Κατηγορίες Blog/p/blog-page_5.html

.

Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ PRODEA !!!

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΝΕΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥ...ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΝΓΑΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΚΟΥΚΟΥΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕΣΩ ΑΣΥΛΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΕΓΚΛΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ...
Διαβάστε την «αυτοκρατορική» συμφωνία με την Prodea(πρώην ΠΑΝΓΑΙΑ) και θα καταλάβετε ότι το σκάνδαλο δεν τελείωσε ποτέ αλλά συνεχίζεται !!!
Για το σκάνδαλο ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ διαβάστε αναλυτικά εδώ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/12/offshore.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2017/04/22.html
https://www.kinima-ypervasi.gr/2019/07/250000000.htmlΕνδιαφέρουσες πληροφορίες για τις επιμέρους συμφωνίες που είχε συνάψει η Εθνική Τράπεζα με την άλλοτε θυγατρική της Prodea Investments (πρώην Πανγαία) περιλαμβάνει το Ενημερωτικό δελτίο για την έκδοση και διάθεση από την ΑΕΕΑΠ Κοινού Ομολογιακού Δανείου.

Για παράδειγμα, η Εθνική είχε αναλάβει την υποχρέωση να αφαιρέσει από τα ακίνητα που μεταβίβασε στην Prodea όλες τις επιβλαβείς ουσίες, με δικά της έξοδα. Επίσης, πληρώνει τα ασφάλιστρα για τα 195 ακίνητα, επιφάνειας 296,7 χιλ. τ.μ. που μισθώνει από την Prodea.

Τέλος, η Εθνική έχει παραιτηθεί από τα εκ του νόμου δικαιώματά της να καταγγείλει τις μισθώσεις πρόωρα.

Οι συμβάσεις λήγουν στις 29/12/2038 και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει σε ένα μηχανισμό ευελιξίας, σύμφωνα με τον οποίο η ΕΤΕ δικαιούται να εκκενώσει κάποια από τα μισθωμένα ακίνητα, μεταξύ του 4ου και του 15ου έτους της μίσθωσης (ήτοι μεταξύ 2017-2028), με έγγραφη ειδοποίησή της 12 μήνες πριν.

Η συμφωνία, όμως, προβλέπει τον εξής «κόφτη», όσον αφορά στον αριθμό των ακινήτων, που μπορεί να εκκενωθούν από την ΕΤΕ κάθε χρόνο, με χρήση του Μηχανισμού Ευελιξίας: το μίσθωμα των ακινήτων, που εκκενώνονται, δεν μπορεί να ξεπερνά το 0,83% των 68,9 εκατ. ευρώ (συνολικό βασικό μίσθωμα στο τέλος του 2020), ήτοι τις 572 χιλ. ευρώ. H ΕΤΕ έχει το δικαίωμα να μετακυλίσει τα αχρησιμοποίητα ποσοστά ως και 3 έτη.

Μετά το 2028 η ΕΤΕ δικαιούται να καταγγείλει κάποιες από τις μισθώσεις, εφόσον το εναπομείναν υπόλοιπο των συμβάσεων αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 35% του συνολικού βασικού μισθώματος.

Υπενθυμίζεται ότι τα μισθώματα της Εθνικής αντιστοιχούσαν το 2020 στο 41,7% των συνολικών ετησιοποιημένων μισθωμάτων.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates