.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021

Η DNB BANK, ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΠΟΥ "ΞΕΣΚΟΝΙΖΕΙ" ΤΟ ΚΕΦΟΜΕΠ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΞΕΠΛΥΜΑΤΟΣ ΕΔΩ:
"ΠΛΥΝΤΗΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΑ ΡΩΣΙΚΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΟΙ ΣΚΑΝΔΙΝΑΒΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ;;;
>> ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΞΕΠΛΥΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ: ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΠΤΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ !!!
Ο τραπεζίτης που ψάχνει το ΚΕΦΟΜΕΠ

Από το mononews.gr


Όπως ξέρετε στο Κέντρο Ελέγχου Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) υπάρχουν 4 τηλεφωνικά νούμερα και ένα mail που ο πολίτης μπορεί να καλεί ή να στείλει ένα κείμενο και να αναφέρει κάποιον άλλο πολίτη που θεωρεί ότι είναι ύποπτος προφανώς για φοροδιαφυγή η άλλο παράπτωμα φορολογικής φύσεως.

Για όποιον έχει απορίες το email είναι kefomep@aade.gr και τα τηλέφωνα είναι 2131606455, 2131606457, 2131606465, 2131606448.

Επίσης για να μην υπάρχουν διαμαρτυρίες πρέπει να ξέρετε ότι η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) που υπάγεται το ΚΕΦΟΜΕΠ, έχει δικαίωμα εκ της νομοθεσίας να ελέγχει όλες τις καταγγελίες που γίνονται.

Άλλωστε αυτή είναι η δουλειά της.

Στο ΚΕΦΟΜΕΠ λοιπόν μου λένε ότι χτύπησε το τηλέφωνο για ένα Έλληνα τραπεζίτη.

Τον Χρήστο Τσάκωνα ο οποίος είναι global head του SΗIPPING της DNB Bank.

Η DNB Bank είναι ο μεγαλύτερος όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της Νορβηγίας με συνολικό ενεργητικό άνω των 1,9 τρισεκατομμυρίων ΝΟΚ.

Η έδρα της DNB βρίσκεται στο Όσλο.

Η καταγγελία αναφέρει ότι ο κ. Τσάκωνας ενώ είναι κάτοικος εξωτερικού εν τούτοις περνάει πολύ παραπάνω καιρό από όσο του επιτρέπεται, βάση της κείμενης νομοθεσίας, στην Ελλάδα.

«Άρα τον ψάχνουμε για να δούμε» μου λένε οι πηγές μου στο ΚΕΦΟΜΕΠ.

Οι εντολές του αφεντικού της ΑΑΔΕ Γιώργου Πιτσιλή είναι σαφείς: «Ψάχνετε τους πάντες και τα πάντα».

Όμως ο κ. Τσάκωνας έχει και άλλα μείζονα προβλήματα.

Τον Μάιο 2021 η Εποπτική Αρχή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών της Νορβηγίας (Finanstilsynet) επέβαλε το πρόστιμο στην DnB Bank ύψους 48,1 εκατομμυρίων δολαρίων για παραβίαση των κανονισμών κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Μάλιστα σε ανακοίνωση της η εποπτική αρχή επισήμανε ότι: «Η επιθεώρηση αποκάλυψε σοβαρές παραβιάσεις στη συμμόρφωση της τράπεζας με τον νόμο κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες».

Το ναυτιλιακό τμήμα της DnB από την διεύθυνση του Χρήστου Τσάκωνα έχει χάσει δισεκατομμύρια στη ναυτιλία και τις υπεράκτιες δραστηριότητες τα τελευταία χρόνια και αναγκάστηκε να συρρικνώσει δραματικά το χαρτοφυλάκιο δανεισμού της στον κλάδο.

Συγκεκριμένα, στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2021 τα ναυτιλιακά δάνεια της τράπεζας ανέρχονταν σε περίπου 4,4 δισ. δολάρια (39,3 δισ. νορβηγικές κορώνες) έναντι περίπου 5,2 δισ. δολαρίων την ίδια περίοδο του 2020.

Η μείωση είναι τεράστια αν λάβουμε υπόψη ότι στο τέλος του 2016 η έκθεση της τράπεζας στη ναυτιλία ανέρχονταν σε 21 δισ. δολάρια.

Κατά τη διάρκεια της κρίσης της πανδημίας, η DNB κατέγραψε ζημίες δανείων συνολικού ύψους 10 δισεκατομμυρίων νορβηγικών κορώνων (1,18 δισεκατομμύρια δολάρια).

Οι περισσότερες από αυτές τις απώλειες προέρχονται από υπεράκτιες ναυτιλιακές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates