Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2021

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΤΕΧΝΩΣ: Η ΕΤΕ ΑΚΥΡΩΣΕ 2 ΦΟΡΕΣ ΕΜΒΑΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΟΥΒΑ ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ !!!«Φρένο» στην προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Κούβας από τις εκδόσεις «Ατέχνως» έβαλε για δύο φορές η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, όπως καταγγέλουν με ανακοίνωσή τους οι εκδόσεις και ζητούν να μάθουν αν η χώρα μας καθ΄οιονδήποτε τρόπο συμμετέχει στο εμπάρκγο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της Κούβας.


Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο – καταγγελία των εκδόσεων «Ατέχνως» :


Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες


Τον περασμένο Ιούλιο οι εκδόσεις «Ατέχνως» πραγματοποίησαν μια σύντομης διάρκειας προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης της Κούβας μέσω της διακίνησης της ποιητικής συλλογής «Ο Μεγάλος Ζωολογικός Κήπος» του Νικολάς Γκιγιέν, σε απόδοση του Γιάννη Ρίτσου. Μέσα σε λίγες μέρες συγκεντρώθηκε το ποσό των 600 ευρώ το οποίο, σε συνεννόηση με την Πρεσβεία της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα, επιχειρήσαμε να στείλουμε με έμβασμα στην Κούβα.

Δυστυχώς δύο προσπάθειες να σταλούν τα χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό μέσω της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος απέτυχαν. Η Εθνική Τράπεζα απέρριψε δύο φορές τα εμβάσματα επικαλούμενη «λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Την πρώτη φορά, στις 21/8/2021, το έμβασμα επιχειρήθηκε να σταλεί στον ειδικό λογαριασμό που έχουν ανοίξει οι κουβανικές αρχές στην «Banco de Fomento Internacional» (BFI). Ενώ η διαδικασία έγινε έτσι όπως ακριβώς προβλέπεται, μετά από λίγες ημέρες το ποσό επιστράφηκε πίσω. Σε σχετική ερώτησή μας γιατί συνέβη αυτό, η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας ήταν η εξής: «Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως κατόπιν ελέγχων που διενεργούνται για κάθε έμβασμα, το εν λόγω έμβασμα ακυρώθηκε για λόγους εσωτερικής πολιτικής».

Την δεύτερη φορά, στις 22/9/2021, έπειτα από συνεννόηση με την Πρεσβεία της Κούβας, επιχειρήσαμε να στείλουμε το ποσό σε άλλον λογαριασμό («Banco Internacional de Comerci»). Όμως και πάλι, για δεύτερη φορά, η Εθνική Τράπεζα απέρριψε την συναλλαγή επιστρέφοντας πίσω το έμβασμα.

Παρότι ζητήσαμε, ουδέποτε μέχρι σήμερα λάβαμε κάποια σαφή και πειστική απάντηση, πέραν της προαναφερόμενης, από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος για τους λόγους που απορρίφθηκαν δύο εμβάσματα με προορισμό την Κούβα.

Γεννιούνται επομένως ορισμένα ερωτήματα: Σχετίζεται η εκ μέρους της Εθνικής Τράπεζας; απόρριψη της συναλλαγής με την πολιτική του οικονομικού, εμπορικού και χρηματοπιστωτικού αποκλεισμού που έχει επιβληθεί στην Κούβα εδώ και πάνω από έξι δεκαετίες; Μπορεί ένας Έλληνας πολίτης να στείλει χρήματα στην Κούβα κι αν ναι, με ποιον τρόπο; Συμμετέχει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, η Ελλάδα στο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι ΗΠΑ στο νησί της Κούβας;

Θέτουμε υπόψη σας το εν λόγω ζήτημα θεωρώντας πως είναι χρέος μας να ενημερώσουμε τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας που σέβονται και τιμούν τους άρρηκτους δεσμούς φιλίας και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών της Ελλάδας και της Κούβας.

Εκδόσεις «Ατέχνως»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates