Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΤΑΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ ΕΚΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ !!!

ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΠΕΤΑΞΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΡΟΤΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΤΗΝ ΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Τέτοιο μπάχαλο μόνο με τις ελληνικές τράπεζες !!!Φρένο στην έκπτωση του από τη ρύθμιση έβαλε το Ειρηνοδικείο Αθηνών, διακρίνοντας ολιγωρία των τραπεζικών αρχών. Ο προσφεύγων είχε υπαχθεί σε ρύθμιση για υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Βάσει της δικαστικής απόφασης έπρεπε να καταβάλλει συγκεκριμένο ποσό κάθε μήνα, όπως και έκανε μέχρι που δήλωσε οικονομική αδυναμία και εκδόθηκε νέα ευνοϊκότερη απόφαση για την αποπληρωμή του χρέους του.

Η τράπεζα του είχε κοινοποιήσει πως υπήρξε καθυστέρηση στην καταβολή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης. «Ο αιτών μετά την δημοσίευση της μεταρρυθμιστικής απόφασης συμμορφώθηκε προς το διατακτικό της και κατέβαλλε προσηκόντως και εμπροθέσμως στον με αριθμό λογαριασμό … της αρχικής μετέχουσας πιστώτριας (τράπεζας)» αναφέρει το Ειρηνοδικείο.

Αιφνιδιαστικά, ωστόσο, η τράπεζα του δήλωσε πως δεν συμμορφώθηκε στις απαιτήσεις της ρύθμισης και ζήτησε την έκπτωσή του από αυτήν, κοινοποιώντας την μάλιστα προς όλους τους υπόλοιπους πιστωτές και στις αρχές. 

Μόνον, που το πρόβλημα ανέκυψε εξαιτίας της μεταβίβασης των απαιτήσεων της τράπεζας σε εταιρεία διαχείρισης, χωρίς όμως να έχει ενημερωθεί ο οφειλέτης. «Λόγω της ως άνω αναφερόμενης μεταβίβασης προς την 2η εκ των καθ’ών η αίτηση (σ.σ. τη διαχειρίστρια εταιρεία) και την ολιγωρία των προστηθέντων υπαλλήλων τους να υποδείξουν έγκαιρα προς τον αιτούντα, όπως τούτο επιβάλλεται τουλάχιστον από τα συναλλακτικά ήθη, νέο λογαριασμό, στον οποίο έπρεπε να καταθέτει το ποσό των 188,07 ευρώ προς την 2η εκ των καθ’ ών η αίτηση, η οποία από την 15-11-2019 είχε καταστεί δικαιούχος των ενδίκων απαιτήσεων, εμφανίσθηκε ότι δεν ήταν ενήμερος ως προς τις μηνιαίες καταβολές. Μετά όμως από την υπόδειξη των με αριθμό … και … λογαριασμών που εξυπηρετούσαν τις ένδικες οφειλές ο αιτών συνέχισε προσηκόντως και εμπροθέσμως να καταβάλλει τις ορισθείσες με την μεταρρυθμιστική απόφαση καταβολές» αναφέρεται στην απόφαση.

Τελικά, όπως αποδείχθηκε ο οφειλέτης είχε καταβάλλει τα απαιτούμενα ποσά εις το έπακρον και δικαιώθηκε από το Δικαστήριο.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates