.

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

ΒΑΘΑΙΝΕΙ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΝΕΑ ΚΑΝΟΝΙΑ ΑΠΟ 2 ΠΑΡΟΧΟΥΣ !!!
12 κανόνια έχουν σκάσει σε ενεργειακούς παρόχους από τον Αύγουστο !!!


Δύο ακόμα εταιρείες ενέργειας, με περίπου 250.000 πελάτες, κατέρρευσαν στη Βρετανία καθώς η ενεργειακή κρίση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.

Η Pure Planet, εταιρεία που συνδέεται με την BP Plc και η Colorado ανακοίνωσαν ότι βγαίνουν εκτός αγοράς, ανεβάζοντας το σύνολο των «λουκέτων» από τις αρχές Αυγούστου σε 12. Πρακτικά 2 εκατομμύρια καταναλωτές αναγκάστηκαν σε αυτό το διάστημα να αλλάξουν πάροχο.

Η πρωτοφανής μεταβλητότητα στις τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου την περασμένη εβδομάδα προσέθεσε επιπλέον πίεση στις εταιρείες και σύμφωνα με το Bloomberg, αναμένονται και άλλες πτωχεύσεις.

Η αναζήτηση νέου παρόχου για τους καταναλωτές γίνεται όλο και πιο δύσκολη, καθώς οι μεγάλοι όμιλοι έχουν ήδη υποδεχτεί πολλούς και υποστηρίζουν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν χωρίς οικονομική βοήθεια από την κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι οι τιμές φυσικού αερίου έχουν τετραπλασιαστεί. Μικρές εταιρείες δεν είχαν καλυφθεί πλήρως μέσω hedging και αναγκάστηκαν να αγοράσουν αέριο σε αυτές τις υψηλές τιμές, χωρίς να μπορούν να μετακυλίσουν το κόστος στους πελάτες τους, με τους οποίους είχαν συνάψει συμφωνίες για «σταθερά» τιμολόγια.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates