.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2022

ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΕΦΚΑ: ΔΙΠΛΑΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΑΛΛΑ...ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ !!!

 Νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τον ΕΦΚΑ δρομολογεί το υπουργείο Εργασίας, μετά την εκτόξευση των χρεών των ασφαλισμένων προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το υπουργείο Εργασίας καλείται να διορθώσει ένα λάθος στο οποίο υπέπεσε, όταν διατήρησε την πάγια ρύθμιση στις 12 δόσεις, ένα μέτρο που όχι μόνο δεν αύξησε τις εισπράξεις χρεών, αλλά προκάλεσε έκρηξη των απλήρωτων χρεών.

Σύμφωνα με πληροφορίες δρομολογείται η αύξηση των δόσεων της πάγιας ρύθμισης των χρεών προς το ΚΕΑΟ, από 12 σε 24 δόσεις.

Θα εξισωθεί έτσι ο αριθμός των δόσεων με εκείνες που προβλέπει η πάγια ρύθμιση των χρεών προς την Εφορία, η οποία ισχύει από το 2020.

Τότε, στις αρχές της πανδημίας παρά το γεγονός ότι υπήρχαν υποσχέσεις για την εφαρμογή των 24 δόσεων και στα χρέη προς τα Ταμεία, εντούτοις το υπουργείο Εργασίας έκανε το λάθος να κρατήσει στις 12 δόσεις την πάγια ρύθμιση για τις ασφαλιστικές οφειλές.

Αποτέλεσμα ήταν η αύξηση των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το ΚΕΑΟ και η απόγνωση των ασφαλισμένων οι οποίοι δεν μπορούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους σε 12 δόσεις.

Το λάθος αυτό, θα διορθώσει σύντομα η κυβέρνηση, εξομοιώνοντας τον αριθμό των δόσεων για τις οφειλές προς τον ΕΦΚΑ, με εκείνες που ισχύουν προς την Εφορία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates