.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

Ο ΣΤΑΪΝΜΕΤΖ, Η INTERPOL, Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ !!!

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ...
Για το σκάνδαλο θυμηθείτε εδώ:


Τι γράφει το newmoney.gr


Παραμένει ακόμη υπό περιορισμό στην Αθήνα ο Ισραηλινός επιχειρηματίας και έμπορος διαμαντιών, Μπένι Στάινμετζ μέχρι να επιλυθεί η “παρεξηγησούλα” με την Ιντερπόλ και τους Ρουμάνους που τον κατηγορούν για κάποια δουλειά με ακίνητα, με τον ίδιο να ισχυρίζεται ότι έμπλεξε για “πολιτικούς λόγους”. Οχι βέβαια ότι ιδρώνει ο Μπένι, αφού είναι συνηθισμένος σε αυτές τις “παρεξηγησούλες”. Αλλωστε, το 2016 και οι ισραηλινές Αρχές είχαν προχωρήσει στη σύλληψή του στο αεροδρόμιο του Ισραήλ, και τότε ανακρίθηκε και τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό μέχρι τις αρχές του 2017. 

Ο Μπένι, σημειώστε, ότι φέτος τον Ιανουάριο καταδικάστηκε από ελβετικό δικαστήριο για διαφθορά, πλαστογραφία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθησιν, σε ποινή πέντε ετών φυλάκισης και σε πρόστιμο 50 εκατ. Οπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς, ήταν μια ετυμηγορία-ορόσημο (αφορούσε τα μεταλλεία στην περιοχή Σιμάντου της Γουινέας) για μία από τις πιο σημαντικές υποθέσεις στον κόσμο των εξορύξεων, διεθνώς.

Ο Μπένι βγαίνοντας μετά την καταδίκη από το δικαστήριο της Γενεύης δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είναι μεγάλη αδικία». Και προσωπικά η στήλη τον πιστεύει ακράδαντα, όπως πιστεύει και την εταιρία δημοσίων σχέσεων που έχει βάλει ο Στάινμετζ στην Ελλάδα με στόχο να πείσει τα ΜΜΕ ότι είναι μια παρεξήγηση και το red notice της Ιντερπολ το έβγαλαν κατά λάθος οι Ρουμάνοι, καθώς έχει αρθεί, αλλά ακόμη δεν το ξέρουν, η γραφειοκρατία βλέπετε, κι αλλά τέτοια κουλά για όποιον είναι πρόθυμος να τα πιστέψει. Κι αν δεν είστε πρόθυμοι να πιστέψετε ότι έγινε παρεξήγηση, εδώ είναι ο Μπένι, εδώ και η εταιρία PR, κολώνες έτοιμες να πείσουν και τους πιο δύσπιστους. 

Πάντως, δεν ξέρω γιατί οι Αρχές έχουν αυτό το κακό συνήθειο να σταματάνε τον Στάινμετζ στα αεροδρόμια και να καταστρέφουν έτσι την εντύπωση ότι οι δισεκατομμυριούχοι ταξιδεύουν άνετα κι ευχάριστα ανά τον κόσμο. Ισως από την άλλη ο Μπένι είναι άτυχος -λένε οι δικοί του στο PR- γιατί η εντολή της Interpol που διέταζε τη διαγραφή της «ερυθράς αγγελίας» σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, εστάλη πριν από την πτήση του Στάινμετζ στην Ελλάδα και αφού είχε εν τω μεταξύ ταξιδέψει σε διάφορες χώρες. Αλλά μην τρελαθούμε κιόλας, άτυχος ο Στάινμετζ; Ατυχος ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που ήταν ο βασικός μέτοχος που αγόρασε τη θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας με τα ακίνητα, την Πανγαία, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Prodea; Ατυχος ο Μπένι Στάινμετζ, αυτός ο γίγας του επιχειρείν, που αγόρασε την Πανγαία με δάνειο από την Εθνική τράπεζα; Ατυχος αυτός ο κολοσσός της διεθνούς επιχειρηματικότητας που έκανε την Εθνική τράπεζα να φτιάξει νέες μισθωτήριες συμβάσεις των ακινήτων (που του πουλούσε) ώστε να πληρώνει η τράπεζα εξωφρενικά ενοίκια και να βγαίνει η συμφωνία χωρίς να βάζει χέρι στην τσέπη; Αν ο Μπένι είναι άτυχος, εμείς τι πρέπει να πούμε; Κλαίνε οι χήρες, κλαίνε και οι παντρεμένες, κύριε Μπένι;


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates