.

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022

ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 5 ΡΩΣΩΝ !!!

 


Εφτασαν και στην Ελλάδα οι κυρώσεις σε βάρος Ρώσων επιχειρηματιών ως αντίποινα, γιά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Με απόφαση της Αρχής, για την καταπολέμηση μαύρου χρήματος (ξέπλυμα), δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά στοιχεία πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άτομα, με έντονη εμπορική δραστηριότητα στην Αττική, που βρίσκονται στη λίστα των 870 προσώπων, που υπόκεινται σε κυρώσεις.

Ο επικεφαλής της Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης, επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, προχώρησε ήδη στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων, κινητής και ακίνητης περιουσίας, πέντε Ρώσων επιχειρηματιών, που δραστηριοποιούνται εμπορικά στην Αττική και έχουν ακίνητα στα νότια προάστια και στα νησιά αλλά και τραπεζικούς λογαριασμούς.

Στη λίστα αυτή πάντως δεν βρίσκονται τα ονόματα γνωστών στην Ελλάδα, Ρώσων επιχειρηματιών, όπως του Ντιμίτρι Ριμπολόβλεφ, που αγόρασε τον Σκορπιό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εκατοντάδες τα ερωτήματα, που δέχεται η Αρχή για το Ξέπλυμα, από τράπεζες, οργανισμούς και επιχειρήσεις, δεδομένου ότι πολλοί Ρώσοι είναι είτε καταθέτες- πελάτες , είτε μέτοχοι και συναλλασσόμενοι με διάφορους φορείς ώστε να τεθεί σε γνώση τους αν υπόκεινται και αυτοί σε κυρώσεις.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates