.

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ 20ΜΕΛΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΞΑΝΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ !!!

 
Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο δήμος Φυλής εκδίωξε από το ακίνητό τους μία 20μελή οικογένεια. Στην αρχή γκρέμισαν ένα από τα δύο μικρά οικήματα που υπήρχαν στο οικόπεδο και έβγαλαν πόρτες και παράθυρα από το δεύτερο.

Κι ενώ είχε υποβληθεί εξώδικο από την συνήγορο της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου και υπήρξε συμφωνία με το δήμο να αναβληθούν οι δίκες υπό την προϋπόθεση πως δεν προχωρήσει σε κατεδάφιση του δεύτερου οικήματος, τελικά οι μπουλντόζες λίγες ημέρες αργότερα το γκρέμισαν, πετώντας – όπως καταγγέλθηκε – στο δρόμο την 90χρονη προγιαγιά, τα 9 ανήλικα παιδιά, τους γονείς και τους παππούδες τους, σε συνθήκες παγετού και εν μέσω πανδημίας και lockdown. 

Ωστόσο, έστω και με καθυστέρηση ήρθε η δικαίωση για την οικογένεια των Ρομά από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, όπου με απόφασή του έκρινε παράνομη και καταχρηστική τη συμπεριφορά του Δήμου.

«Το Δικαστήριο, με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, έκρινε ότι οι ενέργειες του Δήμου ήταν παράνομες, καταχρηστικές, αντίθετες στα χρηστά ήθη και προκάλεσαν ανυπαίτια βλάβη στην οικογένεια. Η δικαστική απόφαση ανέστειλε το πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής της οικογένειας, διαπιστώνοντας την ακυρότητά του, και ο Δήμος Φυλής, που γκρέμισε το σπίτι με το πρόσχημα ότι «θα κάνει χώρο πρασίνου» και άφησε επί 6,5 μήνες, μέχρι σήμερα, τα μπάζα του γκρεμισμένου σπιτιού εκεί, καλείται τώρα να αποδώσει πίσω το οικόπεδο και να αποκαταστήσει την οικία που κατέστρεψε» τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η συνήγορος της οικογένειας Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Και προσθέτει: «Μια μεγάλη νίκη της ανθρωπιάς και του δικαίου, απέναντι στην αναλγησία, την αυθαιρεσία και τον ρατσισμό. Κι ένα μάθημα, ότι, όσο δυνατοί κι αν νομίζουν ότι είναι οι μηχανισμοί της εξουσίας, οι άνθρωποι, όταν αγωνίζονται απέναντι στην αδικία, μπορούν να τους νικήσουν. Ως δικηγόρος της οικογένειας, χθες πήρα τη μεγαλύτερη ανταμοιβή: το χαμόγελο των μικρών παιδιών της οικογένειας, που προσμένουν πια να επιστρέψουν στην εστία τους».Το ιστορικό της υπόθεσης

Η όλη περιπέτεια της οικογένειας ξεκίνησε όταν εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά κάποιο συμβόλαιο, βάσει του οποίου είχε πωλήσει το ακίνητό της. Σύμφωνα με το εξώδικο, που είχε στείλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στις 19 Φεβρουαρίου προς το δήμο Φυλής και τους αρμόδιους ανέφερε πως η 90χρονη ιδιοκτήτρια κυρία Αλεξάνδρα «είναι αγράμματη και, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι συνέταξαν συμβόλαιο το 2001, εμφανίζοντάς την να…υπογράφει την πώληση του ακινήτου ιδιοκτησίας της και να…εισπράττει το τίμημα μετρητοίς, εκτός της παρουσίας συμβολαιογράφου και χωρίς έγγραφα.

Στη συνέχεια, το «συμβόλαιο» αυτό δεν ενεργοποιήθηκε επί 19 ολόκληρα χρόνια, κατά τα οποία η κα Αλεξάνδρα και ολόκληρη η οικογένειά της συνέχισαν να διαμένουν αδιατάρακτα στο σπίτι τους. Ίσως κάποιοι περίμεναν να αποβιώσει η κα Αλεξάνδρα, για να εμφανίσουν το συμβόλαιο μετά…».

Όπως φαίνεται κατά την κυρία Κωνσταντοπούλου από όλα τα μέχρι στιγμής στοιχεία, κάποιοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν μια αγράμματη γυναίκα και να εκδιώξουν μια οικογένεια Ρομά από την ιδιοκτησία και την εστία της. Και στο εξώδικο αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«20 ψυχές, εκ των οποίων 9 ανήλικα παιδιά, 13 ετών το μεγαλύτερο, 4 ετών το μικρότερο. Όπως επίσης γνωρίζετε, εγώ είμαι αγράμματη, δεν γνωρίζω ούτε γραφή ούτε ανάγνωση και αδυνατώ να υπογράψω, και το γεγονός αυτό αναφέρεται ρητά στην ταυτότητά μου.

Από το έτος 1986 τουλάχιστον, με νόμιμο τίτλο ιδιοκτησίας, και μέχρι και τον Ιούνιο 2020 ολόκληρη η οικογένειά μου διέμενε αδιατάρακτα στο ανωτέρω ακίνητο, με αξιοπρέπεια, στα 2 φτωχικά σπιτάκια που χτίσαμε με τα χέρια μας και με τον ιδρώτα μας, σε πλήρη γνώση του εκάστοτε Δήμου και Δημάρχου. 

Ξαφνικά τον Ιούνιο 2020, εν μέσω Πανδημίας, ο πρώτος από εσάς Δήμος Φυλής, με πρωτοστατούντα τον 3ο από εσάς Γενικό Γραμματέα του Δήμου, επισπεύσατε βίαιη έξωση ολόκληρης της οικογένειάς μας, συμπεριλαμβανομένων των 9 ανηλίκων παιδιών μας- δισέγγονών μου, επικαλούμενοι πρωτόκολλο Διοικητικής Αποβολής έτους 2015, στρεφόμενο μόνον κατά του υιού μου ΓΚ, το οποίο ουδέποτε είχατε εκτελέσει από την φερόμενη ημερομηνία έκδοσής του μέχρι και τον Ιούνιο 2020, ήτοι επί 4,5 έτη!

Στις διαδικασίες που ακολούθησαν, η δικηγόρος μας κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακάλυψε ότι επικαλείσθε ότι δήθεν εγώ είχα πωλήσει το συγκεκριμένο ακίνητο στον προκάτοχο του Δήμου Φυλής, Δήμο Άνω Λιοσίων, το έτος 2001! Προς απόδειξη δε του ισχυρισμού σας αυτού, επικαλείσθε αντίγραφο συμβολαίου αγοραπωλησίας ακινήτου, που φέρεται ότι έχει συνταχθεί την 25/10/2001 και στο οποίο εμφανίζομαι εγώ να έχω υπογράψει, ενώ είμαι αγράμματη και υφίσταται εκ μέρους μου αδυναμία υπογραφής, η οποία βεβαιώνεται και στο Δελτίο Ταυτότητάς μου. Το ανωτέρω συμβόλαιο ούτε ο προκάτοχός σας Δήμος ούτε εσείς είχατε ποτέ επικαλεσθεί έναντι εμού επί 19 σχεδόν έτη, από τη σύνταξή του, προφανώς επειδή γνωρίζετε ότι πρόκειται περί άκυρου και ανυπόστατου εγγράφου. Για τους ίδιους λόγους ουδέποτε αμφισβητήσατε την νομιμότητα της συνέχισης της διαβίωσης της οικογένειάς μας στο συγκεκριμένο ακίνητο.

Όπως επίσης γνωρίζετε, ήδη από τον Ιούλιο 2020, δηλαδή αμέσως μετά την για πρώτη φορά διατάραξη της κυριότητας, νομής και κατοχής μου επί του ακινήτου, άσκησα ανακοπή και αίτηση αναστολής εκτέλεσης του πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής, που δεν μου είχε προηγουμένως επιδοθεί με οποιονδήποτε τρόπο. Στα ανωτέρω δικόγραφα αναφέρω ρητώς ότι ουδέποτε πώλησα το ακίνητο ούτε και είχα πρόθεση πώλησής του, ουδέποτε υπέγραψα για την πώληση του ακινήτου, έχω άλλωστε αδυναμία υπογραφής, ούσα αγράμματη, ουδέποτε εισέπραξα το αναφερόμενο τίμημα, που στο συμβόλαιο εμφανίζεται ότι δήθεν μου παραδόθηκε…μετρητοίς εκτός συμβολαιογραφικού γραφείου (!), αντιθέτως ο τότε Δήμαρχος Άνω Λιοσίων Νικόλαος Παπαδήμας μου είχε δανείσει κάποια χρήματα (όχι, βεβαίως το ποσό που αναγράφεται στο Συμβόλαιο!), για τα οποία μου ζήτησε να γράψουμε υποθήκη, την οποία εγώ, λόγω της αγραμματοσύνης μου, αποκαλούσα… «αποθήκη».

Επίσης, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, ο δεύτερος από εσάς Δήμαρχος Χρήστος Παππούς είχε δεσμευθεί στην δικηγόρο μας κα Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι δεν θα ενεργήσει βεβιασμένες πράξεις και ότι δεν θα προβεί σε πράξεις έξωσης ή κατεδάφισης του σπιτιού μας. Μάλιστα, της ζήτησε να αναβληθούν τα προγραμματισμένα για τον Σεπτέμβριο 2020 και Οκτώβριο 2020 δικαστήρια, με τη ρητή δέσμευση ότι δεν θα πράξει κάτι εις βάρος μας μέχρι την εκδίκαση των υποθέσεων και με αυτήν την δέσμευση συναινέσαμε στην αναβολή που ζήτησε ο Δήμος. 

Επίσης όπως γνωρίζετε ο δεύτερος από εσάς διατεινόταν προς τη δικηγόρο μας ότι επιθυμεί να βρεθεί μια λύση για την υπόθεσή μας και υποσχέθηκε ότι θα γινόταν συνάντηση με την παρουσία του, των νομικών παραστατών του Δήμου και της πληρεξουσίας μας, συνάντηση την οποία ο ίδιος ακύρωσε 5 φορές!

Τέλος, όπως γνωρίζετε, την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021 στις 7.30 το πρωί εφόρμησαν στην οικία μας, χωρίς ένταλμα και χωρίς παρουσία εκπροσώπου της δικαστικής ή εισαγγελικής αρχής, με την παρουσία του δεύτερου και του τρίτου από εσάς, υπάλληλοι-εργάτες-προστηθέντες του πρώτου από εσάς, με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, μας σήκωσαν στην κυριολεξία από την τουαλέτα και από τα κρεβάτια μας, έβγαλαν τα ανήλικα παιδιά έξω από το σπίτι, συνέλαβαν 3 από τους άνδρες του σπιτιού, τον υιό μου ΓΚ και τους εγγονούς μου ΝΚ και ΤΚ, με τις πιτζάμες και ξυπόλυτους, μπροστά στα μάτια των έντρομων παιδιών και τους οδήγησαν στο Α.Τ. Λιοσίων, ενώ άρχισαν να ξηλώνουν και να αδειάζουν τα 2 οικήματα και κατεδάφισαν το ένα, την ώρα που τα δισέγγονά μου σπάραζαν στο κλάμα, ενώ από το άλλο οίκημα αφαίρεσαν οι προστηθέντες σας πόρτες, παράθυρα, τζάμια παραθυρόφυλλα και ετοιμάζονταν να το κατεδαφίσουν και αυτό, πράξη που απετράπη από την προσέλευση της δικηγόρου μας και την εκ μέρους της άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων μας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας εντός της οικίας μας και εκτός αυτής, αλλά και κατά τη διάρκεια δημοσίων παρεμβάσεων και δηλώσεών σας στα ΜΜΕ, ο τρίτος από εσάς, που με πρωτοφανή προσωπική εμπάθεια εναντίον μας επισπεύδετε την κατεδάφιση και εκδίωξή μας από την εστία μας, προβήκατε σε δημόσιες δηλώσεις, με τις οποίες υποστηρίξατε ότι «Το ακίνητο απαλλοτριώθηκε έναντι τιμήματος 70.000 ευρώ», αλλά και ότι «Οι δικαστικές ενέργειες έχουν τελεσιδικήσει», δηλώσεις που αμφότερες είναι ψευδείς, αφού το ακίνητο ουδέποτε απαλλοτριώθηκε, το τίμημα ουδέποτε καταβλήθηκε και ουδεμία ενέργεια έχει τελεσιδικήσει, αντιθέτως όλες ανεξαιρέτως οι ενέργειες εκκρεμούν!»

Η δεύτερη πράξη της περιπέτειας

Σύμφωνα με όσα είχε αναφέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου, η απάντηση του Δήμου Φυλής και του Δημάρχου στο εξώδικο της 90χρονης γιαγιάς Αλεξάνδρας και στις εκκλήσεις της ίδιας και των 9 ανήλικων δισέγγονών της ήταν να γκρεμίσει λίγες ημέρες αργότερα το σπιτάκι της που είχε περισωθεί.

«Ο Δικαστής που άκουσε την υπόθεση την Πέμπτη, απέρριψε χθες χωρίς αιτιολογία το αίτημα της οικογένειας να τύχει προσωρινής προστασίας και όρισε δικάσιμο στις 9/6/2021! Γκρεμίζοντας το σπίτι, ο Δήμος Φυλής πέτυχε να είναι άνευ αντικειμένου το Δικαστήριο για την διάσωση του σπιτιού. Και η Δικαιοσύνη απέτυχε να προστατεύσει την οικογένεια από την αδικία, την αυτοδικία και την αυθαιρεσία» σημείωνε η συνήγορος της οικογένειας. 

«Όλες οι δίκες για την υπόθεση παραμένουν ανοιχτές, αφού είχαν αναβληθεί με αίτημα του Δήμου και διαβεβαιώσεις του Δημάρχου ότι δεν θα έκανε τίποτε όσο εκκρεμούσαν. Τόσο μετράει ο λόγος του…Κι όμως, ο Δικαστής, αντί να προστατεύσει την οικογένεια από αμετάκλητη καταστροφή μέχρι να γίνουν τα Δικαστήρια, την εγκατέλειψε στο έλεος των αυθαιρετούντων εκπροσώπων του Δήμου. Ο Δήμος Φυλής έφθασε να ισχυρισθεί, με έγγραφο που έφτιαξε στις 15/2/2021 ειδικά για το Δικαστήριο, ότι…γκρεμίζει το σπίτι «για το καλό της οικογένειας», γιατί είναι…επικίνδυνο, λόγω των υλικών από τα οποία έχει χτιστεί προ 30ετίας, του …σεισμού του…1999 και του…ρήγματος της Πάρνηθας, αλλά και της κατεδάφισης του διπλανού σπιτιού της οικογένειας προ 8ημέρου από τον ίδιο το Δήμο. Πρωτόκολλο κατεδάφισης ΔΕΝ έχει προσκομισθεί ούτε επιδειχθεί μέχρι σήμερα» κατέληγε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates