Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΟΝ ΔΑΚΤΥΛΙΟ !!!Αντιδράσεις έχουν ξεσηκώσει οι δηλώσεις του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών σύμφωνα με τις οποίες στον δακτύλιο θα μπαίνουν μόνο τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αποκλείοντας πρακτικά όσα χρησιμοποιούν υγραέριο, φυσικό αέριο και όσα είναι κατηγορίας Euro 5 και Euro 6. Πρόκειται για οχήματα που μέχρι σήμερα βάσει τεχνολογίας είχαν ελευθέρας από τον νόμο που έχει ψηφιστεί.

Όπως είπε μιλώντας στον Real FM ο Κώστας Καραμανλής, «σήμερα υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα που εξαιρούνται από τον Δακτύλιο. Αυτό θα λήξει, τα μόνα αυτοκίνητα που θα μπορούν να εξαιρεθούν είναι τα ηλεκτρικά. Γι’ αυτό άλλωστε έχει ονομαστεί “πράσινος Δακτύλιος”, εμείς θα τον ονομάσουμε “καθαρό Δακτύλιο”», ενώ προανήγγειλε και αλλαγή των γεωγραφικών ορίων του δακτυλίου.

Να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα ο νόμος ορίζει ότι εξαιρούνται από το μέτρο οι κατηγορίες οχημάτων που εμπίπτουν στα μέτρα του πράσινου δακτυλίου και συγκεκριμένα εκτός από τα ηλεκτρικά οχήματα:

-Τα οχήματα περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 5 και Euro 6 ή μεταγενέστερης, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km, ανεξαρτήτως του καυσίμου που χρησιμοποιούν (βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο ή συμπιεσμένο φυσικό αέριο)

-Τα οχήματα που χρησιμοποιούν για την κίνησή τους αέρια καύσιμα (υγραέριο ή φυσικό αέριο) και περιβαλλοντικής κατηγορίας Euro 4, εφόσον εκπέμπουν διοξείδιο του άνθρακα λιγότερο από 140 g/km.

Να σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε ότι ο δακτύλιος μπαίνει σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου χωρίς να ξεκαθαρίσει εάν από αυτή την ημερομηνία θα ισχύουν τα περί κίνησης μόνο των ηλεκτρικών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates