.

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

"ΠΟΛΕΜΟΣ" ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ-ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ !!!

 


Φτάσαμε πλέον στο σημείο ακόμη και ο Στουρνάρας να έχει ενταχθεί στο στρατόπεδο της λογικής και της πραγματικότητας...


Τι μεταδίδει το powergame.gr


Κάτι μου λέει ότι αυτή η διαφωνία Στουρνάρα – τραπεζιτών για το ακριβές ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων (NPLs) που προκάλεσε η κρίση της πανδημίας του κορονοϊού θα εξελιχθεί σε μίνι βεντέτα. Για έναν απλό λόγο: Καμία από τις δυο πλευρές δεν είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις θέσεις και τα πιστεύω της.

Για να ξέρετε, οι τραπεζίτες ανεβάζουν το ποσό στα 4 – 5 δισ. ευρώ, ενώ η Τράπεζα της Ελλάδας κάνει λόγο για τουλάχιστον 9 δισ. Η διαφορά δεν είναι μικρή για να θεωρηθεί αμελητέα. Συνεπώς, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον στο τέλος της ημέρας ποια από τις δυο πλευρές θα δικαιωθεί.

Βεβαίως, εμείς οι τρίτοι, που δεν είμαστε καθόλου αδιάφοροι για την έκβαση της μονομαχίας, αφού μας αφορά άμεσα, μας συμφέρει να επαληθευτούν οι τραπεζίτες. Για έναν απλό λόγο: Θα συνιστά έναν ακόμα λόγο για να ανησυχούμε λιγότερο για την κατάσταση της οικονομίας, γενικότερα.

ΥΓ: Κάτι μας λέει, πάντως, ότι μπορεί τελικά και να έχει δίκιο η κεντρική τράπεζα. Ειδικά από τη στιγμή που και ο γνωστός και μη εξαιρετέος κ. Ενρία, επικεφαλής του αρμόδιου εποπτικού μηχανισμού της ΕΚΤ, φαίνεται να συντάσσεται μαζί της.

ΥΓ 1: Μας κάνει δε ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση ότι ο συνήθως αισιόδοξος Γιάννης Στουρνάρας, αυτή τη φορά, πρεσβεύει την απαισιόδοξη εκτίμηση. Εξ αυτού, συνάγουμε και το συμπέρασμα ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά, όσο παρουσιάζονται.

ΥΓ 2: Και τότε, γιατί οι τραπεζίτες μιλούν για 4 και 5 δισ.; Η απάντηση, μάλλον, θα πρέπει να αναζητηθεί στους μετόχους τους, που δεν θέλουν με τίποτα να ακούσουν για νέα βάρη, υποχρεώσεις, κλπ. Κι ό,τι όλα αυτά συνεπάγονται…

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates