.

Τετάρτη 27 Απριλίου 2022

ΜΗΝΥΣΗ ΤΗΣ RAY-BAN ΣΤΗΝ JP MORGAN ΓΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΑ 272.000.000$ !!!

 Μια μονάδα της γαλλικής εταιρείας κατασκευής γυαλιών Ray-Ban, κατέθεσε μήνυση κατά της JP Morgan, ισχυριζόμενη ότι η τράπεζα αγνόησε τα προειδοποιητικά σημάδια την ώρα που διεθνείς εγκληματίες του κυβερνοχώρου αποστράγγισαν 272 εκατομμύρια δολάρια από τον τραπεζικό της λογαριασμό στη Νέα Υόρκη.

Η Essilor Manufacturing (Thailand) Co. υποστήριξε ότι η JP Morgan γνώριζε από τον Σεπτέμβριο του 2019, ένα «πολύ ύποπτο μοτίβο δόλιων συναλλαγών», αλλά δεν ειδοποίησε την εταιρεία.

Στα “red flags” περιλαμβάνονταν άλμα στον μηνιαίο όγκο δολαρίων από 15 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια και χρήματα που μετακινήθηκαν σε εταιρείες κελύφη σε περιφερειακές τράπεζες, συχνά σε δικαιοδοσίες υψηλού κινδύνου, ανέφερε η EMTC στην καταγγελία που κατατέθηκε τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν.

«Οι ύποπτες μεταφορές έγιναν όλες σε στρογγυλά ποσά δολαρίων (δηλαδή, χωρίς σεντ), κάτι που αποτέλεσε δραματική απόκλιση από τις προηγούμενες περιόδους κατά τις οποίες τέτοιες μεταφορές δολαρίων ήταν σχετικά σπάνιες», δήλωσε η EMTC.

Η EMTC λειτουργεί εργοστάσιο παραγωγής στην Ταϊλάνδη για την EssilorLuxottica SA. Η JP Morgan Chase Bank είναι μονάδα της JPMorgan Chase & Co.

Η EMTC είπε ότι ανέκτησε τα περισσότερα από τα κλεμμένα κεφάλαια εκτός από 100 εκατομμύρια δολάρια, «μέσω μιας δαπανηρής και επαχθούς διαδικασίας». Ζητά από το δικαστήριο να καθορίσει το ποσό αποζημίωσης που πρέπει να λάβει από την τράπεζα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates