.

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΠΟΙΕΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ;;;ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΥΞΗΣΕΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ !!!

 Καταιγίδα προμηθειών έρχεται να σαρώσει το επόμενο διάστημα τις τσέπες των συναλλασσόμενων με τις τράπεζες καθώς λόγω των χαμηλών επιτοκίων αλλά και της δεδομένης πτώσης της πιστωτικής επέκτασης οι τράπεζες αδυνατούν να παράγουν έσοδα από τόκους που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων και κερδοφορίας τους.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να αυξηθούν τα έξοδα εξέτασης φακέλων για στεγαστικά ή άλλα δάνεια, οι προμήθειες πιστωτικών καρτών και εμβασμάτων ακόμα και το κόστος ενημέρωσης των πελατών.

Οι τράπεζες οδηγούνται προς την κατεύθυνση αυτή έχοντας να αντιμετωπίσουν την ισχυρή πίεση των μετόχων τους για κερδοφορία την οποία δεν μπορούν να επιτύχουν από τη βασική τους δραστηριότητα δηλαδή την αγορά και πώληση χρήματος.

Την ίδια στιγμή η προοπτική πιστωτικής επέκτασης για τον επόμενο χρόνο δεν είναι ευοίωνη καθώς η περίοδος του ΤΕΠΙΧ και των εγγυήσεων του δημοσίου παρήλθε και έτσι τα νέα δάνεια δεν μπορούν να δοθούν με την άνεση της εγγύησης του δημοσίου.

Έτσι είναι ιδιαίτερα πιθανή αν όχι βέβαια η υποχώρηση της πιστωτικής επέκτασης για τους επόμενους τουλάχιστον δώδεκα μήνες δεδομένου και του χαμηλού ποσοστού χρηματοδοτήσιμων επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Οι δύσκολες εποχές που έρχονται αναμένεται να φανούν έστω και σε περιορισμένη έκταση στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου που θα ανακοινωθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates