.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΧΑΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ !!!

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΟΥ ΥΠ.ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΠΕΡΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 15/10 ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ
Τι αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΣΑ.
Μια κατάσταση πλήρους ασυνεννοησίας και ταλαιπωρίας για δικηγόρους και διαδίκους , περιγράφει ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκτυλίχθηκε η μέρα στα δικαστήρια, μετά την χθεσινοβραδινή(σ.σ. 14/10) ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και μετέδωσε το dikastiko.gr, για μη «λειτουργία τους»: «…Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης αναστέλλονται οι εργασίες όλων των δικαστηρίων και εισαγγελιών της Περιφερειακής Ενότητας Αττικής για αύριο Παρασκευή 15.10, λόγω των αιφνιδίων και έντονων καιρικών φαινομένων. Από την αναστολή εργασιών εξαιρούνται οι υποθέσεις που αφορούν αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα, καθώς επίσης και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα», ανέφερε η ανακοίνωση του Υπουργείου.

Στο Πρωτοδικείο

Σύμφωνα με τους δικηγόρους το πρόβλημα αφορούσε την μη εξειδίκευση των υποθέσεων που θα εκδικάζονταν. Δηλαδή, όπως λένε, ποιες είναι οι «επείγουσες» υποθέσεις. Μάλιστα στλέκονται σε ανακοίνωση του Πρωτοδικείου που ανέφερε πως «θα εκφωνηθούν κανονικά όλες οι πολιτικές και ποινικές υποθέσεις, στις οποίες η σύνθεση της έδρας θα κρίνει ποιες εξ αυτών χρήζουν άμεσο χειρισμό λόγω επείγοντος χαρακτήρα (παραγραφή ή άλλο λόγο)».
Επιμένουν μάλιστα πως η Γραμματεία των Ασφαλιστικών μέτρων ενημέρωνε ότι οι υποθέσεις δικάζονται κανονικά.

Μάλιστα το πρωί της Παρασκευής μετέβησαν στο Πρωτοδικείο Αθηνών ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός, ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ Μιχάλης Καλαντζόπουλος και ο σύμβουλος του ΔΣΑ Ιωάννης Κάπος, για να διευκρινίσουν τι συμβαίνει μετά την ανακοίνωση της Διοίκησης του Πρωτοδικείου Αθηνών «και των ασαφειών που είχε αυτή, να αποτρέψουν, σε συνεννόηση με τους Προέδρους των συνθέσεων, το ενδεχόμενο ερημοδικίας συναδέλφων που εύλογα θεώρησαν ότι οι υποθέσεις τους δεν θα συζητηθούν. Μετά την ολοκλήρωση της δικασίμου δεν πληροφορηθήκαμε περίπτωση ερημοδικίας».

Η ανακοίνωση

Αργότερα ο δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών με σφοδρή ανακοίνωση συγκαλεί έκτακτο ΔΣ αναφέροντας ότι «οι ευθύνες που αναλογούν, θα ζητηθούν και οι υπεύθυνοι έπρεπε ήδη να τις έχουν αναλάβει»:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Η σημερινή(σ.σ. 15/10) απαράδεκτη κατάσταση στα Δικαστήρια της Αττικής που δημιουργήθηκε μετά τη χθεσινή απόφαση της Κυβέρνησης, στην οποία δεν εξειδικευόταν η φύση των επειγουσών υποθέσεων που θα δικάζονταν στα Δικαστήρια της Αττικής σήμερα και η διαφορετική προσέγγιση από κάθε επιμέρους δικαστικό σχηματισμό, ξεχείλισε το ποτήρι της οργής και της αγανάκτησης του δικηγορικού κόσμου.

Είναι ανεπίτρεπτο από τη μία να μην εξειδικεύονται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ποιες είναι οι επείγουσες υποθέσεις που θα δικασθούν και από την άλλη κάποιες Διοικήσεις (βλ. Πρωτοδικείο Αθηνών) κατά πλήρη αντίθεση με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση να οδηγούν όλες τις ποινικές και πολιτικές υποθέσεις σε εκφώνηση, προκαλώντας πλήρη σύγχυση και ανασφάλεια δικαίου έτι περαιτέρω. Οι ευθύνες που αναλογούν, θα ζητηθούν και οι υπεύθυνοι έπρεπε ήδη να τις έχουν αναλάβει.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση συγκαλείται σήμερα εκτάκτως το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για να λάβει σχετικές αποφάσεις».

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates