.

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022

ΤΑ ΤΥΜΠΑΝΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ !!!

 
Με τα τύμπανα του πολέμου να απειλούν να ηχήσουν στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, σήμανε συναγερμός για το εγχώριο σύστημα ηλεκτροπαραγωγής. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να αποκλειστεί η πιθανότητα να σταματήσει η ροή του ρωσικού φυσικού αερίου στα βόρεια σύνορά μας.

Το ενδεχόμενο κινητοποίησε άμεσα την Επιτροπή Διαχείρισης Κρίσεων, που συντονίζει η ΡΑΕ. Το σενάριο που είναι στο τραπέζι είναι να γυρίσουν στο πετρέλαιο μονάδες που σήμερα λειτουργούν με φυσικό αέριο.

Όπως μαθαίνουμε, αυτό είναι εφικτό για έξι από τις συνολικά 14 μονάδες φυσικού αερίου της χώρας. Πρόκειται για τις δύο μονάδες της ΔΕΗ, ΑΗΣ Λαύριο 4 και ΑΗΣ Κομοτηνή Ι, τις δύο της Elpedison στη Θεσσαλονίκη και τη Θίσβη και τις δύο μικρές της ΗΡΩΝ. Η συνολική ισχύς φτάνει περί τα 2 GW.

Οι ηλεκτροπαραγωγοί διαβεβαίωσαν τη ΡΑΕ ότι βρίσκονται σε ετοιμότητα σε μια τέτοια εξέλιξη, διαθέτοντας επάρκεια καυσίμου. Παράλληλα, ο ΔΕΣΦΑ υποστηρίζει ότι διαθέτει επάρκεια LNG σε αποθήκευση και μπορεί να τροφοδοτήσει τις ανάγκες των υπόλοιπων μονάδων φυσικού αερίου. Επιπλέον, υπάρχει και ο TAP, που φέρνει αέριο από το Αζερμπαϊτζάν.

Η γενική εικόνα είναι ότι είμαστε έτοιμοι και για το κακό σενάριο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates