.

Παρασκευή 13 Μαΐου 2022

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ ΤΗΣ ΜΑΣΚΑΣ: ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΣΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΣΤΑ...ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ !!!

 Μόλις προχτες έγινε γνωστή η είδηση ότι καταργείται η υποχρεωτική χρήση μέσα στα αεροπλάνα. Η χρήση μάσκας δεν είναι υποχρεωτική στους εξωτερικούς χώρους -κάτι που ξέρουμε εδώ και καιρό- και στους εσωτερικούς χώρους της εστίασης (όπου πια έχεις είσοδο και χωρίς πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test).

Σε λιανεμπόριο, σούπερ μάρκετ, φαρμακεία, τράπεζες και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ) η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική.

Το παράδοξο λοιπόν είναι ότι καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στα αεροπλάνα, ενώ παραμένει στα ΜΜΜ, όπως λεωφορεία, τρένα που διανύουν μεγάλες αποστάσεις.

Στα υπεραστικά ΚΤΕΛ, παραδείγματος χάρη, που οι αποστάσεις που διανύουν διαρκούν το λιγότερο 2 ώρες (υπάρχουν φυσικά και μεγαλύτερες αποστάσεις), οι μάσκες είναι υποχρεωτικές. Στα αεροπλάνα από την άλλη, όπου και οι αποστάσεις και ο χρόνος μπορεί να διαρκούν πολύ περισσότερο, οι μάσκες δεν είναι υποχρεωτικές αλλά παραμένει ισχυρή η σύσταση.

Βέβαια, με την απόφαση αυτή (της μάσκας στα αεροπλάνα αλλά και στην εστίαση) ανοίγει ο δρόμος και σε άλλους κλειστούς χώρους.

Η απόφαση για τα αεροπλάνα

Ειδικότερα, οι ECDC και EASA, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, καταργούν τη σύσταση για υποχρεωτική χρήση ιατρικών μασκών στα αεροδρόμια και σε πτήσεις, ενώ επισημαίνεται ότι η μάσκα εξακολουθεί να είναι μια από τις καλύτερες προφυλάξεις κατά της μετάδοσης της COVID-19. Η νέα σύσταση θα ισχύσει από τις 16 Μαΐου.

Ωστόσο, επισημαίνεται ότι οι κανόνες ειδικά για τις μάσκες θα συνεχίσουν να διαφέρουν ανάλογα με την αεροπορική εταιρεία. Για παράδειγμα, οι εταιρείες με πτήσεις από ή προς έναν προορισμό, όπου εξακολουθεί να απαιτείται η χρήση μάσκας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα πρέπει να συνεχίσουν να ενθαρρύνουν τη χρήση της.

Υπογραμμίζεται παράλληλα, ότι οι ευάλωτοι επιβάτες θα πρέπει να συνεχίσουν να φορούν μάσκα προσώπου ανεξάρτητα από τους κανόνες, ιδανικά μάσκα τύπου FFP2/N95/KN95 που προσφέρει υψηλότερο επίπεδο προστασίας από μια τυπική χειρουργική μάσκα.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates