.

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

 Ως «καινοφανή» και «αδιανόητη» χαρακτηρίζει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων την τροπολογία που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης αναφορικά με τη δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών στην κυβέρνηση.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Με το άρθρο 5 της τροπολογίας που κατέθεσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο σχέδιο Νόμου για τους Ποινικούς Κώδικες, τροποποιείται η παράγραφος 6 του άρθρου 51 του Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και δίνεται πλέον η δυνατότητα απόσπασης δικαστικών λειτουργών και στο γραφείο του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης. Η διάταξη είναι καινοφανής και αδιανόητη.

Μέχρι σήμερα επιτρέπονταν αποσπάσεις στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για υποβοήθηση του νομοθετικού έργου. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογητική βάση για απόσπαση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης ο οποίος δεν έχει τέτοια καθήκοντα.

Σε μια περίοδο που οι Δικαστικές Ενώσεις είναι αποκλεισμένες από την Κυβέρνηση και δεν γνωρίζουν τις αλλαγές που ετοιμάζει το Υπουργείο Δικαιοσύνης στον Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων, την ίδια στιγμή που ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης εξαγγέλλει αλλαγές στην αξιολόγηση των Δικαστικών Λειτουργών έχοντας ήδη διατυπώσει από καιρό τις θέσεις του για την εισαγωγή του θεσμού του Δικαστή επί θητεία, τη μείωση του αριθμού Δικαστών και Δικαστηρίων και την επετηρίδα, η παραπάνω τροπολογία μας προετοιμάζει για τον σχεδιασμό που γίνεται ερήμην μας.

Είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση και ενημερώνουμε διαρκώς την Διεθνή Ένωση Δικαστών για τις εξελίξεις στην Ελλάδα».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates