.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΣΤΟΛΤΕΝΜΕΡΓΚ: ΑΠΟ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ, ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΤΗΣ ΝΟΡΒΗΓΙΑΣ ;;;

 Ο γενικός γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, φαίνεται να είναι μεταξύ των υποψηφίων για την ανάδειξη του νέου διοικητή της κεντρικής τράπεζας της Νορβηγίας, στη θέση του Όιστιν Όλσεν, που θα αποχωρήσει από την ηγεσία της Norge Bank στις αρχές του 2022.

Το υπουργείο Οικονομικών της Νορβηγίας έχει ήδη δεχθεί 22 αιτήσεις υποψηφίων για τη θέση με τη σχετική προθεσμία να λήγει την περασμένη εβδομάδα, στις 9 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με το Bloomberg, μια από τις βασικές αντιπάλους του νυν γγ του NATO (εάν ο ίδιος διεκδικήσει τη θέση) είναι η μέχρι σήμερα υποδιοικήτρια της τράπεζας, Ίντα Βόλντεν Μπαχ, που θεωρείται και το φαβορί από τους οικονομολόγους για την ηγεσία της Norge Bank.

Ο 62χρονος Στόλτενμπεργκ έχει διατελέσει στο παρελθόν 2 φορές πρωθυπουργός της Νορβηγίας και οι αναφορές στον Τύπο της χώρας για το εάν θα «κυνηγήσει» τελικά τη θέση του κεντρικού τραπεζίτη είναι αμφίσημες.

Πρόσφατα, εκπρόσωπος του Στόλτενμπεργκ ανέφερε πως ο 62χρονος θέλει μείνει συγκεντρωμένος στα τρέχοντα καθήκοντα του, με τη θητεία του στη θέση του γγ του NATO να λήγει τον Οκτώβριο του 2022.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates