.

Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2021

ΟΛΑ ΠΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ: ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ 1 ΝΕΟ ΠΛΟΙΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ !!!

 Τεράστια κέρδη που υπερβαίνουν τα 1,6 δισ. δολάρια


Όσο και αν φαίνεται απίστευτο, οι «Greeks» σε καθημερινή βάση αγοράζουν και από ένα ποντοπόρο πλοίο, ενώ κάθε δύο ημέρες προχωρούν σε παραγγελία κατασκευής νεότευκτου πλοίου!

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Allied Shipbroking, οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν αγοράσει ήδη μέσα στο τρέχον έτος συνολικά 375 πλοία και έχουν δαπανήσει 7,58 δισ. δολάρια για την απόκτηση πλοίων από δεύτερο χέρι.

Ταυτόχρονα στην ίδια σχεδόν χρονική περίοδο πώλησαν 230 πλοία και εισέπραξαν 3,773,1 εκατ. δολάρια. Όμως, το εντυπωσιακό και ουσιαστικό στοιχείο των πωλήσεων αυτών είναι ότι οι Έλληνες εφοπλιστές κατέγραψαν «τρελά κέρδη» που, σύμφωνα με εκτιμήσεις ναυλομεσιτών της Ακτής Μιαούλη, υπερβαίνουν το 1,6 δισ. δολάρια, δεδομένου ότι οι υπεραξίες ορισμένων πλοίων, τύπου bulk carriers, ήταν άνω του 100%.

Μάλιστα, αναφέρθηκαν πλοία, που αποκτήθηκαν με 10 εκατ. δολάρια και πωλήθηκαν με 40 εκατ. δολάρια!

Όσον αφορά τις αγορές μεταχειρισμένων πλοίων, για να γίνει η ανάλογη σύγκριση των στοιχείων, θα πρέπει να επισημανθεί ότι κατά το περσινό δωδεκάμηνο, οι Έλληνες αγόρασαν 221 πλοία και πλήρωσαν 3,41 δισ. δολάρια.

Επίσης, να αναφερθεί ότι με τα υπάρχοντα στοιχεία οι ελληνικές εταιρείες ναυπηγούσαν 182 πλοία, χωρητικότητας 21,25 εκατ. dwt.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, στους πρώτους δέκα μήνες του τρέχοντος έτους, το ναυτιλιακό συνάλλαγμα που εισέρρευσε στη χώρα μας ανήλθε στα 15.182,4 εκατ. ευρώ και ήταν αυξημένες κατά 30,4%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates