.

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΘΕΛΟΥΣΙΕΣ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΗΣ ΕΞΟΔΟΥ ΑΚΟΜΗ 2.000 ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ !!!

 Ξεκίνησαν οι εθελούσιες του 2022 – κλείνουν 120 καταστήματα- «φεύγουν» περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι.

Με το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Eurobank, που προσφέρει μέγιστο ποσό αποζημίωσης και bonus 140 χιλιάδες ευρώ, άνοιξε ο νέος γύρος αποχωρήσεων στις τράπεζες, με τη διαφορά ότι πλέον έχουν «ονοματεπώνυμο».

Διότι είναι στοχευμένες και απευθύνονται στους εργαζόμενους στα καταστήματα του δικτύου που θα κλείσουν, ή σε διευθύνσεις που περνάνε σε πλήρη ψηφιοποίηση.

Η Eurobank έχει ανακοινώσει ότι φέτος θα κλείσει 25 καταστήματα σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και περιφέρεια, με δεδομένο ότι σε κάθε κατάστημα απασχολούνται κατά μέσο όρο 10 άτομα, ο αριθμός αυτών που θα αποχωρήσουν από το δίκτυο, μαζί με τους εργαζόμενους σε διευθύνσεις που ψηφιοποιούνται πλήρως, θα διαμορφωθεί στα 300 άτομα.

Το εθελούσια που ανακοίνωσε η Eurobank προσφέρει 42 μισθούς στο βασικό πακέτο, ωστόσο δίνεται επιπλέον bonus στους εργαζόμενους που θα «πατήσουν» γρήγορα το κουμπί για αποχώρηση, και υπάρχουν περιοχές με υψηλότερα κίνητρα, με το τελικό πακέτο να φτάνει μέχρι και 52 μικτούς μισθούς, καλύπτοντας έτσι 3,5 με 4 χρόνια αμειβόμενης εργασίας, χωρίς ωστόσο να ξεπερνά τις 140.000 ευρώ.

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός οδηγεί σε πλήρη αναδιάταξη το δίκτυο. Και αυτό είναι σε απόλυτη συνάρτηση με τη στροφή των πελατών σε ψηφιακές υπηρεσίες και προϊόντα καθώς πλέον πάνω από το 90% των συναλλαγών που πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια στα τραπεζικά γκισέ γίνονται πλέον μέσω των εναλλακτικών δικτύων.

Σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό των τραπεζών το δίκτυο τους φέτος θα μικρύνει κατά 120 καταστήματα, καθώς η Τράπεζα Πειραιώς σχεδιάζει να κλείσει 52 καταστήματα, η Eurobank 25, η Εθνική Τράπεζα 20 με 25 και η Alpha Bank 15 καταστήματα.

Όλες οι τράπεζες λοιπόν θα ανακοινώσουν προγράμματα οικειοθελούς αποχώρησης, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τραπεζικών διοικήσεων οι αποχωρήσεις φέτος θα ξεπεράσουν τα 2.000 με 2.500 άτομα.

Το χαρακτηριστικό των νέων προγραμμάτων οικειοθελούς αποχώρησης είναι ότι έχουν «ονοματεπώνυμο» και αυτό «πιέζει» και το τελικό οικονομικό πακέτο αποζημίωσης και bonus, το οποίο διαμορφώνεται ανάλογα με την τράπεζα από τις 140.000 ευρώ μέχρι τις 180.000 ευρώ (όσα πρόσφερε το τελευταίο πακέτο της Εθνικής Τράπεζας που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο).

Το ζητούμενο για τις τράπεζες σύμφωνα με τα επιχειρησιακά τους σχέδια είναι digital υπηρεσίες, μικρότερο δίκτυο καταστημάτων (στα 250 κατά μεσο ορο), και ο αριθμός των εργαζομένων να είναι μικρότερος από τά 6.000 άτομα. Σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων στις συστημικές τράπεζες είναι περίπου 29.000 άτομα και έχουν δίκτο με 1.500 καταστήματα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates