.

Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

ΗΠΑ: ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΛΥΣΙΔΕΣ FAST FOOD ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ !!!

 


Αρχικά, προσπάθησε να προσελκύσει περισσότερους εργαζόμενους αυξάνοντας τον κατώτατο μισθό του εστιατορίου στα 15 δολάρια, αλλά δεν η προσφορά δεν έτυχε ικανοποιητικής ανταπόκρισης.

Ωστόσο, η κα Κένεντι είπε ότι είχε λάβει περισσότερες από 25 νέες αιτήσεις από τότε που άνοιξε τις πόρτες της σε άτομα κάτω των 16 ετών.

Η McDonald’s αρνήθηκε να σχολιάσει την κίνηση, αλλά ανέφερε ότι οι συνεργάτες της με franchise χρησιμοποιούσαν μια σειρά μέτρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων προσωπικού, όπως καλύτερη αμοιβή, μπόνους, και νέα προνόμια όπως η φροντίδα των παιδιών.

H McDonald’s ανακοίνωσε, επίσης, πρόσφατα ότι θα αυξήσουν την αμοιβή κατά μέσο όρο στα 15 δολάρια την ώρα στα εστιατόρια που ανήκουν σε εταιρείες που εδρεύουν στις ΗΠΑ.

Η McDonald’s δεν είναι η πρώτη

Η McDonald’s δεν είναι η πρώτη αλυσίδα γρήγορου φαγητού που ζητά από τους νεότερους εργαζόμενους να καλύψουν τα κενά προσωπικού.

Τα υποκαταστήματα της Burger King και της Wendy’s έκαναν πρόσφατα παρόμοιες αναγγελίες. Και, σύμφωνα με αναφορές, η αλυσίδα Texan Layne’s Chicken Fingers προωθεί εργαζόμενους στην εφηβεία και στην ηλικία των 20 ετών σε διευθυντικές θέσεις, εν μέσω έλλειψης πιο έμπειρων υπαλλήλων.

Η νομοθεσία

Η εργατική νομοθεσία διαφοροποιείται από πολιτεία σε πολιτεία στις ΗΠΑ. Στο Όρεγκον, επιτρέπεται σε άτομα ηλικίας 14 ετών και άνω να εργάζονται σε δουλειές που δεν θεωρούνται επικίνδυνες, όπως ο κλάδος των υπηρεσιών τροφίμων και εστίασης, εφόσον οι ώρες τους είναι τόσες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματά τους στο σχολείο και να έχουν επαρκή χρόνο για ξεκούραση.

Ωστόσο, φαίνεται να είναι σπάνιο να εργάζονται έφηβοι, επισημαίνει το CNBC. Ο μέσος όρος ηλικίας ενός εργαζόμενου στα McDonald’s στις ΗΠΑ είναι τα 27 έτη, σύμφωνα με έρευνα της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας Zippia.

Γενικευμένες ελλείψεις σε προσωπικό

Αυτή την περίοδο καταγράφεται σημαντική έλλειψη διαθέσιμου εργατικού δυναμικού στις ΗΠΑ, καθώς ο φόβος για τον κωρονοϊό, τα κλειστά σχολεία και απουσία παροχής φροντίδας για τα παιδιών κρατά τους εργαζόμενους στο σπίτι.

Ορισμένοι οικονομολόγοι έχουν, επίσης, επικρίνει τα γενναιόδωρα επιδόματα που δόθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας -300 ευρώ την εβδομάδα- αν και η χορήγησή τους έχει σταματήσει ήδη σε πολλές πολιτείες.

Οι θέσεις εργασίας με χαμηλότερη εξειδίκευση και χαμηλότερες αμοιβές ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να καλυφθούν, προκαλώντας εταιρείες όπως η Walmart και η Amazon να προσφέρουν μπόνους παραμονής και υψηλότερους αρχικούς μισθούς.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates