.

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ "VILLAGE RESORT & WATERPARK" !!!

 «Το The Village Resort & Waterpark, είναι ένα οικογενειακό All Inclusive θέρετρο 4 αστέρων, κτισμένο πανοραμικά στον λόφο, λίγο έξω από την Χερσόνησο στην Κρήτη. Η μαγευτική θέα στο Κρητικό Αρχιπέλαγος και ιδιαίτερα το ηλιοβασίλεμα, μέσα από τους πολύχρωμους κήπους του ξενοδοχείου, θα σας μείνουν πραγματικά αξέχαστα. Τα 275 κλασικά δωμάτια σε συνδυασμό με τις θεματικές βραδιές, τα χορευτικά shows, τις αθλητικές δραστηριότητες, τα παιχνίδια στο νερό, το Children’s Paradise και φυσικά το Waterpark με τις 4 medium thrill νεροτσουλήθρες και το lazy river, θα κάνουν τη διαμονή σας απλά μοναδική».

Έτσι παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα της Zeus Hotels το Village Resort & Waterpark που βρίσκεται στη δημοφιλή και κοσμοπολίτικη Χερσόνησο.

Αυτή την ειδυλλιακή εικόνα, όμως, έρχεται να «ταράξει» μια περιπέτεια που αρκετοί θεωρούν ότι θα έχει προσωρινό χαρακτήρα. Και τούτο καθώς το μεγάλο αυτό ξενοδοχειακό συγκρότημα, όπως αποκαλύπτει το newmoney, έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό τον ερχόμενο Δεκέμβριο από την Cepal, με τιμή εκκίνησης 19.015.000 ευρώ…

Συγκεκριμένα, το σφυρί θα χτυπήσει, -εάν μέχρι τότε δεν γίνουν κινήσεις για την αποτροπή του-, στην εκπνοή της χρονιάς, στις 30 Δεκεμβρίου 2022.

Θα πρέπει, ωστόσο, να σημειωθεί ότι το ξενοδοχειακό συγκρότημα λειτουργεί κανονικά.Ο όμιλος και η οφειλή

Το συγκρότημα ανήκει στην εταιρεία I.CON.T Διεθνής Ανώνυμη Εταιρεία Ξενοδοχείων-Τουρισμού, θυγατρική του κατασκευαστικού ομίλου ΕΛΤΕΡΓΑ Α.Ε. (Ελληνικά Τεχνικά Έργα Α.Ε.), ο οποίος έχει ακόμη τις εταιρείες Skiros Palace S.A., T.R.E S.A., Orestia Solar S.A.

Με βάση την έκθεση του πλειστηριασμού, η συνολική οφειλή ανέρχεται σε 2.041.259 ευρώ (πλέον τόκων, εξόδων εκτέλεσης κ.α.) και η αναγκαστική κατάσχεση επιβλήθηκε για ποσό 400.000 ευρώ από την Cepal Hellas στην οποία έχει ανατεθεί η διαχείριση των απαιτήσεων της «Cosmos Securitisation Designated Activity Company».

Σύμφωνα με την περιγραφή, το συγκρότημα βρίσκεται 24 χλμ από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου, 1 χλμ από την παραλία και 2 χλμ από το κέντρο της Χερσονήσου και διαθέτει ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που ταιριάζουν με ζευγάρια και οικογένειες.

Η εταιρία I.CON.T ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο του Real Estate από το 1999 και το εν λόγω ξενοδοχείο αποτελεί το τελευταίο μεγάλο έργο της, το οποίο ολοκληρώθηκε με την επωνυμία “Meltemi Village” χωρητικότητας 1000 κλινών.

Όπως αναφέρεται σχετικά, «η κατασκευή του ξενοδοχειακού συγκροτήματος έγινε σε ιδιόκτητα οικόπεδα 70 στρεμμάτων και με ιδία κεφάλαια της εταιρείας I.CON. T. χωρίς καμία κρατική επιδότηση», ενώ «η αξία του εκτιμήθηκε από μεγάλο διεθνή χρηματοπιστωτικό όμιλο και κυμαίνεται πάνω από τα 35 εκατομμύρια ευρώ».

Σημειώνεται ότι η ξενοδοχειακή μονάδα έχει παραχωρηθεί προς αξιοποίηση με δωδεκαετές συμβόλαιο στην εταιρεία Zeus Hotels.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Ο πλειστηριασμός αφορά την πλήρη και αποκλειστική κυριότητα, νομή ,κατοχή και εκμετάλλευση μιας ξενοδοχειακής μονάδας ιδιοκτησίας της οφειλέτριας που βρίσκεται στην Κτηματική Περιφέρεια Δήμου Χερσονήσου, της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης, και συγκεκριμένα στις θέσεις ΣΠΗΛΙΟΣ ή ΣΚΑΓΙΑΔΟ ή ΧΑΡΑΚΟΣΤΡΕΣ και η οποία βρίσκεται σε οικόπεδο εκτάσεως 38.154,31 τ.μ., κατά τους τίτλους κτήσης.


Η έκταση αυτή προέκυψε μετά την ενοποίηση 7 όμορων αγροτεμαχίων.

Κατά την έκθεση του πλειστηριασμού, πρόκειται για ξενοδοχείο κατηγορίας 4 αστέρων το οποίο αποτελείται από τα ακόλουθα κτίρια:

-Κεντρικό κτίριο

-Κτίρια δωματίων,

-Κτίριο πολλαπλών δραστηριοτήτων και

-Κτίρια Η/Μ εγκαταστάσεων

Περιλαμβάνει 275 κλασικά δωμάτια συνολικής επιφάνειας 10.567,80 τ.μ., ενώ έχει χτιστεί σε δύο φάσεις, το 1998 και το 2004. Κατά την Α’ φάση του έργου κατασκευάστηκαν 19 διώροφες και τριώροφες πτέρυγες δωματίων που περιλαμβάνουν 174 δωμάτια και κατά Β’ φάση κατασκευάστηκαν 101 επιπλέον δωμάτια.

Το κεντρικό κτίριο, συνολικού εμβαδού 2.925 τ.μ., διαθέτει υπόγειο όπου υπάρχουν μαγειρεία, αποθήκες και άλλες εγκαταστάσεις και ισόγειο που αποτελείται από reception, γραφεία, μπουφέδες, εστιατόριο, mini market, καθιστικά, κοσμηματοπωλείο και ανοικτή πέργκολα εμβαδού 160 τ.μ.

Το κτίριο πολλαπλών δραστηριοτήτων, συνολικού εμβαδού 607,82 τ.μ., περιλαμβάνει γυμναστήριο, σάουνα, μασάζ, αερομπικ, ντίσκο, παιδικό χωριό, καθώς και ανοικτό θέατρο.ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates