.

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2021

ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ !!! ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΞΕΚΙΝΑΝΕ ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html


Τι γράφει το mononews.gr


Πρόσω ολοταχώς για πλειστηριασμούς – Από 25 Αυγούστου χτυπάει το ηλεκτρονικό σφυρί


Από 25.8.21, πριν δηλαδή τελειώσει ο Αύγουστος ξεκινούν οι πλειστηριασμοί ακινήτων, οι οποίοι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και με εξαίρεση τις πληγείσες περιοχές θα λάβουν ταχύτητες και ρυθμούς που είχαμε ξεχάσει την τελευταία διετία. Η οικονομική περιπέτεια του Covid είχε ελαστικοποιήσει τα μέτρα εκτέλεσης τα οποία βρίσκονταν σε ύπνωση επί μακρόν παρά τις αντιδράσεις τραπεζών και servicers.

Έτσι το ηλεκτρονικό σφυρί ξεκινάει και πάλι με επισπεύδουσες τις τράπεζες στις 25 Αυγούστου μόνον που ότι πλειστηριαστεί αυτόν τον μήνα αφορά κινητά και συγκεκριμένα πλοία. Οι πλειστηριασμοί ακινήτων ξεκινούν και πάλι 1η Σεπτέμβρη και στο σύνολό τους στην ειδική πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί περί τις 96.000 πράξεις και οι λεπτομέρειές τους.

Ποιες θα είναι οι νέες πολιτικές τραπεζών και servicers

Η αλήθεια είναι πως οι τράπεζες και οι servicers στην παρούσα τουλάχιστον φάση δεν μπορεί παρά να στοιχειοθετήσουν καλύτερα τις διαδικασίες.

Το αν θα τα καταφέρουν ή όχι, αυτό αποτελεί μιαν διαφορετική υπόθεση εργασίας αφού είναι εξαιρετικά δύσκολο από τη μια στιγμή στην άλλη να μεταβάλουν την κατάσταση που θέλει το 80% των ακίνητων που πλειστηριάζονται να καταλήγουν στο χαρτοφυλάκιο των τραπεζών όπως έχει μέχρι τώρα συμβεί. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που οδηγεί τις τράπεζες στην παρούσα φάση να σχεδιάζουν αλλαγές στην πολιτική των ακίνητων που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους αναζητώντας σχετικές συμμαχίες στο εξωτερικό για να εκμεταλλευτούν τη συγκυρία. Η συγκυρία σε ότι αφορά τα ακίνητα δεν πρόδωσε τη χώρα μας που παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις κατέγραψε άνοδο 4% στις τιμές των ακινήτων εν τω μέσω της πανδημίας. Η τάση ανόδου των τιμών δε, συνεχίζεται.

Όπως αναφέρουν τραπεζικά ιδρύματα η πολιτική τους δεν είναι να εξοντώσουν τους ευάλωτους και τους μικρούς οφειλέτες, αλλά δεν πρόκειται να χαριστούν σε μεγαλύτερους οφειλέτες με υποθήκες μεγάλα ακίνητα αστικά ή και επαγγελματικά θεωρώντας πως δεν έχει νόημα η περαιτέρω αναμονή.

Αντίστοιχη είναι και η λογική των servicers, οι οποίοι δρομολογούν τις ανακτήσεις προκειμένου να πετύχουν τους στόχους που έχουν τεθεί το συντομότερο δυνατό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates