.

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021

ΗΠΑ: ΠΩΣ ΜΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΜΕ 20 ΘΥΜΑΤΑ !!!

 Μοιραίο αποδείχθηκε ένα αυτοκινητιστικό δυστύχημα με μια λιμουζίνα στην κομητεία του Schoharie της Νέας Υόρκης, όχι μόνο για τα 20 θύματα τα οποία έχασαν τη ζωή τους, αλλά και για μια ασφαλιστική εταιρεία, η οποία έπειτα από το ατύχημα διαπιστώθηκε ότι λειτουργούσε με έλλειμα, γεγονός που οδήγησε στην ρευστοποίηση της.

Το ατύχημα έλαβε χώρα στις 6 Οκτωβρίου 2018, όταν ο οδηγός μιας λιμουζίνας Ford Excursion μήκους 31 ποδιών που μετέφερε μια ομάδα φίλων από το Amsterdam στο Cooperstown, έχασε τον έλεγχο και κατέληξε σε ένα χαντάκι, καθώς τα φρένα του οχήματος δεν λειτουργούσαν. Οι 18 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του οδηγού, καθώς και δύο περαστικοί σκοτώθηκαν ακαριαία.

Η ασφαλιστική εταιρεία της λιμουζίνας, Global Liberty Insurance Co., κλήθηκε να καταβάλει 24.000 δολάρια για κάθε ένα από τα θύματα της τραγωδίας. Ωστόσο, με αφορμή το ατύχημα οι κρατικές αρχές διαπίστωσαν ότι η ασφαλιστική εταιρεία λειτουργούσε με έλλειμμα 30 εκατ. δολαρίων. Συνεπώς, η εταιρεία κρίθηκε αφερέγγυα και τέθηκε σε διαδικασία εκκαθάρισης από το κράτος, έπειτα από την καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 500.000 δολάρια για το δυστύχημα.

Η ασφαλιστική εταιρεία με έδρα το Long Island τέθηκε υπό τον έλεγχο του Τμήματος Οικονομικών Υπηρεσιών της Νέας Υόρκης στις 13 Οκτωβρίου, με κρατικές αρχές να προχωρούν στην κατάσχεση των περιουσιακών της στοιχείων.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates