.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Ο ΟΑΕΔ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙ 40.000 ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ !!!Με ποινές που φτάνουν έως και τη διαγραφή τους από τη λίστα του ΟΑΕΔ κινδυνεύουν 40.000 μακροχρόνια άνεργοι που δηλώνουν ψευδή στοιχεία, ή δεν συμμορφώνονται με τις υποδείξεις του εργασιακούς τους συμβούλου.

Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την αναδιοργάνωση του ΟΑΕΔ που κατατέθηκε στη Βουλή, προβλέπεται το ξεκαθάρισμα της λίστας των ανέργων από κάποιους επιτήδειους με μεγάλα εισοδήματα, που, μέχρι τώρα, εκμεταλλεύονταν το σύστημα.

Στο εξής θα ισχύουν εισοδηματικά κριτήρια για όσους είναι αγγεγραμμένοι στις λίστες ανεργίας. Πιο συγκεκριμένα, αν κάποιος είναι άγαμος και έχει εισόδημα 14.000 ευρώ και πάνω ή είναι έγγαμος και έχει ατομικό εισόδημα 20.000 ευρώ και πάνω, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε προστατευόμενο μέλος, δεν θα μπορεί να απολαμβάνει συγκεκριμένες παροχές που συνδέονται με την ιδιότητα του ανέργου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από όσα ανακάλυψαν από διασταυρώσεις αρμόδιοι υπάλληλοι του ΟΑΕΔ και της ΑΑΔΕ. Έτσι περίπου 40.000 πολίτες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 20.000 ευρώ, είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, ενώ οι 27.021 εξ αυτών δηλώνουν άνεργοι ενώ έχουν εισόδημα από 20.000 ευρώ έως 30.000 ευρώ. Επίσης 12.949 πολίτες είναι εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ ενώ δηλώνουν εισόδημα πάνω από 30.000 ευρώ.

Ετσι από το καλοκαίρι και αφού προηγηθεί η έκδοση των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων, θα γίνει το ξεκαθάρισμα της λίστας των μακροχρόνια άνεργων, κίνηση η οποία συνταντά τις έντονες αντιδράσεις της Ομοσπονδίας Εργαζόμενων στον ΟΑΕΔ αλλά και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. «Η κυβέρνηση προωθεί την υποχρεωτικότητα της κατάρτισης έναντι του δικαιώματος στην εργασία», τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας «τιμωρία» την πρόβλεψη διαγραφής ανέργων από τα μητρώα του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates