.

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΕ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΜΦΙΑΛΩΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ !!!Οκτώ χρόνια μετά το «λουκέτο» που έβαλε η PepsiCo – Ηβη (πλέον PepsiCo Hellas) στο εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στο Λουτράκι, το πρώτο στην ουσία εργοστάσιο νερού στην Ελλάδα, αυτό πρόκειται να λειτουργήσει ξανά υπό νέο ιδιοκτήτη, την εταιρεία Ν.U. Aqua, συμφερόντων γερμανικού fund, το οποίο ήδη δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω των «Ελληνικών Υδατοδρομίων» και όχι μόνο.

Ο νέος ιδιοκτήτης που εξαγόρασε τις εγκαταστάσεις από την PepsiCo Hellas πρόκειται να προβεί σε εκσυγχρονισμό αυτών μέσα από επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ, οι οποίες σε πλήρη ανάπτυξη αναμένεται να φτάσουν τα 55 εκατ. ευρώ. Ηδη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των εργασιών που θα γίνουν στις εγκαταστάσεις, ενώ σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο αναμένεται να απασχολεί περίπου 80 άτομα. Η πηγή που βρίσκεται εντός του εργοστασίου και ανήκει στον Δήμο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων θα εξακολουθήσει να ανήκει στον δήμο. Η PepsiCo Hellas θα συνεχίσει να έχει εμπλοκή, καθώς θα αναλάβει τη διανομή του νερού. Η ανακοίνωση της επένδυσης και η συνεργασία της N.U. Aqua έγινε στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, παρουσία του υπουργού Αδ. Γεωργιάδη.

Ποια είναι η N.U. Aqua; Πρόκειται για εταιρεία που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη και ανήκει σε γερμανικό όμιλο, ο οποίος μεταξύ άλλων εξαγόρασε το 75% της «Ελληνικά Υδατοδρόμια» από την Ακτωρ. Ο γερμανικός όμιλος έχει προχωρήσει στην ίδρυση της Grecian Air Seaplanes, της εταιρείας που θα εκτελεί το πτητικό έργο των υδροπλάνων στην Ελλάδα, μια επένδυση που, σύμφωνα με την εταιρεία, στην πλήρη ανάπτυξή της θα ξεπεράσει τα 180 εκατ. ευρώ. Ο γερμανικός όμιλος θα εισέλθει και στον κλάδο της ενέργειας με επενδύσεις ύψους 250 εκατ. ευρώ. Πρόεδρος της N.U. Aqua είναι ο Δημήτριος Μπαμπάκος, ο οποίος εμφανίζεται ως διευθυντής και σε σειρά άλλων εταιρειών με έδρα την Κύπρο, που έχουν ως αντικείμενο τις διάφορες δραστηριότητες του γερμανικού ομίλου (DBMB Holdings Ltd., Axionair Ltd., η εταιρεία μέσω της οποίας έγινε η εξαγορά της «Ελληνικά Υδατοδρόμια», DMLP Holdings κ.ά.).

ΠΗΓΗ
https://www.kathimerini.gr/economy/561508261/xana-se-leitoyrgia-to-ergostasio-emfialosis-neroy-sto-loytraki/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates