαίτερα αραιή, με ορισμένα βιομηχανικά κτίρια και κτίρια αποθηκών να εντοπίζονται εκατέρωθεν των Επαρχιακών Οδών Πύλης – Σκούρτων και Νεοχωρακίου – Πύλης.

Η Mouzenidis Travel

Μετά τον άγονο πλειστηριασμό στις 15 Φεβρουαρίου, σήμερα χτυπάει ξανά το σφυρί κατά της Mouzenidis Travel για ακίνητό της στη Χαλκιδική.
Επισπεύδουσα είναι η Ολύμπιον Α.Ε. ενώ το ποσό της οφειλής ανέρχεται σε 32.188,70 ευρώ. Ο πλειστηριασμός αφορά έναν αγρό 7,368,20 τ.μ. μαζί με διώροφο ακίνητο επιφάνειας 200 τ.μ. στη θέση «Πόρτες» της κτηματικής περιφέρειας Αγίου Μάμαντος, στη Χαλκιδική.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από τη Mouzenidis Travel το 1991 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος Μουζενίδη, στον οποίο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» κατέθεσε πέρυσι αίτηση αναστολής λειτουργίας και προστασίας από τους πιστωτές στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στις 27 Ιανουαρίου 2020 η Mouzenidis Travel LLC και η Mouzenidis Travel-SPb LLC υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο ρωσικό Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το Palmie στο Κεφαλάρι

Την Τετάρτη 26 Απριλίου είχε προγραμματιστεί ο επαναληπτικός πλειστηριασμός για τις εγκαταστάσεις της Palmie Catering (συμφερόντων της οικογένειας Κουτρουλιά) στην Αυλώνα, αλλά την τελευταία στιγμή ανεστάλη.

Σήμερα όμως και εάν δεν μεσολαβήσει κάποια αντίστοιχη εξέλιξη αναμένεται το σφυρί για το Palmie bistro του Κεφαλαρίου, ένα από τα διαχρονικά all day στέκια της περιοχής. Αφορά κατάστημα του ισογείου, με επιφάνεια 351,50 τ.μ. στην κεντρική πλατεία του Κεφαλαρίου, στο οποίο ανήκει η αποκλειστική χρήση έμπροσθεν χώρου, εμβαδού 407,40 τ.μ. Επίσης, την αποθήκη του πρώτου υπογείου που έχει επιφάνεια 351,50 τ.μ. και βρίσκεται κάτω ακριβώς από το κυρίως κατάστημα.

Η οικοδομή είναι κτισμένη σε οικόπεδο εκτάσεως 2.451,75 τ.μ. επί της πλατείας και πλησίον του Άλσους Κεφαλαρίου, ενώ σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, ο χώρος είναι πλήρως ανακαινισμένος και σε πολύ καλή κατάσταση συντήρησης. Σημειώνεται ότι κατόπιν ανακοπής το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 13 Φεβρουαρίου αποφάσισε την αύξηση της τιμής εκκίνησης για το κυρίως κατάστημα στα 4,5 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-color: #5dacee;background-size: initial;background-position: top center;background-attachment: initial;background-repeat: initial;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 450px;}#main-content .dfd-content-wrap {margin: 0px;} #main-content .dfd-content-wrap > article {padding: 0px;}@media only screen and (min-width: 1101px) {#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars {padding: 0 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars > #main-content > .dfd-content-wrap:first-child {border-top: 0px solid transparent; border-bottom: 0px solid transparent;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width #right-sidebar,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width #right-sidebar {padding-top: 0px;padding-bottom: 0px;}#layout.dfd-portfolio-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel,#layout.dfd-gallery-loop > .row.full-width > .blog-section.no-sidebars .sort-panel {margin-left: -0px;margin-right: -0px;}}#layout .dfd-content-wrap.layout-side-image,#layout > .row.full-width .dfd-content-wrap.layout-side-image {margin-left: 0;margin-right: 0;}