.

Σάββατο 14 Μαΐου 2022

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ !!!

 

'

«Περισσότερες από 160.000 εντολές αποκοπής ρεύματος, από την αρχή του έτους»


«Ο πρωθυπουργός κοροϊδεύει τον κόσμο όταν μιλά για υπερέσοδα και όταν οι τιμές της ενέργειας στη χώρα μας, ήδη πριν από τον πόλεμο έχουν πενταπλασιαστεί», είπε Στο Κόκκινο και στον Γιώργο Τραπεζιώτη, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης.

«Το κόστος της μεγαβατώρας στη χονδρική έχει εκτοξευτεί από τα 60 ευρώ που ήταν πέρυσι, στα 260 ευρώ, μεσοσταθμικά, δηλαδή πέντε φορές πιο πάνω, χωρίς ακόμα να έχουμε δει τις συνέπειες του πολέμου. Αυτό το κόστος το έχουμε πληρώσει όλοι οι καταναλωτές και δεν το πλήρωσαν ούτε οι πάροχοι, ούτε πολύ περισσότερο οι παραγωγοί ενέργειας των οποίων τα κέρδη είναι προφανώς περισσότερα από 1.3 δισ. ευρώ.

Από την αρχή του χρόνου έχουμε ξεπεράσει τις 160.000 εντολές αποκοπής ρεύματος, ενώ οι διακανονισμοί που προσπαθεί να κάνει ο κόσμος δεν επιτυγχάνονται, γιατί αδυνατεί να τους εξυπηρετήσει.

Ο μηχανισμός αισχροκέρδειας της ρήτρας αναπροσαρμογής, αλλά και ο χωρίς αντίβαρα τρόπος που λειτουργεί το χρηματιστήριο ενέργειας, έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να επιβαρύνονται στο 100% και με τρόπο που δεν συμβαίνει σε καμία άλλη χώρα.

Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και στο επόμενο χρονικό διάστημα, με την κρίση που θα προκύψει από τις συνέπειες του πολέμου η οποία θα έρθει τους επόμενους μήνες, το κόστος της ενέργειας θα αυξάνεται συνεχώς. Δυστυχώς η κυβέρνηση έχει εμμονή στο θέμα του λιγνίτη και στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων του φυσικού αερίου, ενώ αν αξιοποιούσε τις λιγνιτικές μονάδες θα μπορούσε να ρίξει το κόστος της ενέργειας κατά 50%.

Στην Ελλάδα η συμμετοχή των λιγνιτών στο μείγμα παραγωγής ενέργειας είναι στο 5%, ενώ θα μπορούσε να είναι πάνω από 25%, κάτι που θα σήμαινε αυτόματη μείωση κατά 50% στην τιμή της χονδρικής. Η επιλογή της κυβέρνησης όμως δεν είναι να μειώσει το κόστος που βαρύνει τους καταναλωτές, αλλά να επιδοτεί τους παίκτες της αγοράς στην ηλεκτρική ενέργεια».

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates